Досадно стържене при палене?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Досадно стържене при палене?

Мнение от krisu » 03 Май 2012, 0:41

Здравейте,

от 2-3 дни при запалване на двигателя, се чува едно адски грубо стържене, сякаш някакви метални зъбци се пристъргват.
Колата стои в гараж, а проблема НИКОГА не го прави след като веднъж съм я запалвал. Тоест, вчера паркирам, след ден въртя ключа и пристъргва. Случва се веднага с паленето! Интересното е, че, ако просто запаля и я оставя така, стърже по-продължително. Ако обаче, запаля и ВЕДНАГА форсирам съвсем леко, стърженето изчезва... и така до следващия ден.

В същото време, излизайки от гаража, още с първото навиване съвсем леко на волана, се чува абсолютно същото стържене. С чисто нов ATF Dextron 2 е в казанчето, ама е леко омазнено и си мисля, че фърля масло, тъй че ще го сменя. Притеснява ме обаче, че надали проблема ще се реши с смяната на хидр. казанче. Склонен съм да вярвам, че ситуацията е по-различна. С напълно ревизирана рейка е, нито тече от нея нито нищо. Не е и лентов кабел. Тук, както и при паленето, се появява само когато се стартира мотора след една две вечери престой. През деня докато я карам, няма никакви симптоми.
Последна промяна krisu на 03 Май 2012, 23:55, променена общо 1 път
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Re: Досадно стържене при палене?

Мнение от mgate » 03 Май 2012, 21:10

колега според мен е ремъка пистовият е за смяна и проблема възниква най- вече заради слаб акомулатор ,щото като запалиш в опита си да възстанови изхарченият ток алтернатора( шайбата му) преплъзва заради износен или не добре обтегнат ремък ,ако си с амортисьорче най- вероятно е в него проблема :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 525D 2001г.седан

Мнение от johnni_b » 04 Май 2012, 6:47

От стартера е колега. И при мен е така. Явно бендикса не се връща веднага и стърже.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 53

Мнение от dackooo » 04 Май 2012, 17:56

johnni_b написа:От стартера е колега. И при мен е така. Явно бендикса не се връща веднага и стърже.

+1 :yes: стартер е колега
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Май 2012, 21:57

Да не си с М20 маховик ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 04 Май 2012, 23:21

Иво, неам идея човек... би трябвало да си е тоя който си е на М52, ама знам ли...аз досега с т'ва проблеми не съм имал и никога не сме ровили там. Нищо чудно и да се крие изненада... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 05 Май 2012, 9:04

johnni_b написа:От стартера е колега. И при мен е така. Явно бендикса не се връща веднага и стърже.

И при мен е така, но като върна ключа по-бързо като, че ли не стърже

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Май 2012, 11:56

Момчета .... , не казвам , че не е от стартера , ама ако е от него , защо само при първо палене ще го прави ! :idea:
Другия елемент .... защо при навиване на волана (при първо изкарване от гаража) ще стърже , това пък хептен няма общо със стартера ... :idea:

Колега , свали пистовия ремък и опитай да запалиш (при първо палене) , по този начин ще изолираш голяма част от "предположенията" .... Ако го няма стърженето , когато ремъка е свален , значи проблема е в нещо около самия ремък , но не в двигател , стартер , маховик и т.н. ... ако пък го има , значи проблема е вътре в двигателя ..... Опитай и пиши пак да кажеш какъв е резултата ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 05 Май 2012, 22:06

Случай, който е при мен и все отлагам да го оправя. Резонанс(вибрация) на обтегача на ремъка, т.е. амортесьорчето. Много дразни и много наподобява стържене и рязане. :D
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 05 Май 2012, 23:22

Лек ъп... проблема е отстранен. Тотал рейка. Уш беха я направили предния път ама пръц. Сега теч, луфт...бла бла. Ся сме с друга и за момента всичко е окей.

Назад към E36