ASC объщане
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
ASC объщане
ASC-то е мн полезна функция когато не е сухо и жената кара колата
но с идване на лятото ASC-то става проблем и се чудя дали някой може да пренастрои ASC-то така че когато запалиш то да е изключено и да не свети лампата на таблото , а ако ти трябва да си го включиш с бутона и да ти светне лампата на таблото ?
thx
но с идване на лятото ASC-то става проблем и се чудя дали някой може да пренастрои ASC-то така че когато запалиш то да е изключено и да не свети лампата на таблото , а ако ти трябва да си го включиш с бутона и да ти светне лампата на таблото ?
thx

- Capry
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW E36 318 93`
Re: ASC объщане
Здравей,ами съгласен съм че е много полезна функция.,Защото..аз нямам на моята кола..И точно заради това.,Може би нямаше и да се завартя и ударя ,,така че се радвай колега че я Имаш..Ако и аз имах...охо...Досега нямаше да се занимавам със проблемите на ремонта
Фен на BMW
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
И какъв ти е проблема с ASC-то лятото, колега?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd

Колега извади бутона и мери какво става на буксата с мултицет, ако при натискане на копчето просто затваряш верига ... още едно копченце и си готов ако искаш да стане с ОЕМ-кото копче не съм сигурен че ще се получи
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Coulthard написа::) доколкото разбирам лятото се кефи да си я хлъзга по кръстовищета, обаче като се качи и забравя да го изключи, та явно му е писнало на първото кръстовище да получава онова гадно усещане тип: "Ей ся ко се ус*а" та поради тази причина иска да му е по подразбиране изкл. и сам да си го вкл.
Колега извади бутона и мери какво става на буксата с мултицет, ако при натискане на копчето просто затваряш верига ... още едно копченце и си готов ако искаш да стане с ОЕМ-кото копче не съм сигурен че ще се получи
Не мога да ти хвана замисъла нещо

Да, ОЕМ бутона затваря верига при натискане. Гледам от схемата за Е36. Но за кратко. При повторно натискане АSC-то пак се активира (говорим за ASC+T на Е36, нали?).
ABS контрол модула се управлява импулсно от ОЕМ бутона. Твърдо затворена верига е някак си, как да кажа, некоректно от гледна точка на контрол модула

По-добра идея ми се вижда бутона да се опаралели с един чакащ мултивибратор (ЧМВ).
Като гледам до ОЕМ бутона от 12-те волта на акумулатора през 5-амперов предпазител, може да се хване захранване за един ЧМВ, който да изгенерира така желания импулс още при подаване на контакт. Това ще деактивира АСЦ-то при палене. После цялото управление на АСЦ-то си остава както си е оригинално от бутона

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Nickelback написа:Не мога да ти хвана замисъла нещоИскаш да опаралелиш оригиналния бутон с ключ ли?
Да, ОЕМ бутона затваря верига при натискане. Гледам от схемата за Е36. Но за кратко. При повторно натискане АSC-то пак се активира (говорим за ASC+T на Е36, нали?).
ABS контрол модула се управлява импулсно от ОЕМ бутона. Твърдо затворена верига е някак си, как да кажа, некоректно от гледна точка на контрол модула![]()
По-добра идея ми се вижда бутона да се опаралели с един чакащ мултивибратор (ЧМВ).
Като гледам до ОЕМ бутона от 12-те волта на акумулатора през 5-амперов предпазител, може да се хване захранване за един ЧМВ, който да изгенерира така желания импулс още при подаване на контакт. Това ще деактивира АСЦ-то при палене. После цялото управление на АСЦ-то си остава както си е оригинално от бутонаЧМВ-то ще сработва само при подаване на контакт.

аз съм

А това ЧМБ какво представлява реално . Предлага ли се готова реализирана схема за краен потребител.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
vladobate написа:А това ЧМБ какво представлява реално . Предлага ли се готова реализирана схема за краен потребител.
Едно време имаше един магазин в София на Лъвов мост и там имаше разни готови схеми комплекти - платки и елементи. Имаше и сглобени, имаше и такива които юзъра трябва да си насити. Спомням си, че продаваха разни релета за време, ЧМВ-та и разни други. Дали го има още - не знам, не съм стъпвал там от 7-8 години сигурно

Ако ти се занимава виж тая тема, може да ги питаш хората, останах с впечатление, че са отзивчиви.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9557
Отдавна го мисля и аз да си направя това автоматично изключване на АСЦ-то, ама грам време не остава

П.С. Опс, от Пловдив си

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:vladobate написа:А това ЧМБ какво представлява реално . Предлага ли се готова реализирана схема за краен потребител.
Едно време имаше един магазин в София на Лъвов мост и там имаше разни готови схеми комплекти - платки и елементи. Имаше и сглобени, имаше и такива които юзъра трябва да си насити. Спомням си, че продаваха разни релета за време, ЧМВ-та и разни други. Дали го има още - не знам, не съм стъпвал там от 7-8 години сигурноНо и да не е тоя магазин за електроника все ще има в някой друг такъв
Ако си от София може да провериш в магазинчето на Пасат в ТУ-София. Там трябва да имат нещо подобно, ако не - мацката ще ти го налепи набързо
![]()
Ако ти се занимава виж тая тема, може да ги питаш хората, останах с впечатление, че са отзивчиви.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9557
Отдавна го мисля и аз да си направя това автоматично изключване на АСЦ-то, ама грам време не оставаПък и е lowpriority, защото от една година ме мързи да си сменя датчика на АБС-а и съответно АСЦ - йок
Ако смогна лятото бих налепил една схемка, а защо не и две
Дори тема може да оформя, но с тоя събор, много зор сега
П.С. Опс, от Пловдив сиВиж тогава в ТУ-Пловдив
Малии , аз оттам идвам ама няма да ми помогне никак , то за 5 години не успя

- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
Coulthard написа::) на първото кръстовище да получава онова гадно усещане тип: "Ей ся ко се ус*а"
по скоро като тръгнеш да завираш на някое крастовище или да изпревариш рязко и като си удариш мутрата в волана тогава се псува но и за въртенето си прав ...
иначе това което питах по темата няма да стане ... затова решението е свалям крушката от таблото и изваждам буксата отпред на АСЦ-то
зимата обратно

PS даже си оправих и таблото покрай свалянето му

- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
- Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp
Аз се обърках сега
Кога е включено ASC и кога не ?
При мен АSC e изключено май когато не свети лампата на таблото,а когато свети е включено,така ли е или не ?

При мен АSC e изключено май когато не свети лампата на таблото,а когато свети е включено,така ли е или не ?

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
lud fen написа:Аз се обърках сега![]()
При Е36 АSC е изключено, когато лампата СВЕТИ (warning с удивителен и стрелка указваща опасност от завъртане). Няма логика при Е39 да е обратното

13 мнения
• Страница 1 от 1