Километраж от М-ка на друга кола
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Километраж от М-ка на друга кола
Търсих из форума но няма информация интересува ме километраь от M power Е36 без значение от кой от двата може ли да се монтира на друга кола и ефекта какъв ще бъде ?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Километраж от М-ка на друга кола
Какъв ефект очакваш от смяна на километраж, да почне да върти до 8к ли?
Иначе за 6 цилиндрови става, но трябва да садиш икономайзера или да намериш начин да подкараш уреда за маслото.

Иначе за 6 цилиндрови става, но трябва да садиш икономайзера или да намериш начин да подкараш уреда за маслото.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
1 вото нещо е че ме дразни този разходомер ! Пълна глупост... обясни моля за икономайзера и неговото присаждане смисъл уреда за маслото отдоло
? 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Haddess написа:1 вото нещо е че ме дразни този разходомер ! Пълна глупост... обясни моля за икономайзера и неговото присаждане смисъл уреда за маслото отдоло?
икономайзер = разходомер.
за да ти отчита т на маслото ти трябва датчик който се слага в картера или на масления филтър.
zBoost написа:Haddess написа:1 вото нещо е че ме дразни този разходомер ! Пълна глупост... обясни моля за икономайзера и неговото присаждане смисъл уреда за маслото отдоло?
за да ти отчита т на маслото ти трябва датчик който се слага в картера или на масления филтър.
Последно в картера или на масления филтър, ве акаунт, че май ще показва различна температура на различните места?

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
И мене ме интересува за километраж от Мка, че да знам с колко карам все пак, пък и оборотомера ще ми легне екстра
Няма къде седи датчика за темп на маслото ОЕМ ?

Няма къде седи датчика за темп на маслото ОЕМ ?

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Хората с чипосани е36-ци с вдигнат прекъсвач на 7 и нещо ще са облагодетелствани ? Въпроса е този маслен датчим къде седи и от там как вървят нещата ?
айде помагаите на незнаещите 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
apostate написа:Последно в картера или на масления филтър, ве акаунт, че май ще показва различна температура на различните места?
Колега, май имаш нужда от почивка ми се струва. Не че нещо, ама тук пиша и чета най-много, и ми е меко казано неприятно да ти чета писанията в тоя им вид.
Чувал съм, че на корпуса на масления филтър обикновено се слага датчика за температура. Дали там е най-удачно обаче не зная, и на мен ми е любопитно. А относно пъвоначалното питане на колегата - вероятно точния въпрос се коренеше в това дали оборотомера ще работи нормално при всеки мотор. Ще стане само при шестак (без ТДС).
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
apostate написа:zBoost написа:Haddess написа:1 вото нещо е че ме дразни този разходомер ! Пълна глупост... обясни моля за икономайзера и неговото присаждане смисъл уреда за маслото отдоло?
Последно в картера или на масления филтър, ве акаунт, че май ще показва различна температура на различните места?
ма ние май си имаме нов форумен герой

Аз моите датчици за налягане и температура си ги сложих с тройник на мястото на оригиналния датчик на конзолата на филтъра.
Чиста работа за няколко лв. Без да се пробива, заварява итн
Някои пробиват капачката над филтъра и там заваряват гайка. Може и резба да се навие, ама е тънка капачката и не е най-добрата идея
Чиста работа за няколко лв. Без да се пробива, заварява итн

Някои пробиват капачката над филтъра и там заваряват гайка. Може и резба да се навие, ама е тънка капачката и не е най-добрата идея

- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Dirty M5 driveR написа:apostate написа:Последно в картера или на масления филтър, ве акаунт, че май ще показва различна температура на различните места?
Колега, май имаш нужда от почивка ми се струва. Не че нещо, ама тук пиша и чета най-много, и ми е меко казано неприятно да ти чета писанията в тоя им вид.
Чувал съм, че на корпуса на масления филтър обикновено се слага датчика за температура. Дали там е най-удачно обаче не зная, и на мен ми е любопитно. А относно пъвоначалното питане на колегата - вероятно точния въпрос се коренеше в това дали оборотомера ще работи нормално при всеки мотор. Ще стане само при шестак (без ТДС).
На мен пък ми омръзна да ти чета философските дълги разсъждения в които нищо не казваш.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
apostate написа:zBoost написа:Haddess написа:1 вото нещо е че ме дразни този разходомер ! Пълна глупост... обясни моля за икономайзера и неговото присаждане смисъл уреда за маслото отдоло?
Колега, още един път ако видя това обръщение или подобен тон ще ти изтрия всички мнения от е36 и по-добре не се опитвай да пишеш отново в този раздел.
Ако имаш нещо да кажеш го кажи по нормален начин.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
A.Stoyanov написа:На мен пък ми омръзна да ти чета философските дълги разсъждения в които нищо не казваш.
Виж, отдавна ми стана ясно, че не ме харесваш (по необясними причини). Веднъж сме се виждали и тогава дори беше крайно дистанциран (въпреки че беше в твой интерес). Ама не смятам за нужно да коментираш по такъв начин всеки мой пост, още повече когато е неоснователно или неуместно. Колегата apostate явно от скоро е във форума, но вече му се носи лоша слава. Аз съм всеки ден тук и никак не ми е хубаво да чета такива грозни писания, и то породени от нищото. Така че не знам аз ли философствам, или ти не пропускаш повод да изкажеш колко съм три омръзнал. Говорил съм с човек, който е с уред за темп. на маслото, слаган в сервиз, и датчика са му го монтирали на корпуса на филтъра. И тук във форума съм чел такова нещо, и предполагам, че това място е правилно за целта. Не виждам кое му е философското и кое мое изказване не е на мястото си. Аз обаче не съм като други колеги и няма да спра да пиша, само щото съм писнал на някого. По тая тема обаче съм дотук, дори и в случай, че имам какво още да кажа. Лека вечер на всички!

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:A.Stoyanov написа:На мен пък ми омръзна да ти чета философските дълги разсъждения в които нищо не казваш.
Виж, отдавна ми стана ясно, че не ме харесваш (по необясними причини). Веднъж сме се виждали и тогава дори беше крайно дистанциран (въпреки че беше в твой интерес). Ама не смятам за нужно да коментираш по такъв начин всеки мой пост, още повече когато е неоснователно или неуместно. Колегата apostate явно от скоро е във форума, но вече му се носи лоша слава. Аз съм всеки ден тук и никак не ми е хубаво да чета такива грозни писания, и то породени от нищото. Така че не знам аз ли философствам, или ти не пропускаш повод да изкажеш колко съм три омръзнал. Говорил съм с човек, който е с уред за темп. на маслото, слаган в сервиз, и датчика са му го монтирали на корпуса на филтъра. И тук във форума съм чел такова нещо, и предполагам, че това място е правилно за целта. Не виждам кое му е философското и кое мое изказване не е на мястото си. Аз обаче не съм като други колеги и няма да спра да пиша, само щото съм писнал на някого. По тая тема обаче съм дотук, дори и в случай, че имам какво още да кажа. Лека вечер на всички!
Сякаш гледам 16 годишни да се карат в детска дискотека... Сериозно ...

И все пак не ме линчувайте НИКОЙ НЕ СЕ Е РОДИЛ НАУЧЕН !?

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2