Поредното заключено БМВ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Поредното заключено БМВ

Мнение от drago_pavlov » 15 Фев 2012, 8:39

кобрата написа:Пробвайте през багажника да стигнете до задната врата(ако е седан ще е тегаво).

Е то ако не е седан няма задни врати... Демек няма "ако" - ще е тегаво със сигурност :mhihi:

По темата: Имах един приятел с такива врати без дръжки на рено 19 - тунинга е голям :mhihi: Не мога да изброя колко пъти са ни се хилили като луди пред МЕИ-то докато влизаме през багажника... :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 15 Фев 2012, 11:26

stony1 написа:...Аз съм си патил от скапан акумулатор. Уж беше чисто нов, но се оказа, че има една умряла клетка. Всеки път когато напрежението падне под определена стойност и колата се отключва сама. Пробвал съм и без модула на алармата и пак е същото.
Това за първи път го чувам.
Аз незнам какви са тия акумулатори дето ги ползвате - на мен колкото и да се е изтощавал централнота винаги е сработвал. Това че не може да запали после е друга тема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is

Мнение от Doviciozo » 15 Фев 2012, 12:41

Ние си пишем и четеме,ама той колегата нещо изгуби интерес по темата.Ако си отключил кажи какви са резултатите,или пораженията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 15 Фев 2012, 13:42

bmw325tds написа:
stony1 написа:...Аз съм си патил от скапан акумулатор. Уж беше чисто нов, но се оказа, че има една умряла клетка. Всеки път когато напрежението падне под определена стойност и колата се отключва сама. Пробвал съм и без модула на алармата и пак е същото.
Това за първи път го чувам.
Аз незнам какви са тия акумулатори дето ги ползвате - на мен колкото и да се е изтощавал централнота винаги е сработвал. Това че не може да запали после е друга тема.

Ако акумулатора има мъртва клетака, напрежението след заряд бързо пада до 8V, а понякога и по-малко. Има случаи когато се задържа около 12V. Проблема обаче е в това, че тока на акумулатора пада, защото мъртвата клетка на практика е късо съединение вътре в самия акумулатор. Така той се изтощава сам. Това е разликата между изтощен акумулатор и такъв с мъртва клетка. При този с мътвата клетка има ток на саморазряд, който се дължи на пониженото (почти ражно на 0) вътрешно съпротивление. При това положение дори и да протече ток във веригата на централното(което е малко вероятно), той ще е в пъти по-малък и недостатъчен, което няма да позволи на централното да сработи. При изтощен акумулатор, напрежението му е около 12V, тока в акумулатора е доста под съответните Аh, заложени от производителя. Разликата обаче е, че в този акумулатор има остатъчен ток и той ще го отдаде във веригата на централното.

Относно това, че колата ми се отключва сама при изтощаване на акумулатора и аз бях учуден, но е факт. Дори няколко пъти пробвах с различни прецакани акумулатори и всеки път резултата е един и същ. Вземам акумулатор, зареждам го, слагам го на колата и активирам алармата (заводска е) и колата се заключва. На другия ден отивам при колата - тя отключена. Отварям вратата и алармата започва да свири. Така пробвах няколко пъти с различни акумулатори просто за да видя винаги ли ще се оключи колата. Резултат беше един и същ.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 15 Фев 2012, 14:28

Doviciozo написа:Ние си пишем и четеме,ама той колегата нещо изгуби интерес по темата.Ако си отключил кажи какви са резултатите,или пораженията.

Най-вероятно колата вече е преминала в следващ етап на тунинг - Lambo doors :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Doviciozo » 15 Фев 2012, 15:06

plradev написа:
Doviciozo написа:Ние си пишем и четеме,ама той колегата нещо изгуби интерес по темата.Ако си отключил кажи какви са резултатите,или пораженията.

Най-вероятно колата вече е преминала в следващ етап на тунинг - Lambo doors :mhihi:

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 15 Фев 2012, 16:30

Не знам от къде решихте, че БМВ-то е с някакъв селски тунинг :lol: Просто няма ключалки (така е купено) с цел предотвратяване на кражба (и да влизаш в колата си :lol: )

кобрата написа:И за какво сте махнали дръжките, ебати тунинга няма що :kuku: Това с подаването на ток през плафон го забравете ще направите по голяма беля :idea: . Пробвайте през багажника да стигнете до задната врата(ако е седан ще е тегаво).

