Често срещани проблеми при Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Често срещани проблеми при Е36

Мнение от vladi_a_i » 12 Мар 2011, 17:50

angrymob написа:Здравейте,
Ще задам въпроса си тук, защото проблем със ел стъклата на е36 купе е повече от често срещан. Задавал съм си и друг път въпроса, но е оставал без отговор. Стъклата са се побъркали... при натискане на бутона сваля/качва по малко (колко автоматично при отваряне и затваряне на вратата). Като пък е отворена вратата само сваля и не качва изобщо. Машинките си работят, не е и от копчетата, пробвал съм с други.
Конкретно въпроса ми е възможно ли е да е от комфорт модула (ако изобщо го има 92г), ако да къде е...? И изобщо... не съм много запознат с устройството на тези стъкла, виждат ми се сложни поне като функции и би трябвало да има някакво управление... Шибидаха явно не се влияе, въпреки че той има други проблеми...
Ще съм благодарен ако някой изкаже мнение и поне даде методика за намиране на проблема...

Проблема ти е точно от моторчетата на машинките,аз така си патех на Компакта с шофьорското стъкло и си сложих моторче от дясна врата,щото се сваля по малко и е ползвано по малко...стават моторчетата от едната врата на другата,разликата е в машинките и триножниците.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от tuty » 19 Апр 2011, 17:53

Здравейте и от мен.От два месеца имам един проблем и никои не може да открие от какво се появява. Сутрин когато двигателя е студен и реша да потегля, колата прекъсва забива предница и не иска да върви. Ходих на какви ли не майстори и компютърни диагностики , сменяха ми почти всички датчици , на тепература, на колянов вал, ламбда сонда, проверяваха налягане на бензина от помпата, проверяваха дроселната клапа и нищо не откриват. Ако някой се е сблъсквал с това даите съвет - Е 36 -318I

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: стоковица
Мечтае да кара: Трабант
Детайли за колата: 13ти БМВ Събор - 1 място
14ти БМВ Събор - 2 място
15ти БМВ Събор - 2 място

Мнение от angrymob » 20 Апр 2011, 17:14

Здравейте, въпрос - липсва ми ламаринката на задния десен спирачен апарат и накладките тропат много неприятно. Може ли да се намери, продава ли се с накладки, или отделно? Или да се опитам да зи направя ?! :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 20 Апр 2011, 17:21

продава се отделно, колегата laviatan ще ти свърши работа :winky:

п.с. последните три поста с моя грам не са за тая тема
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: LX62314
Мечтае да кара: e31 860
Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна

Мнение от gsi_leo » 12 Май 2011, 19:10

Здравеите фенове.След много тичане и ''кадарни диагностици'',накрая открих какъв е проблем при моя бензинояд<м50б20 без ванос>,а именно остарели или амортизирани бобини точно 6 броя,,,след подмяна всичко си доиде на местото и звера пак почна да излиза от правия път :bchug: ,,,
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...

Потребител
Аватар

Мнение от lubomir88 » 24 Юни 2011, 23:52

Здравейте,пиша от името на приятеля си! :) колата му е BMW E36 COMPACT 1.6 / единия проблем е с фаровете и с светлините на таблото-има габарити и дълги,няма къси светлини и на тъблото му свети само километража и това за бензина,скоростта km\h и оборотите не му светът,искам да попитам дали проблема идва от ключа,или от грешки в компютъра или вие да ми помогнете и да ми кажете защо става така и какво трябва да се направи .. !!
Има и още един проблем :| колата е запалена не е в движение и е на ръчна,и оборотите сами се вдигаха(няколко пъти) стигаха до 1000,1000 и нещо без да прави нищо,без да натиска газта или друг педал..,след това натисна съединителя и нещо почна да свири.. Моля ви кажете ми защо оборотите сами се вдигат и това че съединителя свири означава ли че плаче за нов .. :(

Потребител
Аватар
Кара: bmw 318 i
Мечтае да кара: e46 330d

Мнение от piro » 06 Юли 2011, 19:30

tuty написа:Здравейте и от мен.От два месеца имам един проблем и никои не може да открие от какво се появява. Сутрин когато двигателя е студен и реша да потегля, колата прекъсва забива предница и не иска да върви. Ходих на какви ли не майстори и компютърни диагностики , сменяха ми почти всички датчици , на тепература, на колянов вал, ламбда сонда, проверяваха налягане на бензина от помпата, проверяваха дроселната клапа и нищо не откриват. Ако някой се е сблъсквал с това даите съвет - Е 36 -318I

имах същият проблем около 4 месеца и на края се оказа дебитомера!иначе и аз смених всички датчици,кабели,свещи и стъпково моторче докато не си открих сам повредата във дебитомера.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36coupe320

Мнение от thugmc1 » 13 Окт 2011, 19:15

nandrolon написа:Някой разбра ли от какво вентилатора на парното спира и тръгва сам / дигиталния клима. / и също така за парното когато духа топло само над 1500 об / мин. Гледам че има по няколко теми за тези проблеми без конкретно решение.

