Прегрял ли съм я ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- DJMartoO
- Потребител
-
- Кара: e36 320i coupe
- Мечтае да кара: бмв е46 М3Csl
Re: Прегрял ли съм я ?
bweenie написа:Не знам как си бил Q-то при положение че върви 1000 пъти повече от 320. За да не ме нахрани някой мога да кажа че имам е36ца 320 и съм карал доста и такова Ауди. Нито от място до 100 може да го биеш, нито от 100 до 200, нито на максимална скорост.
А защо ли си мисля че само ти си знаел че се дърпате?
Помолих за малко консултация от колегите и просто споделих случая какво е станало и мога да кажа, че кю-то се дърпаше стабилно защото от като се видяхме със около 50-60 бях една кола зад него и след това го настигнах и задминах до колкото можах

- zonian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.8i
- Мечтае да кара: z4/850i
- Детайли за колата: коли без тавани, мани
Та по темата де. Аз мойта съм я карал до София и обратно с половин вода (не знаех), това е 1000км.
И когато най-накрая ми гръмна едната пкастмаса от охладителната система, и колата прегря, я изчаках да изтине и още 20км до майстора без да прегрее (с отворена водна система
). Не знам прегрял ли съм я. Нямам ядове от както смених пластмасия щуцер. (вече проверявам водата всяка седмица).Съмнявам се и ти да си я прегрял. Да си я караш със здраве.

- bweenie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 335i 2008
DJMartoO написа:Помолих за малко консултация от колегите и просто споделих случая какво е станало и мога да кажа, че кю-то се дърпаше стабилно защото от като се видяхме със около 50-60 бях една кола зад него и след това го настигнах и задминах до колкото можах![]()
Ти хубаво си го задминал ама сега питаш във форума дали си си прегрял колата? Ама иначе се хвалиш колко върви Е36цата.
Ако си я прегрял след няколко дена си виж гарнитурите по двигателя дали текат.
На мене един път с 210 ми се счупи водната помпа и за секунди стрелката за градусите отиде в червеното. И после почна да тече от капака на клапаните и трябваше да сменям гарнитури...
- DJMartoO
- Потребител
-
Мерси колега според мен това са важни неща и трябва да се проверяват периодично, при положение че ние ги караме тези коли постоянно напред с вратите
. за Момента мисля, че нищо и няма но преди да проверя немога да кажа нищо утре ще има готовата присъда какво е положението стискаите палци
и до колегата мерси за хибавите думи надявам се и ти със здраве да си я караш

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Обезвъздуши си хубаво системата и няма проблем.
П.С. И аз чувам че след 7200 клапан бутало
Така че не си махай ограничителя, че освен това при новата макс скорост се разбиват много бързо биалетките и накрайниците на рейката може да избие масло и после почва да вие хидравликата... 
П.С. И аз чувам че след 7200 клапан бутало

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
DJMartoO написа:Смятам че не е лесно с кола на 20 години 150 коня уж и не се знае колко са с некролози колко са сред нас, да биеш кола дето е над 2005 година 240 коня 4х4 мисля че беше но не съм сигурен. иска се маисторлък за всичко но и най-вече си зависи от задкормилното устройство, като си оправа телефона ще кача и клипчето на което се вижда всичко много ясно как става и кои как пада,добре че не се вижда номера на кю-то че ще стане за смях
![]()
а за кривене на глава аз ако я изкрива главата мога ли пак да се върна от Пловдив до София с скорост от 120-140км/ч и нищо да и няма ?
Незнам за некролозите,ама дано нямаш лош късмет като те слушам с колко караш.

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Това чудовище няма прегряване при такава температура
Карай си спокойно, само си оправи теча 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
може да ти е заврял чайника и да е хвърлило водата от някъде.
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
m43 -то съм го вкарвал в червеното няколко пъти, нищо му няма още... зимата без вода съм се прибирал от 50км
, карам докатo светне лампата, гася докатo поистине и пак... добре се представи за разлика от старият ми опел който и без да го прегрявам криви глава ( C16NZ )

- DJMartoO
- Потребител
-
Имам една добра новина... При водата в радиатора няма масло, нивото на маслото е между 2-те чертички, но вчера нещо пак малко се изложихме с течовете но проблема е в някое съединение или маркуч (най - много да съм спукал радиатора) и мисля довечера след сбирката да поседя до късно на канала на един приятел понеже тече точно до пропката за източване, да видя откаде идва проблема пък и без това трябва да си сменям един тампон на задния носач, и без това сън не ме хваща
пък да се надявам че не е радиатор а нещо по малко иначе не е крива главата нито е умешала водата с маслото което най - много ме притесняваше
кофтито е чек пак трябва да се бръкна с 25-30 лв за червен антифриз 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
O-пръстена на разширителния съд си погледни ,щом водата се стича при пробката за източване 

- DJMartoO
- Потребител
-
Довечера като я закарам на канал на топло ще погледна отдолу и отвсякаде, ще я запаля докато се разтече и ще намеря откаде тече, а попринцип тези радиатори трудно ли се лепят ако е възможно де и дали е скъпо. А ако е О-образния пръстен по добре
мерси за помоща

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Сменяй и двата О-пръстена с нови,при мен течеше и ги смених.Големия пръстен е с диаметър 77мм и сечение 3мм(не съм много сугирен).Малкия е с диаметър 14.5 и сечение мисля 2мм,но той е по-лесен за намиране

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
има ги в дарОкар.
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2