Дайте идеи за разчекване на предните гуми!!?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i

Дайте идеи за разчекване на предните гуми!!?

Мнение от achilles » 22 Мар 2012, 20:04

Колеги искам малко да разчекна предните гуми,както са на дрифт автомобилите.Знам че на 30ките им слагат носачи от е46,които са алуминиеви и можели да се изкривят.На е34 какво може да се направи по въпроса?

Аватар
Кара: bmx

Re: Дайте идеи за разчекване на предните гуми!!?

Мнение от vinio » 22 Мар 2012, 21:50

да ме извиниш за спама,ама с каква цел е това разчекване :roll:
и да те питам за дебелината на щангите
спирачната с-ма каква е
амортесиори и пружини какви са
ръчната е хидравлична или на жила
мотора :?:
какво всичко от това свърши ,та залитна по градуса на завиване на предните колела -разчекването...
пак се извинявам за спама,просто ще ми е интересно да ми отговориш :yes:
Последна промяна vinio на 22 Мар 2012, 22:13, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Мар 2012, 21:53

Ванка гъзарията почивен ден няма, така че и без да питаш отговора е ясен.
Иначе по темата - мисля че с по-дълги прави носачи става номера ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 22 Мар 2012, 22:01

Аз пък мисля че има едни ОЕМ ексцентрични тампони на макферсоните по малко под 300 лева бройката, дето дава малко градус :)

Иначе начини, много, ама сумите още по-големи ;)

Аватар

Мнение от vinio » 22 Мар 2012, 22:07

VesoPesa написа:Аз пък мисля че има едни ОЕМ ексцентрични тампони на макферсоните по малко под 300 лева бройката, дето дава малко градус :)

има ги за е36 тия тампони ....за е34 от теб го чувам :roll: това не значи ,че съм сигурен де :bchug:
колегата май търси друго разчекване :roll: ако аз не сам го разбрал правилно се извинявам,както и за д2 регулируемото на макферсона

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 22 Мар 2012, 22:09

achilles написа:Колеги искам малко да разчекна предните гуми,както са на дрифт автомобилите.Знам че на 30ките им слагат носачи от е46,които са алуминиеви и можели да се изкривят.На е34 какво може да се направи по въпроса?

Колега кажи им на тея дет кривят носачи за дрифт автомобили да се кривнат някаде другате :Д Алуминиев носач нз как се криви без да се счупи при първия дрифт завои взет със 100-120 км.И нз кво ще е тва нагласяне дет ще го изяде тая кола че да има правилна сходимост на гумите...
Виждал съм точно на е30 как местят целия макферсон горе от бумбето навътре и съответно радиуса се променя без да сменят нищо по колата..
За друго незнам :bchug: аи наздраве ся!За кривите алуминиеви носачи от е46 :Д
;)

Аватар

Мнение от vinio » 22 Мар 2012, 22:10

Jorjinio написа:
achilles написа:Колеги искам малко да разчекна предните гуми,както са на дрифт автомобилите.Знам че на 30ките им слагат носачи от е46,които са алуминиеви и можели да се изкривят.На е34 какво може да се направи по въпроса?

Колега кажи им на тея дет кривят носачи за дрифт автомобили да се кривнат някаде другате :Д Алуминиев носач нз как се криви без да се счупи при първия дрифт завои взет със 100-120 км.И нз кво ще е тва нагласяне дет ще го изяде тая кола че да има правилна сходимост на гумите...
Виждал съм точно на е30 как местят целия макферсон горе от бумбето навътре и съответно радиуса се променя без да сменят нищо по колата..
За друго незнам :bchug: аи наздраве ся!За кривите алуминиеви носачи от е46 :Д

важното е чекнеж да има :mhihi: :bchug:
а колегата ако знае какво пита,то ще снимам съседката гола и ще я пусна като едно имадже в темата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 22 Мар 2012, 22:18

vinio написа:
VesoPesa написа:Аз пък мисля че има едни ОЕМ ексцентрични тампони на макферсоните по малко под 300 лева бройката, дето дава малко градус :)

има ги за е36 тия тампони ....за е34 от теб го чувам :roll: това не значи ,че съм сигурен де :bchug:
колегата май търси друго разчекване :roll: ако аз не сам го разбрал правилно се извинявам,както и за д2 регулируемото на макферсона

Има има, Пощальона може да каже повече по темата :)

Иначе и аз разбрах че за друго разчекване иде реч, но дори и регулируемите на Д2, не играят кой-знае колко на е34-та, без игра с носачите, но пък там играта ти е почти никаква и не си заслужава особенно.

Чувал съм че с носачи от иХ, демек Г-образните се получавало нещо по-сериозно, но така и не съм виждал.

Аватар

Мнение от vinio » 22 Мар 2012, 22:23

Чувал съм че с носачи от иХ, демек Г-образните се получавало нещо по-сериозно, но така и не съм виждал

аз си нося резервни ,нови щото знам че са кът тук.
мога да ти ги пратя за проба и ако ги вместиш в е34 друго,значи са ти подарък :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 22 Мар 2012, 22:29

Мерси за идеята, ама аз дрифтачка е34 няма да си правя :lol: :bchug:
За мен най-много едни ОЕМ ексцентрици :)

Иначе, за тая дето проучвах това с Г-образите ще минава на изцяло труг тип предница и малко ще остане от е34-та идея :)

Аватар

Мнение от vinio » 22 Мар 2012, 22:39

с носачи от е34 их нищо не става ,от е30 их може би,но и при двата носача трябва да се преправя захващането за стабилизиращата щанга т.е. друга биалетка,не че е проблем де,ама.........
нека изчакаме колегата да не просветли за разчекването ,да обясни какво точно пита или е чул недочул и пуснал тема :kuku: :roll: :oops:
п.паз лично тия носачи не си ги представям със секторна кутия :roll: може и да стават де,ще ми е интересно да го видя просто

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 23 Мар 2012, 0:11

Лелеее.. всеки ден има тема за някакви модификации по окачването и стаблизацията на тези 34-ки... какво кривите, режете, местите.., ще се изтрепете бе хора!
Окачването на Е34, ако е наред всичко е достатъчно прилично.. но вие сигурно постоянно карате на прага на възможностите на автомобила. В такъв случай е оправдано, мисля...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i

Мнение от achilles » 23 Мар 2012, 10:38

На планката където се завива правият носач с болта има още една дупка която е по-външно на колата на мене това ми трябва,но в този случай кривия носач окъсява,както и накрайниците на корм.щанга но те имат резба за регулиране.Въпроса ми е има ли малко по-дълги криви носачи за е34ка?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 23 Мар 2012, 11:31

Потърси в Гугъл за BMW e34 camber plates.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 23 Мар 2012, 14:20

Па то си го има заводско бре. Захващането на тампона на долния носач може да бъде на две различни места. Турай ги на външните дупки, реглаж на рейката и пусни снимки.... За кво са тия дупки там?!
Изображение
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Следваща

Назад към E34