еми колега ще ти кажа аз като съм имал такав проблем каде го открих и реших може да баде термостата може водната помпа или наи добрия случаи от някаде ти се губи вода можеби от пробките доло те са две,понякога като погледнеш в казанчето показва че има вода до нивото обаче може да има ваздушен балон които мн заблуждава че има достатачно течнос и правиш следното почваш да си наливаш антифриз и леко полеко ще видиш как поглаща и то доста,на мен като ми се случи това ми погълна некаде 1,5л или малко повече. успех :driving:
може да има и друг проблем колега различен от тези

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525d LCI

Мнение от oxides » 31 Окт 2011, 23:11

Здравеите колеги от скоро започнаха да падат температурите под +3 градуса и започна да се чува непрекъснато пищене от малият борд.Пищенето е постоянно и спира само когато се махне контактният ключ,дори на първи контакт отново пищи.Изчетох доста във форума но не марерих подобен проблем и съответно неговото отстраняване-колата е Е36 купе средата на 96 с малък борд.Дано някой да може да помогне :dunno: мерси предварително :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Окт 2011, 23:50

Верно ли изчете всичко?
Това е сигнализация, че темп е под 3 градуса и може да има заледявания.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525d LCI

Мнение от oxides » 01 Ное 2011, 21:28

Би трябвало да спре да пищи след определено време, което при мен не се случва!Пищенето е постоянно,докато не се извади контактният ключ,което според мен не е нормално дано да си ме разбрал колега какво съм имал предвид,мерси все пак за оточнението,но бих искал да знам дали някои е имал същият проблем и съответно как да го реша защото несмятам да карам цяла зима колата и тя да пищи през цялото време.Мерси дано да може някой да помогне :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i
Мечтае да кара: 330i--> e39 M5/e46 M3 -->e60 M5/e92 M3 --> F10 M5

Мнение от Bavarec88 » 05 Ное 2011, 14:39

Здравейте колеги . На скоро си взех е36 320 и ми се заключва само шофьорската врата , другите не искат дори , когато натисна палчето надолу вратата си остава отключена . Свалих кората на едната и няма нищо счупено , палчето като се натисне водача си се мърда към бравата
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: E21 315 купе
Мечтае да кара: E21 Alpina

Мнение от mitakaBE » 21 Дек 2011, 23:33

oxides написа:Би трябвало да спре да пищи след определено време, което при мен не се случва!Пищенето е постоянно,докато не се извади контактният ключ,което според мен не е нормално дано да си ме разбрал колега какво съм имал предвид,мерси все пак за оточнението,но бих искал да знам дали някои е имал същият проблем и съответно как да го реша защото несмятам да карам цяла зима колата и тя да пищи през цялото време.Мерси дано да може някой да помогне :yes:

наскоро имах същия проблем но при големия борд , какво ли не пробвах и не спира.Първоначално мислих, че може да са накъсили някаде кабелите към гонга но след проверка се оказа че не съм прав. Обикалях сервизи и по Плевен и по Варна и никои неможа да ми отговори на вапроса. Сато едно момче от форума ми каза че може самият гонг да се е скапал да пробвам с друг от някои познат но още не съм пробвал да видя дали е това със сигурност ,а пищенето преключи като извадих буксата на гонга .
надявам се да съм бил полезен
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e36 м52б20
Детайли за колата: [url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab207004.gif[/img][/url]

Мнение от !DON BMW! » 04 Фев 2012, 22:11

Имам проблем с колата .Тя е модел Е36 м52б20.Преди два дена я изгасих вечерта ,а на сутринта запали и изгасна и от тогава не иска да пали.мокри свещите.При извадена свещ дава искра.Сложих нови свещи ефекта е същия.На компютъра показва съобщение от AGS.Държах я с откачен акумолатор 1 час после десет минути на контакт и пак не запали.Когато завъртя на стартер се чува пипаткване в колекотите ! Преди да ми направи този номер даваше проблеми с ламда сондите.При две вкл.сонди пали и тръгва нормално и след 1 км. губи мощност и не иска да се изфорцира като откачих едната ламда сонда колата се оправи и я карах на една ламда сонда.Какво ли на пробвах колата не пали.Моля помогнете!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 07 Фев 2012, 14:56

Engi написа:филтъра на климатика - това е важно за всяка кола, не само за Е36, но обръщам внимание на всички ви, че е добре да го сменяте ПОНЕ два пъти годишно ( а ако не ви затруднява финансово и всеки сезон) защото той се зацапва доста бързо и може да доведе до по-сериозни проблеми. ако не го сменяте редовно и си ползвате парното със запушен филтър има голяма опасност да ви изгори резистора за степените. за него ще напиша малко по надолу. така... филтъра се намира зад центалната конзола ( малко под и зад радиото ) и мога да каже, че се сменя много неприятно. може да се пробвате и сами, но поне веднъж трябва някой да ви покаже как точно става, защото е на толкова скапано място, че ако почнете сами да разглобявате, може даже да си помислите, че нямата филтър;) принципно цената му варира около 20-30лв., правоъгълен е, но след като се сложи се пречупва и добива леко трапецовидна форма.

Ето полезно видео как се сменя филтъра, не се вижда много много, но може да се добие представа как става - http://www.youtube.com/watch?v=yaEtBMUAroA

ПредишнаСледваща

Назад към E36