Странно виене (свирене)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Странно виене (свирене)
Значи колега,при мен имаше едно положение при което алтернатора при самото зареждане си вие,Не,че са заминали лагерите дори и като го въртиш...самата диодна плочка като позамине и създава илюзия,че колата ти вие,това си е при повечето с Валео алтернатор/м42/...Аз сложих друг,че моя го потроших без да искам,но дали е Бошов не помня,но сега не вие както преди дори и като пусна и фаровете.Може точно от него да ти е проблема,чак сега се сетих,но найстина сложи едно клипче да чуем все пак де..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
vladi_a_i написа:...
добре де ти четеш ли кво е написал в 1вия пост и кво е цитирал колегата bmw325tds???
сега ще обясня като на бавноразвиващи се, автора е махнал пистовия ремък, който върти хидравликата, алтернатора и водната помпа и все още има виене. като се махне този ремък алтернатора НЕ работи. сега схвана ли?

Последна промяна b00st на 05 Яну 2012, 2:18, променена общо 1 път
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
zBoost написа:vladi_a_i написа:...
добре де ти четеш ли кво е написал в 1вия пост и кво е цитирал колегата bmw325tds???
сега ще обясня като на бавноразвиващи се, автора е махнал пистовия ремък, който върти хидравликата, алтернатора и водната помпа и все още има виене. като се махне този ремък колега алтернатора НЕ работи. сега схвана ли?

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
И моя ИС вие. И аз като колегата смених лагерите на алтернатора и съм преслушал всички ролки и ремъци. Вече 3-4 години си я карам колата така и не мога да установя от къде вие. Слушах със стетоскоп и ми се струва, че е от алтернатора, но той вече е ревизиран. Става въпрос за М44Б19 с алтернатор Валео.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
zBoost написа:vladi_a_i написа:...
сега ще обясня като на бавноразвиващи се, автора е махнал пистовия ремък, който върти хидравликата, алтернатора и водната помпа и все още има виене. като се махне този ремък алтернатора НЕ работи. сега схвана ли?
Не бе колега,може и от веригата да е...дори и да не зарежда алтернатора,дори и да не върти,ток минава ли през него..затова не го изключвам като вариант дори и ремъка да не е на него,затова му го давам като втори вариянт,но може и да не съм прав...Колегата го помолихме да сложи едно клипче,а не вие да ни цитирате допълнително,а му откриите проблема тогава

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- v.georgiev
- Потребител
-
Мисля, че разбрах от къде е проблема! Като си сложих ухото върху всмукателния колектор, ми вие в ушите, а като се преместя над двигателя .. някак си се чува от дясно (тоест от смукателя). Това ме навежда на мисълта, че в този смукател има клапа, която явно е останала постоянно отворена! Трябва да го разглобя и да видя.
Как мислите вие?

Как мислите вие?
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
v.georgiev написа:Мисля, че разбрах от къде е проблема! Като си сложих ухото върху всмукателния колектор, ми вие в ушите, а като се преместя над двигателя .. някак си се чува от дясно (тоест от смукателя). Това ме навежда на мисълта, че в този смукател има клапа, която явно е останала постоянно отворена! Трябва да го разглобя и да видя.![]()
Как мислите вие?
Вярно че вътре има клапа,но ме съмява да вие от нея.
- v.georgiev
- Потребител
-
Никой ли няма предложения 

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
И мойто М43 взе да вие от една седмица по подобен начин, макар че качеството е лошо не се усеща много, но в този студ не ми се занимава с нея и я карам така.
Лично при мене се съмнявам в лагера на водната помпа, но ти казваш че си махнал ремъка, така че при теб отпада
Пиши ако си решиш проблема, да знам напролет какво да търся първо
Лично при мене се съмнявам в лагера на водната помпа, но ти казваш че си махнал ремъка, така че при теб отпада

Пиши ако си решиш проблема, да знам напролет какво да търся първо

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
v.georgiev написа:Мисля, че разбрах от къде е проблема! Като си сложих ухото върху всмукателния колектор, ми вие в ушите, а като се преместя над двигателя .. някак си се чува от дясно (тоест от смукателя). Това ме навежда на мисълта, че в този смукател има клапа, която явно е останала постоянно отворена! Трябва да го разглобя и да видя.![]()
Как мислите вие?
ако става въпрос за дисата във всмукателя ако е прецакана оста тя тропа(металически звук като от ламарина) не свири така както при теб...
- blabla
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: за Е36 тийм София
Поне според мен вие веригата в студа, обтегача до колкото знам е хидравличен и сега в тия температури маслото е на желе .
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
и намен на верига ми мяза ама не съм сигурен,на мерцедес съм чувал доста по различно шумеше ама съм чувал че на иските се разпъва веригата ,да каже някой колега който е сменял веригата дали е бил подобен звука
+1 за верига (като неангажирам никой с мнението си ,но за мен тва е верига)

+1 за верига (като неангажирам никой с мнението си ,но за мен тва е верига)
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
Моето М43 вие точно по същия начин, както на колегата, аз си мислих, че е от някоя ролка и се каних да ги сменям, но явно може и от друго да е
.Следя тенмата с интерес, а като сменя ролките ще видя, какво ще стане, и ще споделя.

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
аз съм с м43 и вчера сменях 2те ролки ремък и водна помпа ,едната шумеше ама няма нищо общо с това
колегата ако е оправил проблема да сподели с интерес следя мистерията около колата

колегата ако е оправил проблема да сподели с интерес следя мистерията около колата

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3