проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
проблем
привет на всички!днес докато карах усетих страннен шум при работа на място нещо като тракане.при натискане на съединител изчезва.педала на съединителя има лека вибрация.какво може да е това и мога ли да остана на пътя?
Човек се учи докато е жив,но никога не е късно да стане за резил
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- I^NEED^MONEY^
- Потребител
-
И при мен е така карам и има леко тракане, натискам съединитела и спира. Ма сам на мението че ще сменяма лагера като доиде време за смяна на съединитела
така че карай и да не ти пука според мен 

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
I^NEED^MONEY^ написа:И при мен е така карам и има леко тракане, натискам съединитела и спира. Ма сам на мението че ще сменяма лагера като доиде време за смяна на съединителатака че карай и да не ти пука според мен
тва аксиално лагерче колко главоболия може да ти създаде ако не го смениш - 50тина левчета могат да ти спестат 500!
- I^NEED^MONEY^
- Потребител
-
exvitermini написа:I^NEED^MONEY^ написа:И при мен е така карам и има леко тракане, натискам съединитела и спира. Ма сам на мението че ще сменяма лагера като доиде време за смяна на съединителатака че карай и да не ти пука според мен
тва аксиално лагерче колко главоболия може да ти създаде ако не го смениш - 50тина левчета могат да ти спестат 500!
междудругото не сам много наясно и ше сам ти благодарен ако ми кажеш защо, защото питах един"майстор" и той ми каза да карам и да не се притеснявам

- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Аз преди месец имах същата диагноза, оказаха се лагерите на първичния и вторичния вал, след като отворихме кутията. Аксиалния си беше пушка. Тези двата осезаемо имаха луфтове. Голяма отврат беше докато намеря други значи. Накрая намерих в Ямбол от един сервиз...
Успех Данчо
Успех Данчо

---
............
благодаря за мненията момчета!и за добрите пожелания и съвети.само нека допълня малко инфо по проблема.аксиален лагер сменях преди 22000км би трябвало да е още здрав.при потегляне и в движение биенето на педала намалява и изчезва заедно с шума,за който споменах.когато взех колата преди година биенето на педала пак го имаше и след смяната на лагера мисля не изчезна,но нямаше такъв шум нито преди нито след смяната.сега след 42000км май е време за сериозно разглобяване
и за още нещо се сетих.шума става по осезателен при минат известен преход(те моите са по 100-200км)

Човек се учи докато е жив,но никога не е късно да стане за резил
8 мнения
• Страница 1 от 1