Прегрял ли съм я ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i coupe
Мечтае да кара: бмв е46 М3Csl

Re: Прегрял ли съм я ?

Мнение от DJMartoO » 29 Фев 2012, 18:45

bweenie написа:Не знам как си бил Q-то при положение че върви 1000 пъти повече от 320. За да не ме нахрани някой мога да кажа че имам е36ца 320 и съм карал доста и такова Ауди. Нито от място до 100 може да го биеш, нито от 100 до 200, нито на максимална скорост.

А защо ли си мисля че само ти си знаел че се дърпате? :lol:

Помолих за малко консултация от колегите и просто споделих случая какво е станало и мога да кажа, че кю-то се дърпаше стабилно защото от като се видяхме със около 50-60 бях една кола зад него и след това го настигнах и задминах до колкото можах :driving: някои колега имал ли е такъв случаи досега ? и възможно ли е това да е било въздушна възглавница защото не помня дали я бях обезвъздушил :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.8i
Мечтае да кара: z4/850i
Детайли за колата: коли без тавани, мани

Мнение от zonian » 29 Фев 2012, 18:48

Та по темата де. Аз мойта съм я карал до София и обратно с половин вода (не знаех), това е 1000км. :nono: И когато най-накрая ми гръмна едната пкастмаса от охладителната система, и колата прегря, я изчаках да изтине и още 20км до майстора без да прегрее (с отворена водна система :kuku: ). Не знам прегрял ли съм я. Нямам ядове от както смених пластмасия щуцер. (вече проверявам водата всяка седмица).Съмнявам се и ти да си я прегрял. Да си я караш със здраве.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 335i 2008

Мнение от bweenie » 29 Фев 2012, 18:52

DJMartoO написа:Помолих за малко консултация от колегите и просто споделих случая какво е станало и мога да кажа, че кю-то се дърпаше стабилно защото от като се видяхме със около 50-60 бях една кола зад него и след това го настигнах и задминах до колкото можах :driving:

Ти хубаво си го задминал ама сега питаш във форума дали си си прегрял колата? Ама иначе се хвалиш колко върви Е36цата.
Ако си я прегрял след няколко дена си виж гарнитурите по двигателя дали текат.
На мене един път с 210 ми се счупи водната помпа и за секунди стрелката за градусите отиде в червеното. И после почна да тече от капака на клапаните и трябваше да сменям гарнитури...

Потребител
Аватар

Мнение от DJMartoO » 29 Фев 2012, 18:55

Мерси колега според мен това са важни неща и трябва да се проверяват периодично, при положение че ние ги караме тези коли постоянно напред с вратите :bchug: . за Момента мисля, че нищо и няма но преди да проверя немога да кажа нищо утре ще има готовата присъда какво е положението стискаите палци :bowdown: и до колегата мерси за хибавите думи надявам се и ти със здраве да си я караш :bchug: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 29 Фев 2012, 19:10

Обезвъздуши си хубаво системата и няма проблем.

П.С. И аз чувам че след 7200 клапан бутало :mhihi: Така че не си махай ограничителя, че освен това при новата макс скорост се разбиват много бързо биалетките и накрайниците на рейката може да избие масло и после почва да вие хидравликата... :bang:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 01 Мар 2012, 0:08

DJMartoO написа:Смятам че не е лесно с кола на 20 години 150 коня уж и не се знае колко са с некролози колко са сред нас, да биеш кола дето е над 2005 година 240 коня 4х4 мисля че беше но не съм сигурен. иска се маисторлък за всичко но и най-вече си зависи от задкормилното устройство, като си оправа телефона ще кача и клипчето на което се вижда всичко много ясно как става и кои как пада, :mhihi: добре че не се вижда номера на кю-то че ще стане за смях :mhihi: :mhihi: а за кривене на глава аз ако я изкрива главата мога ли пак да се върна от Пловдив до София с скорост от 120-140км/ч и нищо да и няма ? :bchug:

Незнам за некролозите,ама дано нямаш лош късмет като те слушам с колко караш. :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 01 Мар 2012, 0:32

Това чудовище няма прегряване при такава температура :mhihi: Карай си спокойно, само си оправи теча ;)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Мар 2012, 1:23

може да ти е заврял чайника и да е хвърлило водата от някъде.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 01 Мар 2012, 9:59

m43 -то съм го вкарвал в червеното няколко пъти, нищо му няма още... зимата без вода съм се прибирал от 50км :winky: , карам докатo светне лампата, гася докатo поистине и пак... добре се представи за разлика от старият ми опел който и без да го прегрявам криви глава ( C16NZ )
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DJMartoO » 01 Мар 2012, 10:09

Имам една добра новина... При водата в радиатора няма масло, нивото на маслото е между 2-те чертички, но вчера нещо пак малко се изложихме с течовете но проблема е в някое съединение или маркуч (най - много да съм спукал радиатора) и мисля довечера след сбирката да поседя до късно на канала на един приятел понеже тече точно до пропката за източване, да видя откаде идва проблема пък и без това трябва да си сменям един тампон на задния носач, и без това сън не ме хваща :bchug: пък да се надявам че не е радиатор а нещо по малко иначе не е крива главата нито е умешала водата с маслото което най - много ме притесняваше :nono: кофтито е чек пак трябва да се бръкна с 25-30 лв за червен антифриз :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 01 Мар 2012, 10:19

O-пръстена на разширителния съд си погледни ,щом водата се стича при пробката за източване ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DJMartoO » 01 Мар 2012, 17:48

Довечера като я закарам на канал на топло ще погледна отдолу и отвсякаде, ще я запаля докато се разтече и ще намеря откаде тече, а попринцип тези радиатори трудно ли се лепят ако е възможно де и дали е скъпо. А ако е О-образния пръстен по добре :driving: мерси за помоща

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 01 Мар 2012, 21:18

Сменяй и двата О-пръстена с нови,при мен течеше и ги смених.Големия пръстен е с диаметър 77мм и сечение 3мм(не съм много сугирен).Малкия е с диаметър 14.5 и сечение мисля 2мм,но той е по-лесен за намиране ;) :driving:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Мар 2012, 21:40

има ги в дарОкар.

Предишна

Назад към E36