Досадно стържене при палене?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Досадно стържене при палене?
Здравейте,
от 2-3 дни при запалване на двигателя, се чува едно адски грубо стържене, сякаш някакви метални зъбци се пристъргват.
Колата стои в гараж, а проблема НИКОГА не го прави след като веднъж съм я запалвал. Тоест, вчера паркирам, след ден въртя ключа и пристъргва. Случва се веднага с паленето! Интересното е, че, ако просто запаля и я оставя така, стърже по-продължително. Ако обаче, запаля и ВЕДНАГА форсирам съвсем леко, стърженето изчезва... и така до следващия ден.
В същото време, излизайки от гаража, още с първото навиване съвсем леко на волана, се чува абсолютно същото стържене. С чисто нов ATF Dextron 2 е в казанчето, ама е леко омазнено и си мисля, че фърля масло, тъй че ще го сменя. Притеснява ме обаче, че надали проблема ще се реши с смяната на хидр. казанче. Склонен съм да вярвам, че ситуацията е по-различна. С напълно ревизирана рейка е, нито тече от нея нито нищо. Не е и лентов кабел. Тук, както и при паленето, се появява само когато се стартира мотора след една две вечери престой. През деня докато я карам, няма никакви симптоми.
от 2-3 дни при запалване на двигателя, се чува едно адски грубо стържене, сякаш някакви метални зъбци се пристъргват.
Колата стои в гараж, а проблема НИКОГА не го прави след като веднъж съм я запалвал. Тоест, вчера паркирам, след ден въртя ключа и пристъргва. Случва се веднага с паленето! Интересното е, че, ако просто запаля и я оставя така, стърже по-продължително. Ако обаче, запаля и ВЕДНАГА форсирам съвсем леко, стърженето изчезва... и така до следващия ден.
В същото време, излизайки от гаража, още с първото навиване съвсем леко на волана, се чува абсолютно същото стържене. С чисто нов ATF Dextron 2 е в казанчето, ама е леко омазнено и си мисля, че фърля масло, тъй че ще го сменя. Притеснява ме обаче, че надали проблема ще се реши с смяната на хидр. казанче. Склонен съм да вярвам, че ситуацията е по-различна. С напълно ревизирана рейка е, нито тече от нея нито нищо. Не е и лентов кабел. Тук, както и при паленето, се появява само когато се стартира мотора след една две вечери престой. През деня докато я карам, няма никакви симптоми.
Последна промяна krisu на 03 Май 2012, 23:55, променена общо 1 път
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: Досадно стържене при палене?
колега според мен е ремъка пистовият е за смяна и проблема възниква най- вече заради слаб акомулатор ,щото като запалиш в опита си да възстанови изхарченият ток алтернатора( шайбата му) преплъзва заради износен или не добре обтегнат ремък ,ако си с амортисьорче най- вероятно е в него проблема 

- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
От стартера е колега. И при мен е така. Явно бендикса не се връща веднага и стърже.
- dackooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 53
johnni_b написа:От стартера е колега. И при мен е така. Явно бендикса не се връща веднага и стърже.
+1

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Иво, неам идея човек... би трябвало да си е тоя който си е на М52, ама знам ли...аз досега с т'ва проблеми не съм имал и никога не сме ровили там. Нищо чудно и да се крие изненада... 

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
johnni_b написа:От стартера е колега. И при мен е така. Явно бендикса не се връща веднага и стърже.
И при мен е така, но като върна ключа по-бързо като, че ли не стърже
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Момчета .... , не казвам , че не е от стартера , ама ако е от него , защо само при първо палене ще го прави !
Другия елемент .... защо при навиване на волана (при първо изкарване от гаража) ще стърже , това пък хептен няма общо със стартера ...
Колега , свали пистовия ремък и опитай да запалиш (при първо палене) , по този начин ще изолираш голяма част от "предположенията" .... Ако го няма стърженето , когато ремъка е свален , значи проблема е в нещо около самия ремък , но не в двигател , стартер , маховик и т.н. ... ако пък го има , значи проблема е вътре в двигателя ..... Опитай и пиши пак да кажеш какъв е резултата ...

Другия елемент .... защо при навиване на волана (при първо изкарване от гаража) ще стърже , това пък хептен няма общо със стартера ...

Колега , свали пистовия ремък и опитай да запалиш (при първо палене) , по този начин ще изолираш голяма част от "предположенията" .... Ако го няма стърженето , когато ремъка е свален , значи проблема е в нещо около самия ремък , но не в двигател , стартер , маховик и т.н. ... ако пък го има , значи проблема е вътре в двигателя ..... Опитай и пиши пак да кажеш какъв е резултата ...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Случай, който е при мен и все отлагам да го оправя. Резонанс(вибрация) на обтегача на ремъка, т.е. амортесьорчето. Много дразни и много наподобява стържене и рязане. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Лек ъп... проблема е отстранен. Тотал рейка. Уш беха я направили предния път ама пръц. Сега теч, луфт...бла бла. Ся сме с друга и за момента всичко е окей.
10 мнения
• Страница 1 от 1