На колко км сменяте въздушния филтър
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Re: На колко км сменяте въздушния филтър
Днес смених филтъра и филтъра на картерните газове. Другото което направих е да си изчистя и дебитомера, с оглед на мъката докато го сваля, резултата беше супер много натрупан боклук по него. Предполагам 2-мата собственици преди мен са сменяли въздушния филтър на интервала на маслото и разбира се резултата беше на лице. Преди това оборотите на празен ход ми играеха, някой ми казваха, че може да е от дюзи, други от електрониката, но така не ми се занимаваше да го оправям проблема. След почистването на дебитомера оборотите заковаха, чист късмет. Така че моат съвет е да се сменя по-често въздушния филтър и да се почиства дебитомера през определено време. На снимката, която пускам си личи боклука, който махнах от дебитомера.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Да изтупам праха на темата.
Смяната на въздушния филтъра, я правя при смяна на маслото на около 19-20 000 км. За сега, винаги е бил що годе добре. Тоя път изтървах маслото до към 21 000 км. Тогава нямах време и филтъра не се смени. Това значи, че той отива към 22 000 км. Поръчах си един и като ми остане време, ще се смени. Ако не забравя, ще го пусна да се види какво му е състоянието. Интересно ми е дали ще е като кюмюр.
Тези 22 000 км., са минати над 70 процента извънградско и на дълги разстояния.

Смяната на въздушния филтъра, я правя при смяна на маслото на около 19-20 000 км. За сега, винаги е бил що годе добре. Тоя път изтървах маслото до към 21 000 км. Тогава нямах време и филтъра не се смени. Това значи, че той отива към 22 000 км. Поръчах си един и като ми остане време, ще се смени. Ако не забравя, ще го пусна да се види какво му е състоянието. Интересно ми е дали ще е като кюмюр.
Тези 22 000 км., са минати над 70 процента извънградско и на дълги разстояния.
- LiviuCatan
- Потребител
-
- Кара: BMW G31
- Мечтае да кара: Безаварийно!
Здравейте колеги, вече на втора кола си купувам филтър на K&N и си го почиствам на смяна на масло! След 3;4 смяна се избива!
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Аз филтър сменям заедно с маслото на 10-12к км.
Според мен дори колегите които сменят масло на 20к км , следва да сменят филтъра си на 10-15. По мои наблюдения особено в София филтъра на дизеловата ми 5ца си става "мармалад" на 10к км (със сменен колектор съм - така че не се цапа от него
)
А след нов филтър, колата започва да си диша осезаемо по-добре. Но това си е мое мнение и чувство !
Според мен дори колегите които сменят масло на 20к км , следва да сменят филтъра си на 10-15. По мои наблюдения особено в София филтъра на дизеловата ми 5ца си става "мармалад" на 10к км (със сменен колектор съм - така че не се цапа от него

А след нов филтър, колата започва да си диша осезаемо по-добре. Но това си е мое мнение и чувство !

И определено старият и замърсен филтър оказва влияние на пушенето на колата. Преди последната му смяна, колата беше започнала да пуши доста и започнах да се чудя каква е причината, но след като го смених, всичко се оправи.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
Филтъра е на около 22500 км:

Листата бяха върху филтъра в кутията. Сниман е без да се почисти. Нямам спомени къде ги е засмукал. Но тая кола до сега, не я карах само аз.
След смяната му, очаквам да падне разхода. Винаги сам си сменям въздушните филтри. При тая кола е доста чанч и за това го мразя да се прави в студено време.

Листата бяха върху филтъра в кутията. Сниман е без да се почисти. Нямам спомени къде ги е засмукал. Но тая кола до сега, не я карах само аз.
След смяната му, очаквам да падне разхода. Винаги сам си сменям въздушните филтри. При тая кола е доста чанч и за това го мразя да се прави в студено време.
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Масла и филтри сменям на 10-11000км
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Бих искал да си почистя дебитомера, навсякъде препоръчват тази процедура. Може ли да ми дадете малко насоки как най-правилно да го направя - лесно ли се сваля, с какъв препарат да го почистя и т.н. Колата е Е60 530i m54b30.
Из чуждите форуми виждам че го правят с това http://charkove.bg/preparat-za-pochistvane-na-debitomer-crc-air-sensor-cleaner-200ml
Благодаря!
Из чуждите форуми виждам че го правят с това http://charkove.bg/preparat-za-pochistvane-na-debitomer-crc-air-sensor-cleaner-200ml
Благодаря!
Масло и филтри ,заедно на около10-12 000 км. Винаги, са си мръснички,независимо дали карам градско или извън.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
При мен, следващата му смяна пак ще е на тия километри. Т.е. на 20 000 км. 

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3