Купихте ли си нови ЛЕТНИ гуми?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Купихте ли си нови ЛЕТНИ гуми?
Още се мотам и съм със зимни и нещо не съм грам в час кои са добрите гуми в момента
Карам225/45/17 дайте съвет споделете мнения кой какво е сложил кой от какво е доволен и кой от какво не е.Минах през Гумицентър и ми рекламират НОКИАН за 1000лв 4те и ми показват че били взели 1во място в АВТОБИЛД на някакви тестове.Но на същите пари имам и Континентал и не знам какво да взема 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: Купихте ли си нови ЛЕТНИ гуми?
Въпрос на лични предпочитания,колега - една гума спира най-добре на сухо,друга на мокро,трета се износва по-бавно и т.н. - http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm , http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... g-Test.htm , http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
ХА!!!!
Тъкмо от вчера ми е пресна,пресна темата за нови летни гуми
Съвсен случайно открих доста свеж балон на предна дясна, благодарение разбира се на европейските ни пътища
- принципно бях запланувал нови задни - те са си доволно изтрити(пък с дот 0810),и изведнъж - ИЗНЕНАДА
Принципно за мен отговора си е същите дето са и в момента - а именно - Michelin Pilot Sport PS2 ZP *
Ето тук си почетох тази вечер - интересно сравнение на няколко рън-флати - като Мишлена ги мачка в теста

Та определено това е следващия ми "лек" разход...да не отваряме темата за пътищата ни и дали си заслужава толкова пари за гуми ама айде...
Тъкмо от вчера ми е пресна,пресна темата за нови летни гуми

Съвсен случайно открих доста свеж балон на предна дясна, благодарение разбира се на европейските ни пътища

Принципно за мен отговора си е същите дето са и в момента - а именно - Michelin Pilot Sport PS2 ZP *
Ето тук си почетох тази вечер - интересно сравнение на няколко рън-флати - като Мишлена ги мачка в теста

Та определено това е следващия ми "лек" разход...да не отваряме темата за пътищата ни и дали си заслужава толкова пари за гуми ама айде...

stankata777 написа:Въпрос на лични предпочитания,колега - една гума спира най-добре на сухо,друга на мокро,трета се износва по-бавно и т.н. - http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm , http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... g-Test.htm , http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
Rounding out the top 6 is the Continental Sport Contact 5. This result will disappoint Continental, as the Sport Contact 3 was nearly exclusively a test winner, but the Sport Contact 5 lost points for being the most expensive tyre on test, and very noisy

- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
Bridgestone Potenza RE050A I RFT -много добри гуми на прилична цена, малко шумни....
Michelin Pilot Sport PS2 ZP -отлични гуми, но 100 кинта по-скъпи от RE050A I RFT.
Останалите марки са компромисен вариант, имам опит от 2006 насам с RFT гуми.....
Michelin Pilot Sport PS2 ZP -отлични гуми, но 100 кинта по-скъпи от RE050A I RFT.
Останалите марки са компромисен вариант, имам опит от 2006 насам с RFT гуми.....
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
Точно преди 1 седмица си взех 4 нови гуми. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 и съм супер доволен. На сухо на мокро екстра са. И бяха по евтини от Continental и Michelin. Nokian също са много хубави ,но бяха почти на една цена.За зимата са екстра обаче. Това е моя съвет Goodyear 

Аз сложих нови Нокианки и съм много доволен!
Но ако трябва да сме честни с всяка една гума от по-високия клас стига да е нова - едва ли ще има проблеми...
Но ако трябва да сме честни с всяка една гума от по-високия клас стига да е нова - едва ли ще има проблеми...
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
GaD написа:Аз сложих нови Нокианки и съм много доволен!
Абсолютно. От един момент нагоре, почти няма значение гумата. Нокиан имах зимни, и бях супер доволен. Сега съм 3-ти сезон с летни Dunlop SP01 RFT, също доста добра гума според мен.
Goodyear OptiGrip
Това е гума, която си заслужава цената.
Най-важното, е че с времето (километрите) си запазва свойствата/показателите, за разлика от алтернативни гуми. А това за мен е доста ценно.
Хвърлете едно око, няма да съжалявате.
Това е гума, която си заслужава цената.
Най-важното, е че с времето (километрите) си запазва свойствата/показателите, за разлика от алтернативни гуми. А това за мен е доста ценно.
Хвърлете едно око, няма да съжалявате.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Благодаря ви колеги
Емо Чолаков ми беше отложил смяната с няколко дни но вече трябва да се сменят сигурно ще се купува Гудиър асиметрик2 или Нокиан ще видя офертата утре Великденска промоция

ВЪПРОС ?
Наложи ми се да пътувам извън града и съм с 18, но излезна балон на предна гума и ми казаха, че може да се направи, но трябва да чакам 24 часа.Понеже трябваше да пътувам обратно а балона беше въз голям се наложи да потърся друга такава гума с идентични размери и долу горе еднакъв грайфер на милиметри.Та въпросът ми е има ли проблем в момента че предните ми гуми са с различна шарка, дали влияе на ABS или окачването, тъй като в момента все още карам така?
Наложи ми се да пътувам извън града и съм с 18, но излезна балон на предна гума и ми казаха, че може да се направи, но трябва да чакам 24 часа.Понеже трябваше да пътувам обратно а балона беше въз голям се наложи да потърся друга такава гума с идентични размери и долу горе еднакъв грайфер на милиметри.Та въпросът ми е има ли проблем в момента че предните ми гуми са с различна шарка, дали влияе на ABS или окачването, тъй като в момента все още карам така?
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
valkodaff написа:ВЪПРОС ?
Ако е същият размер, няма да пречи на системите, нито на окачването. Пречи единствено на сцеплението, но става колкото да си свършиш работа, стига да не я вършиш с 210 на някоя магистрала

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Ами най-добрата гума я водят СпортКонтакт 5-цата. Аз карам чисто нови Bridgestone Potenza S-001 и съм адски доволен - по-добре се държат от RE050A и всичките и вариации...и на сухо, и на мокро са добре, с локвите по хубавите ни пътища се справят отлично, а и са най-издръжливите на дупки гуми, които съм слагал. Зимата карах пирели - уникално сцепление, но от много малко правеха балони...
Общо взето ако ни бяха нормални пътищата щях да взема Континентал, но Потенцата е най-удароустойчивата и при този сравнително нисък размер за нашите условия това ми е най-важното.
Общо взето ако ни бяха нормални пътищата щях да взема Континентал, но Потенцата е най-удароустойчивата и при този сравнително нисък размер за нашите условия това ми е най-важното.

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
За този сезон взех фалкен 912 в предвид траповете из варна, че не ми се съсипваха по скъпи гуми, но останах очарован от поведението им на мокро. При последния дъжд влязох с около 140 в 10см дълбока локва и към 50-60м дълга, колата си мина като по релси.
Вече е обута с летни Гъдиър Ф1 Игъл Асиметрик2 ДОТ-0512 пресни 4бр монтирани балансирани 1000лв коментари за качеството няма да пиша хората от автобилд вече са го направили 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2