Километраж от М-ка на друга кола

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Километраж от М-ка на друга кола

Мнение от Haddess » 13 Май 2012, 20:24

Търсих из форума но няма информация интересува ме километраь от M power Е36 без значение от кой от двата може ли да се монтира на друга кола и ефекта какъв ще бъде ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Километраж от М-ка на друга кола

Мнение от bum_bum » 13 Май 2012, 20:34

Какъв ефект очакваш от смяна на километраж, да почне да върти до 8к ли? :mhihi:

Иначе за 6 цилиндрови става, но трябва да садиш икономайзера или да намериш начин да подкараш уреда за маслото.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 13 Май 2012, 20:37

1 вото нещо е че ме дразни този разходомер ! Пълна глупост... обясни моля за икономайзера и неговото присаждане смисъл уреда за маслото отдоло :P ? :bowdown:
Изображение

Аватар

Мнение от apostate » 13 Май 2012, 20:43

На модовете в този раздел трябва да им се плащат вредни... :shock:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 13 Май 2012, 21:38

Haddess написа:1 вото нещо е че ме дразни този разходомер ! Пълна глупост... обясни моля за икономайзера и неговото присаждане смисъл уреда за маслото отдоло :P ? :bowdown:

икономайзер = разходомер.
за да ти отчита т на маслото ти трябва датчик който се слага в картера или на масления филтър.

Аватар

Мнение от apostate » 13 Май 2012, 21:39

zBoost написа:
Haddess написа:1 вото нещо е че ме дразни този разходомер ! Пълна глупост... обясни моля за икономайзера и неговото присаждане смисъл уреда за маслото отдоло :P ? :bowdown:

за да ти отчита т на маслото ти трябва датчик който се слага в картера или на масления филтър.

Последно в картера или на масления филтър, ве акаунт, че май ще показва различна температура на различните места? :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 13 Май 2012, 22:21

И мене ме интересува за километраж от Мка, че да знам с колко карам все пак, пък и оборотомера ще ми легне екстра :mrgreen:

Няма къде седи датчика за темп на маслото ОЕМ ?
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 14 Май 2012, 0:03

Хората с чипосани е36-ци с вдигнат прекъсвач на 7 и нещо ще са облагодетелствани ? Въпроса е този маслен датчим къде седи и от там как вървят нещата ? :P :bowdown: айде помагаите на незнаещите :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Май 2012, 6:37

apostate написа:Последно в картера или на масления филтър, ве акаунт, че май ще показва различна температура на различните места? :bowdown:

Колега, май имаш нужда от почивка ми се струва. Не че нещо, ама тук пиша и чета най-много, и ми е меко казано неприятно да ти чета писанията в тоя им вид.
Чувал съм, че на корпуса на масления филтър обикновено се слага датчика за температура. Дали там е най-удачно обаче не зная, и на мен ми е любопитно. А относно пъвоначалното питане на колегата - вероятно точния въпрос се коренеше в това дали оборотомера ще работи нормално при всеки мотор. Ще стане само при шестак (без ТДС).

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Май 2012, 8:54

apostate написа:
zBoost написа:

Последно в картера или на масления филтър, ве акаунт, че май ще показва различна температура на различните места? :bowdown:

ма ние май си имаме нов форумен герой :clap: верно ли има :?: гледам ги разбираш работите, айде да ми я споделиш колко градуса е разликата на 320ка къде и липсва един маслен радиатор към филтъра кат при S50. а и къде е по-лесно да се монтира няма да е лошо да напишеш, автора да си знае.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw28 » 14 Май 2012, 9:54

Аз моите датчици за налягане и температура си ги сложих с тройник на мястото на оригиналния датчик на конзолата на филтъра.
Чиста работа за няколко лв. Без да се пробива, заварява итн ;)
Някои пробиват капачката над филтъра и там заваряват гайка. Може и резба да се навие, ама е тънка капачката и не е най-добрата идея ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 14 Май 2012, 10:36

Dirty M5 driveR написа:
apostate написа:Последно в картера или на масления филтър, ве акаунт, че май ще показва различна температура на различните места? :bowdown:

Колега, май имаш нужда от почивка ми се струва. Не че нещо, ама тук пиша и чета най-много, и ми е меко казано неприятно да ти чета писанията в тоя им вид.
Чувал съм, че на корпуса на масления филтър обикновено се слага датчика за температура. Дали там е най-удачно обаче не зная, и на мен ми е любопитно. А относно пъвоначалното питане на колегата - вероятно точния въпрос се коренеше в това дали оборотомера ще работи нормално при всеки мотор. Ще стане само при шестак (без ТДС).

