Спойлер
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Спойлер
Искам да си сложа спойлер на багажника.Може ли да ми кажете от къде да си го взема ? (ако някой има M-tech спойлера за продажба да пише )
Днеска ходих до proparts (пловдив) и гледах някаква тайванска реплика за 135лв.Питах човека, дали има разлика с оригинала и той ,естествено , ми отговори ,че няма. В предишна тема тук четох негативен коментар за ментетата спойлери.Човека си бил взел менте .В магазина всичко било ок ,но като го сложил -самия спойлер бил на вълнички. Като го казах това на продавача и той ми потвърди ,че преди продавали такива ,но от полипропилен ,които си губили формата,а новите били пластмасови и нямало проблем.
Та някой ,ако е запознат с въпроса да сподели.
И друг въпрос : Как да го закача ? Видях ,че се държи на 2 лепенки по дължина ,но те не ми вдъхват много доверие. Не е ли по-добре силикон да се сложи ?
Днеска ходих до proparts (пловдив) и гледах някаква тайванска реплика за 135лв.Питах човека, дали има разлика с оригинала и той ,естествено , ми отговори ,че няма. В предишна тема тук четох негативен коментар за ментетата спойлери.Човека си бил взел менте .В магазина всичко било ок ,но като го сложил -самия спойлер бил на вълнички. Като го казах това на продавача и той ми потвърди ,че преди продавали такива ,но от полипропилен ,които си губили формата,а новите били пластмасови и нямало проблем.

И друг въпрос : Как да го закача ? Видях ,че се държи на 2 лепенки по дължина ,но те не ми вдъхват много доверие. Не е ли по-добре силикон да се сложи ?
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
Re: Спойлер
моя е такъв колега вече една година няма проблем но ще идеш някъде където слагат стъкла да ти сложат една лента черен силикон ако искаш пиши ще ти го вземем с 35% отстъпка
- boyko1984
- Потребител
-
- Кара: напреко, през копривата.
- Детайли за колата: E61 3.0d
Моя е фабричен не знам как е залепен но като мия колата явно има минимален луфт между спойлера и багажника и се набива с мръсотия и при изтичането на водата излиза кал. Дори след като изсъхне колата пак излиза и зацапва задницата. Добро решение е да си вземеш оригинален спойлер и да го монтираш със силикон който да уплътни добре. Виж по моргите.
Tool - Fear Inoculum
Ivel написа:Видях ,че се държи на 2 лепенки по дължина ,но те не ми вдъхват много доверие. Не е ли по-добре силикон да се сложи ?
Лепенките доколкото знам са на 3М. Нямат грешка вече 2 години при мен

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- emoo
- младши ентусиаст
-
Без силикон на първата дупка и е паднал
- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d
Не си вземай менте, колега. Аз моя го взех от Пловдив, предполагам същият който ти си гледал и вече
3 месеца ми къса нервите. Отлепва се постоянно, защото китайският му боклук при промяна на
температурата си мени формата и стои под постоянно напрежение. Лепих го първият път с лепенка на
WURTH, изкара точно 2 седмици и се разлепи, (комшията си лепна със такава лепенка оригинален спойлер
на Е-класата и вече 1 година не е мръднал), после с лепенка на 3М, разлепи се на третия ден, след това с
черен силикон за стъкла и днес го видях, че е тръгнал да се разлепя малко от единият край. Ако се разлепи
още малко свалям го и го изхвърлям, дано само черният силикон не е прецакал лака на багажника.
3 месеца ми къса нервите. Отлепва се постоянно, защото китайският му боклук при промяна на
температурата си мени формата и стои под постоянно напрежение. Лепих го първият път с лепенка на
WURTH, изкара точно 2 седмици и се разлепи, (комшията си лепна със такава лепенка оригинален спойлер
на Е-класата и вече 1 година не е мръднал), после с лепенка на 3М, разлепи се на третия ден, след това с
черен силикон за стъкла и днес го видях, че е тръгнал да се разлепя малко от единият край. Ако се разлепи
още малко свалям го и го изхвърлям, дано само черният силикон не е прецакал лака на багажника.
- emoo
- младши ентусиаст
-
[quote="plamen0242"]Не си вземай менте, колега. Аз моя го взех от Пловдив, предполагам същият който ти си гледал и вече
още малко свалям го и го изхвърлям, дано само черният силикон не е прецакал лака на багажника.[/quoteи
и каква е разликата дали е оригинален или не за отлепването че не могат да ти го залепят като хората си е друг въпрос колега
още малко свалям го и го изхвърлям, дано само черният силикон не е прецакал лака на багажника.[/quoteи
и каква е разликата дали е оригинален или не за отлепването че не могат да ти го залепят като хората си е друг въпрос колега

- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d
Разликата е в материала, от който са произведени. Китайски, тайвански и прочие ментета са
направени от някакъв боклук, който първо, че не пасва и стои под напрежение, второ си променя
формата като се нагрява от слънцето и създава допълнително напрежение, в резултат на което
лепилото не издържа и се отлепва. Говоря специално за ментетата на тази пловдивска фирма.
Иначе на Е46-цата сложих пак неоригинален лип спойлер, но купуван от Австрия и произведен от
местна фирма, точно копие на оригиналния. Вече 8 години не е мръднал.
направени от някакъв боклук, който първо, че не пасва и стои под напрежение, второ си променя
формата като се нагрява от слънцето и създава допълнително напрежение, в резултат на което
лепилото не издържа и се отлепва. Говоря специално за ментетата на тази пловдивска фирма.
Иначе на Е46-цата сложих пак неоригинален лип спойлер, но купуван от Австрия и произведен от
местна фирма, точно копие на оригиналния. Вече 8 години не е мръднал.
9 мнения
• Страница 1 от 1