Седан е :mhihi:

Явно ще трябва да я вдигаме на крик, за да я отключим... :no:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 15 Фев 2012, 20:12

А пъпките на вратите показват ли се когато е заключена?Ако се виждат може да я отворите с тел. :lol: 2 пъти сме отключвали Е36 седан по този начин. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Doviciozo » 15 Фев 2012, 21:20

BMWACSCHNITZER написа:А пъпките на вратите показват ли се когато е заключена?Ако се виждат може да я отворите с тел. :lol: 2 пъти сме отключвали Е36 седан по този начин. :mhihi:

На двайската и разтварях леко вратата от горе с отверка и забивах дървен клин между купето и вратата,после както казва колегата с тел дърпах и ставаше номера.Има опастност за стъклото,много внимавай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 16 Фев 2012, 0:22

Doviciozo написа:
BMWACSCHNITZER написа:А пъпките на вратите показват ли се когато е заключена?Ако се виждат може да я отворите с тел. :lol: 2 пъти сме отключвали Е36 седан по този начин. :mhihi:

На двайската и разтварях леко вратата от горе с отверка и забивах дървен клин между купето и вратата,после както казва колегата с тел дърпах и ставаше номера.Има опастност за стъклото,много внимавай.
Колега,ние 2ма човека с дланите напъвахме джама надолу и се отваряше няколко мм пролука,без да напъваме вратата.Но все пак и двата начина са си опасни за стъклото. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 16 Фев 2012, 1:41

абе не че нещо ама да бяхте жертвали единия прозорец и отдавна да си карате колата. части поне бол,а цените им са вече символични :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 16 Фев 2012, 12:06

Преди няколко дена и аз се заключих. Много гадна ситуация, а колата ми даже и работеше и единствения ми ключ беше на таблото. Както и да е ,най-лесния и безболезнен според мен вариант(който и аз направих) е сваляне на стъклото няколко мм надолу и с тел се дърпа ключалката или дръжката на вратата. Всичката тая работа 7-8 мин. максимум. По добре е от колкото да измисляте какви ли не щуротии по токовете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 18 Фев 2012, 11:48

Е как се заключвате бе колеги? Толкова ли е трудно да си оправите ключалките на шофьорските врати. Няма как да се заключи тази врата ако е отворена, дори централното не заключва, защото има защитен механизъм на бравата.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 18 Фев 2012, 13:03

И аз съм си заключвал ключовете вътре:затворих вси4ки врати без задната заклю4их с дистанционото,за да мога само да затворя вратата като се натоваря с багажлъка,оба4е оставих клю4овете на седалката отзад за да взема каквото има6е за взвмане и хлопнах вратата,правя 2 кра4ки и осъзнавам какво стана ключовете вътре,колата заклю4ена, аз НЯМАМ нито резервен клю4 нито резервно дистанционо.
Това с телта при мен не свър6и работа за6тото моята кола поддържа двойно заключване и до утре да дърпа6 лост4ето или дръжката за отваряне отвътре ни6то не става,само с клю4 или дистанционо,ама аз нямам такива.
Отворих я като с лост се напъна вратата,пъхна се възду6на възглавница между вратата и купето,напомпих разтворисе вратата и с тел си извадих клю4овете.Но ако бяха на таблото незнам как 6тех да ги отка4ам от там.
според мен ако с тел и дърпане става зна4и все пак имате накакъв проблем с центарлното

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 19 Фев 2012, 12:30

аз ако може да използвам темата пак за врата, но не съм се заключил, ами просто пасажерската врата отказа да се отваря. централното си работи - отключва и заключва, механизмите са вързани - работят си дръжките не са откачени но вратата не помръдва. махнах кората отвътре и я закарах на майстор ама и той не успя да я отвори, явно и той колкото мен разбира. дайте няква идея как да я отворя тая врата....
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36