Купихте ли си нови ЛЕТНИ гуми?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 330xd

Купихте ли си нови ЛЕТНИ гуми?

Мнение от acorde » 09 Апр 2012, 21:53

Още се мотам и съм със зимни и нещо не съм грам в час кои са добрите гуми в момента :dunno: Карам225/45/17 дайте съвет споделете мнения кой какво е сложил кой от какво е доволен и кой от какво не е.Минах през Гумицентър и ми рекламират НОКИАН за 1000лв 4те и ми показват че били взели 1во място в АВТОБИЛД на някакви тестове.Но на същите пари имам и Континентал и не знам какво да взема :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Купихте ли си нови ЛЕТНИ гуми?

Мнение от stankata777 » 09 Апр 2012, 22:11

Въпрос на лични предпочитания,колега - една гума спира най-добре на сухо,друга на мокро,трета се износва по-бавно и т.н. - http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm , http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... g-Test.htm , http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 09 Апр 2012, 22:29

ХА!!!!
Тъкмо от вчера ми е пресна,пресна темата за нови летни гуми :banghead:
Съвсен случайно открих доста свеж балон на предна дясна, благодарение разбира се на европейските ни пътища :ranting: - принципно бях запланувал нови задни - те са си доволно изтрити(пък с дот 0810),и изведнъж - ИЗНЕНАДА :banghead: :banghead: :banghead:
Принципно за мен отговора си е същите дето са и в момента - а именно - Michelin Pilot Sport PS2 ZP *
Ето тук си почетох тази вечер - интересно сравнение на няколко рън-флати - като Мишлена ги мачка в теста :bowdown: :bowdown:
Та определено това е следващия ми "лек" разход...да не отваряме темата за пътищата ни и дали си заслужава толкова пари за гуми ама айде...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 09 Апр 2012, 22:43

stankata777 написа:Въпрос на лични предпочитания,колега - една гума спира най-добре на сухо,друга на мокро,трета се износва по-бавно и т.н. - http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm , http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... g-Test.htm , http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm

Rounding out the top 6 is the Continental Sport Contact 5. This result will disappoint Continental, as the Sport Contact 3 was nearly exclusively a test winner, but the Sport Contact 5 lost points for being the most expensive tyre on test, and very noisy :lol: хахаха бях се насочил към точно Контакт 5 браво колега за инфото :clap: зимните ми са достатъчно шумни та и летни да взема такива.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 10 Апр 2012, 7:42

Bridgestone Potenza RE050A I RFT -много добри гуми на прилична цена, малко шумни....
Michelin Pilot Sport PS2 ZP -отлични гуми, но 100 кинта по-скъпи от RE050A I RFT.
Останалите марки са компромисен вариант, имам опит от 2006 насам с RFT гуми.....
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d

Мнение от banansko » 10 Апр 2012, 8:56

Точно преди 1 седмица си взех 4 нови гуми. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 и съм супер доволен. На сухо на мокро екстра са. И бяха по евтини от Continental и Michelin. Nokian също са много хубави ,но бяха почти на една цена.За зимата са екстра обаче. Това е моя съвет Goodyear ;)

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 11 Апр 2012, 12:10

Аз сложих нови Нокианки и съм много доволен!

Но ако трябва да сме честни с всяка една гума от по-високия клас стига да е нова - едва ли ще има проблеми...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 11 Апр 2012, 14:04

GaD написа:Аз сложих нови Нокианки и съм много доволен!

Но ако трябва да сме честни с всяка една гума от по-високия клас стига да е нова - едва ли ще има проблеми...

Абсолютно. От един момент нагоре, почти няма значение гумата. Нокиан имах зимни, и бях супер доволен. Сега съм 3-ти сезон с летни Dunlop SP01 RFT, също доста добра гума според мен.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 11 Апр 2012, 18:01

Goodyear OptiGrip
Това е гума, която си заслужава цената.
Най-важното, е че с времето (километрите) си запазва свойствата/показателите, за разлика от алтернативни гуми. А това за мен е доста ценно.
Хвърлете едно око, няма да съжалявате.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 11 Апр 2012, 20:09

Благодаря ви колеги :yes: Емо Чолаков ми беше отложил смяната с няколко дни но вече трябва да се сменят сигурно ще се купува Гудиър асиметрик2 или Нокиан ще видя офертата утре Великденска промоция :lol: :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: Е-90

Мнение от valkodaff » 12 Апр 2012, 13:14

ВЪПРОС ?
Наложи ми се да пътувам извън града и съм с 18, но излезна балон на предна гума и ми казаха, че може да се направи, но трябва да чакам 24 часа.Понеже трябваше да пътувам обратно а балона беше въз голям се наложи да потърся друга такава гума с идентични размери и долу горе еднакъв грайфер на милиметри.Та въпросът ми е има ли проблем в момента че предните ми гуми са с различна шарка, дали влияе на ABS или окачването, тъй като в момента все още карам така?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 12 Апр 2012, 17:54

valkodaff написа:ВЪПРОС ?
Наложи ми се да пътувам извън града и съм с 18, но излезна балон на предна гума и ми казаха, че може да се направи, но трябва да чакам 24 часа.Понеже трябваше да пътувам обратно а балона беше въз голям се наложи да потърся друга такава гума с идентични размери и долу горе еднакъв грайфер на милиметри.Та въпросът ми е има ли проблем в момента че предните ми гуми са с различна шарка, дали влияе на ABS или окачването, тъй като в момента все още карам така?

Ако е същият размер, няма да пречи на системите, нито на окачването. Пречи единствено на сцеплението, но става колкото да си свършиш работа, стига да не я вършиш с 210 на някоя магистрала :)

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 13 Апр 2012, 4:01

Ами най-добрата гума я водят СпортКонтакт 5-цата. Аз карам чисто нови Bridgestone Potenza S-001 и съм адски доволен - по-добре се държат от RE050A и всичките и вариации...и на сухо, и на мокро са добре, с локвите по хубавите ни пътища се справят отлично, а и са най-издръжливите на дупки гуми, които съм слагал. Зимата карах пирели - уникално сцепление, но от много малко правеха балони...
Общо взето ако ни бяха нормални пътищата щях да взема Континентал, но Потенцата е най-удароустойчивата и при този сравнително нисък размер за нашите условия това ми е най-важното. :)
Изображение

I wanna leave you far behind....

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 13 Апр 2012, 16:31

За този сезон взех фалкен 912 в предвид траповете из варна, че не ми се съсипваха по скъпи гуми, но останах очарован от поведението им на мокро. При последния дъжд влязох с около 140 в 10см дълбока локва и към 50-60м дълга, колата си мина като по релси.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 13 Апр 2012, 17:48

Вече е обута с летни Гъдиър Ф1 Игъл Асиметрик2 ДОТ-0512 пресни 4бр монтирани балансирани 1000лв коментари за качеството няма да пиша хората от автобилд вече са го направили :yes:

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93