проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем

Мнение от jordan » 18 Юни 2006, 21:21

привет на всички!днес докато карах усетих страннен шум при работа на място нещо като тракане.при натискане на съединител изчезва.педала на съединителя има лека вибрация.какво може да е това и мога ли да остана на пътя?
Човек се учи докато е жив,но никога не е късно да стане за резил

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 18 Юни 2006, 21:25

Аксиален лагер ;)

Потребител
Аватар

Мнение от I^NEED^MONEY^ » 19 Юни 2006, 0:42

И при мен е така карам и има леко тракане, натискам съединитела и спира. Ма сам на мението че ще сменяма лагера като доиде време за смяна на съединитела :mhihi: така че карай и да не ти пука според мен :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 19 Юни 2006, 0:53

I^NEED^MONEY^ написа:И при мен е така карам и има леко тракане, натискам съединитела и спира. Ма сам на мението че ще сменяма лагера като доиде време за смяна на съединитела :mhihi: така че карай и да не ти пука според мен :mhihi:

тва аксиално лагерче колко главоболия може да ти създаде ако не го смениш - 50тина левчета могат да ти спестат 500!

Потребител
Аватар

Мнение от I^NEED^MONEY^ » 19 Юни 2006, 1:17

exvitermini написа:
I^NEED^MONEY^ написа:И при мен е така карам и има леко тракане, натискам съединитела и спира. Ма сам на мението че ще сменяма лагера като доиде време за смяна на съединитела :mhihi: така че карай и да не ти пука според мен :mhihi:

тва аксиално лагерче колко главоболия може да ти създаде ако не го смениш - 50тина левчета могат да ти спестат 500!

междудругото не сам много наясно и ше сам ти благодарен ако ми кажеш защо, защото питах един"майстор" и той ми каза да карам и да не се притеснявам :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 19 Юни 2006, 9:18

Този лагер в съединителя ли е? На автоматик има ли го? Защото и при мен има едно тракане на празен ход, от време на време се появява и си мислех да не е от някоя разкачена кора (така звучи).
We love you Ronnie!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 19 Юни 2006, 15:11

Аз преди месец имах същата диагноза, оказаха се лагерите на първичния и вторичния вал, след като отворихме кутията. Аксиалния си беше пушка. Тези двата осезаемо имаха луфтове. Голяма отврат беше докато намеря други значи. Накрая намерих в Ямбол от един сервиз...
Успех Данчо :D
---

кандидат ентусиаст
Аватар

............

Мнение от jordan » 19 Юни 2006, 23:40

благодаря за мненията момчета!и за добрите пожелания и съвети.само нека допълня малко инфо по проблема.аксиален лагер сменях преди 22000км би трябвало да е още здрав.при потегляне и в движение биенето на педала намалява и изчезва заедно с шума,за който споменах.когато взех колата преди година биенето на педала пак го имаше и след смяната на лагера мисля не изчезна,но нямаше такъв шум нито преди нито след смяната.сега след 42000км май е време за сериозно разглобяване :confused: и за още нещо се сетих.шума става по осезателен при минат известен преход(те моите са по 100-200км)
Човек се учи докато е жив,но никога не е късно да стане за резил

Назад към E36