На мен пък ми омръзна да ти чета философските дълги разсъждения в които нищо не казваш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Май 2012, 11:03

apostate написа:
zBoost написа:

Колега, още един път ако видя това обръщение или подобен тон ще ти изтрия всички мнения от е36 и по-добре не се опитвай да пишеш отново в този раздел.
Ако имаш нещо да кажеш го кажи по нормален начин.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Май 2012, 19:31

A.Stoyanov написа:На мен пък ми омръзна да ти чета философските дълги разсъждения в които нищо не казваш.

Виж, отдавна ми стана ясно, че не ме харесваш (по необясними причини). Веднъж сме се виждали и тогава дори беше крайно дистанциран (въпреки че беше в твой интерес). Ама не смятам за нужно да коментираш по такъв начин всеки мой пост, още повече когато е неоснователно или неуместно. Колегата apostate явно от скоро е във форума, но вече му се носи лоша слава. Аз съм всеки ден тук и никак не ми е хубаво да чета такива грозни писания, и то породени от нищото. Така че не знам аз ли философствам, или ти не пропускаш повод да изкажеш колко съм три омръзнал. Говорил съм с човек, който е с уред за темп. на маслото, слаган в сервиз, и датчика са му го монтирали на корпуса на филтъра. И тук във форума съм чел такова нещо, и предполагам, че това място е правилно за целта. Не виждам кое му е философското и кое мое изказване не е на мястото си. Аз обаче не съм като други колеги и няма да спра да пиша, само щото съм писнал на някого. По тая тема обаче съм дотук, дори и в случай, че имам какво още да кажа. Лека вечер на всички! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 14 Май 2012, 19:47

Dirty M5 driveR написа:
A.Stoyanov написа:На мен пък ми омръзна да ти чета философските дълги разсъждения в които нищо не казваш.

Виж, отдавна ми стана ясно, че не ме харесваш (по необясними причини). Веднъж сме се виждали и тогава дори беше крайно дистанциран (въпреки че беше в твой интерес). Ама не смятам за нужно да коментираш по такъв начин всеки мой пост, още повече когато е неоснователно или неуместно. Колегата apostate явно от скоро е във форума, но вече му се носи лоша слава. Аз съм всеки ден тук и никак не ми е хубаво да чета такива грозни писания, и то породени от нищото. Така че не знам аз ли философствам, или ти не пропускаш повод да изкажеш колко съм три омръзнал. Говорил съм с човек, който е с уред за темп. на маслото, слаган в сервиз, и датчика са му го монтирали на корпуса на филтъра. И тук във форума съм чел такова нещо, и предполагам, че това място е правилно за целта. Не виждам кое му е философското и кое мое изказване не е на мястото си. Аз обаче не съм като други колеги и няма да спра да пиша, само щото съм писнал на някого. По тая тема обаче съм дотук, дори и в случай, че имам какво още да кажа. Лека вечер на всички! :bchug:

Сякаш гледам 16 годишни да се карат в детска дискотека... Сериозно ... :OT: Съгласен съм да има 5 мнения по въпроса не е нужно да се карате точно в темата ! :OT: :OT: :OT: има хора който се интересуват и търсят информация . :banghead: Ок да приемам , че може и на филтъра и на картера! Понеже не съм наясно с жиците моля някой да ми обясни по обстойно как става всичко от къде да взема датчика , как да го монтирам за да работи всичко без да се подпаля накъде ?

И все пак не ме линчувайте НИКОЙ НЕ СЕ Е РОДИЛ НАУЧЕН !? :dunno:
Изображение

Следваща

Назад към E36