Спойлер

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Спойлер

Мнение от Ivel » 10 Апр 2012, 19:08

Искам да си сложа спойлер на багажника.Може ли да ми кажете от къде да си го взема ? (ако някой има M-tech спойлера за продажба да пише )
Днеска ходих до proparts (пловдив) и гледах някаква тайванска реплика за 135лв.Питах човека, дали има разлика с оригинала и той ,естествено , ми отговори ,че няма. В предишна тема тук четох негативен коментар за ментетата спойлери.Човека си бил взел менте .В магазина всичко било ок ,но като го сложил -самия спойлер бил на вълнички. Като го казах това на продавача и той ми потвърди ,че преди продавали такива ,но от полипропилен ,които си губили формата,а новите били пластмасови и нямало проблем. :paranoid: Та някой ,ако е запознат с въпроса да сподели.
И друг въпрос : Как да го закача ? Видях ,че се държи на 2 лепенки по дължина ,но те не ми вдъхват много доверие. Не е ли по-добре силикон да се сложи ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 745D
Мечтае да кара: M-5

Re: Спойлер

Мнение от emoo » 10 Апр 2012, 20:32

моя е такъв колега вече една година няма проблем но ще идеш някъде където слагат стъкла да ти сложат една лента черен силикон ако искаш пиши ще ти го вземем с 35% отстъпка

Потребител
Аватар
Кара: напреко, през копривата.
Детайли за колата: E61 3.0d

Мнение от boyko1984 » 10 Апр 2012, 23:50

Самата лепенка с която се лепи въпросният спойлер, в Камор е 35лв - по спомен
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 11 Апр 2012, 9:26

Моя е фабричен не знам как е залепен но като мия колата явно има минимален луфт между спойлера и багажника и се набива с мръсотия и при изтичането на водата излиза кал. Дори след като изсъхне колата пак излиза и зацапва задницата. Добро решение е да си вземеш оригинален спойлер и да го монтираш със силикон който да уплътни добре. Виж по моргите.
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Апр 2012, 12:49

Ivel написа:Видях ,че се държи на 2 лепенки по дължина ,но те не ми вдъхват много доверие. Не е ли по-добре силикон да се сложи ?

Лепенките доколкото знам са на 3М. Нямат грешка вече 2 години при мен :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emoo » 11 Апр 2012, 14:14

Без силикон на първата дупка и е паднал

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d

Мнение от plamen0242 » 11 Апр 2012, 17:45

Не си вземай менте, колега. Аз моя го взех от Пловдив, предполагам същият който ти си гледал и вече
3 месеца ми къса нервите. Отлепва се постоянно, защото китайският му боклук при промяна на
температурата си мени формата и стои под постоянно напрежение. Лепих го първият път с лепенка на
WURTH, изкара точно 2 седмици и се разлепи, (комшията си лепна със такава лепенка оригинален спойлер
на Е-класата и вече 1 година не е мръднал), после с лепенка на 3М, разлепи се на третия ден, след това с
черен силикон за стъкла и днес го видях, че е тръгнал да се разлепя малко от единият край. Ако се разлепи
още малко свалям го и го изхвърлям, дано само черният силикон не е прецакал лака на багажника.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emoo » 11 Апр 2012, 19:46

[quote="plamen0242"]Не си вземай менте, колега. Аз моя го взех от Пловдив, предполагам същият който ти си гледал и вече
3 месеца ми къса нервите. Отлепва се постоянно, защото китайският му боклук при промяна на
температурата си мени формата и стои под постоянно напрежение. Лепих го първият път с лепенка на
WURTH, изкара точно 2 седмици и се разлепи, (комшията си лепна със такава лепенка оригинален спойлер
на Е-класата и вече 1 година не е мръднал), после с лепенка на 3М, разлепи се на третия ден, след това с
черен силикон за стъкла и днес го видях, че е тръгнал да се разлепя малко от единият край. Ако се разлепи
още малко свалям го и го изхвърлям, дано само черният силикон не е прецакал лака на багажника.[/quoteи

и каква е разликата дали е оригинален или не за отлепването че не могат да ти го залепят като хората си е друг въпрос колега :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d

Мнение от plamen0242 » 11 Апр 2012, 22:34

Разликата е в материала, от който са произведени. Китайски, тайвански и прочие ментета са
направени от някакъв боклук, който първо, че не пасва и стои под напрежение, второ си променя
формата като се нагрява от слънцето и създава допълнително напрежение, в резултат на което
лепилото не издържа и се отлепва. Говоря специално за ментетата на тази пловдивска фирма.
Иначе на Е46-цата сложих пак неоригинален лип спойлер, но купуван от Австрия и произведен от
местна фирма, точно копие на оригиналния. Вече 8 години не е мръднал.

Назад към Е60/Е61