Проблематропане в предницата?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Re: Проблематропане в предницата?

Мнение от Cosworth » 09 Май 2012, 9:52

Не изключвай и амортесьорите които не си сменял, също се разбиват с времето, има много случаи те да чукат преди да се разбие каквото и да е било друго, и после почват да си поизтърват или се клатят много...
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин

Мнение от BMW дизайн » 11 Май 2012, 7:10

за жалост още нямам време да я вкарам в сервиз да я огледаме щателно но се надявам събота или неделя да ми остане :(
п.с. имали начин за проверка на амортесьорите или ако изключа всички варянти значи са те?
...."хайде да продадем България и да си купим нещо по на ЮГ"....
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от ФЕРАРИСТ » 11 Май 2012, 9:33

BMW дизайн написа:Колата е гледана само на канали.
чукането се появява само на по рязко тръгване голяма неравност с малка скорост. Чувасе от към шофьора. При скорост и разклащане пак щрака. Сменени са ввички накраиници,тампони биалетки и шарнири. Само по амортесиорите нищо не е правено.

Ако се успее да канала чрез разклащане да се предизвика тва щракане, мисля че ще е много лесно да се хване от къде е.....все пак поне двама отстрани трябва за разклатят зверски колата.......
Относно сменените неща - те добре са сменени, но все по често виждам неща който са слабо затегнати и след кратък период от време се появява луфт, а на съответния детайл не се обръща внимание, защото се знае че е сменен - все пак си струва да се провери и това......

ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW дизайн » 11 Май 2012, 12:15

ще се тестват всички възможни гайки дали са завити правилно и да колега когато едни приятели я разклатиха двамата изщрака и после неискаше повече но за жалост не можах да го видя от къде :(
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 11 Май 2012, 12:49

Колега имах и аз страшно чукане отпред в дясно.След смяна на носачи на тампони биалетки и амортисъори мислех че е тампона на макферсона.Смених дори и корминлните накрайници и по време на смяната им видях като пробка на кормилната рейка. Обаче беше отдолу и се виждаше едно лагерче вътре и според мен това беше краят на кормилния прът. Сложих малко грес и почукването ми изчезна. След това открих тази тема и мисля че от рейката ми е идвало всичкото чукане и още не мога да си обесня откаде и как става. :conf:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=127046&hilit=%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B2+%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0

Аз сложих обаче грес не в дупката която е описана от колегата а от долната под нея.
Извинявам се за мнението може никой нищо да не ме е разбрал така че погледни темата и виж рейката може да е от нея.Знам какво е да си сменил всичко и да има лопане и тракане което е неоткриваемо.

Успех!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW дизайн » 14 Май 2012, 15:30

Мерси на всички колеги дали съвет проблема се окза разхлабен тампон на двигател над преден ляв носач. Сега вече е истински кеф да я карам колата.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 14 Май 2012, 16:16

точно щях да ти предложа да погледнеш тампоните на мотора при мен на същия мотор бях скъсал десния /този под турбото/ и на легнали полицаи имах чувството ще ми се разглоби предницата :D
6>4

ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW дизайн » 14 Май 2012, 17:22

Да само че на мен беше от към шофьора и тропането беше скандално и не беше скъсан а само разхлабен ама незнам кой майстор е барал кадето не му е работа :banghead: важното е че всичко си е наред, а не както ме съветваха карай докато се разхлопа хубаво :mhihi: докато падне мотора на земята
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към E36