Странно виене (свирене)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Странно виене (свирене)

Мнение от vladi_a_i » 04 Яну 2012, 21:48

Значи колега,при мен имаше едно положение при което алтернатора при самото зареждане си вие,Не,че са заминали лагерите дори и като го въртиш...самата диодна плочка като позамине и създава илюзия,че колата ти вие,това си е при повечето с Валео алтернатор/м42/...Аз сложих друг,че моя го потроших без да искам,но дали е Бошов не помня,но сега не вие както преди дори и като пусна и фаровете.Може точно от него да ти е проблема,чак сега се сетих,но найстина сложи едно клипче да чуем все пак де..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Яну 2012, 0:59

vladi_a_i написа:...

добре де ти четеш ли кво е написал в 1вия пост и кво е цитирал колегата bmw325tds???
сега ще обясня като на бавноразвиващи се, автора е махнал пистовия ремък, който върти хидравликата, алтернатора и водната помпа и все още има виене. като се махне този ремък алтернатора НЕ работи. сега схвана ли? :kuku:
Последна промяна b00st на 05 Яну 2012, 2:18, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 05 Яну 2012, 1:37

zBoost написа:

добре де ти четеш ли кво е написал в 1вия пост и кво е цитирал колегата bmw325tds???
сега ще обясня като на бавноразвиващи се, автора е махнал пистовия ремък, който върти хидравликата, алтернатора и водната помпа и все още има виене. като се махне този ремък колега алтернатора НЕ работи. сега схвана ли? :kuku:

:yes: време беше някой да направи забелжка на колегите да спрат с тези алтернатори
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 05 Яну 2012, 2:30

И моя ИС вие. И аз като колегата смених лагерите на алтернатора и съм преслушал всички ролки и ремъци. Вече 3-4 години си я карам колата така и не мога да установя от къде вие. Слушах със стетоскоп и ми се струва, че е от алтернатора, но той вече е ревизиран. Става въпрос за М44Б19 с алтернатор Валео.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 05 Яну 2012, 10:12

zBoost написа:

сега ще обясня като на бавноразвиващи се, автора е махнал пистовия ремък, който върти хидравликата, алтернатора и водната помпа и все още има виене. като се махне този ремък алтернатора НЕ работи. сега схвана ли? :kuku:

Не бе колега,може и от веригата да е...дори и да не зарежда алтернатора,дори и да не върти,ток минава ли през него..затова не го изключвам като вариант дори и ремъка да не е на него,затова му го давам като втори вариянт,но може и да не съм прав...Колегата го помолихме да сложи едно клипче,а не вие да ни цитирате допълнително,а му откриите проблема тогава :yes:.Ако алтернатора не е вързан за пистовия ремък,ами ако е отделен и е на трапецовиден ремък от по ранния м42...Затова чакаме :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от v.georgiev » 06 Яну 2012, 16:16

Ето и клип http://vbox7.com/play:656678905a
Малко е лошо качеството, но се разбира :D ......

Потребител
Аватар

Мнение от v.georgiev » 07 Яну 2012, 17:14

Мисля, че разбрах от къде е проблема! Като си сложих ухото върху всмукателния колектор, ми вие в ушите, а като се преместя над двигателя .. някак си се чува от дясно (тоест от смукателя). Това ме навежда на мисълта, че в този смукател има клапа, която явно е останала постоянно отворена! Трябва да го разглобя и да видя. :D
Как мислите вие?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 09 Яну 2012, 16:57

v.georgiev написа:Мисля, че разбрах от къде е проблема! Като си сложих ухото върху всмукателния колектор, ми вие в ушите, а като се преместя над двигателя .. някак си се чува от дясно (тоест от смукателя). Това ме навежда на мисълта, че в този смукател има клапа, която явно е останала постоянно отворена! Трябва да го разглобя и да видя. :D
Как мислите вие?

Вярно че вътре има клапа,но ме съмява да вие от нея.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от v.georgiev » 12 Яну 2012, 14:05

Никой ли няма предложения :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 05 Фев 2012, 19:27

И мойто М43 взе да вие от една седмица по подобен начин, макар че качеството е лошо не се усеща много, но в този студ не ми се занимава с нея и я карам така.

Лично при мене се съмнявам в лагера на водната помпа, но ти казваш че си махнал ремъка, така че при теб отпада :)

Пиши ако си решиш проблема, да знам напролет какво да търся първо :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 05 Фев 2012, 19:47

v.georgiev написа:Мисля, че разбрах от къде е проблема! Като си сложих ухото върху всмукателния колектор, ми вие в ушите, а като се преместя над двигателя .. някак си се чува от дясно (тоест от смукателя). Това ме навежда на мисълта, че в този смукател има клапа, която явно е останала постоянно отворена! Трябва да го разглобя и да видя. :D
Как мислите вие?

ако става въпрос за дисата във всмукателя ако е прецакана оста тя тропа(металически звук като от ламарина) не свири така както при теб...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за Е36 тийм София

Мнение от blabla » 05 Фев 2012, 19:50

Поне според мен вие веригата в студа, обтегача до колкото знам е хидравличен и сега в тия температури маслото е на желе .
Изображение
IS power !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 05 Фев 2012, 20:00

и намен на верига ми мяза ама не съм сигурен,на мерцедес съм чувал доста по различно шумеше ама съм чувал че на иските се разпъва веригата ,да каже някой колега който е сменял веригата дали е бил подобен звука :?:
+1 за верига (като неангажирам никой с мнението си ,но за мен тва е верига)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact '97

Мнение от Mr2faces » 05 Фев 2012, 22:57

Моето М43 вие точно по същия начин, както на колегата, аз си мислих, че е от някоя ролка и се каних да ги сменям, но явно може и от друго да е :roll: .Следя тенмата с интерес, а като сменя ролките ще видя, какво ще стане, и ще споделя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 05 Фев 2012, 23:08

аз съм с м43 и вчера сменях 2те ролки ремък и водна помпа ,едната шумеше ама няма нищо общо с това :dunno:
колегата ако е оправил проблема да сподели с интерес следя мистерията около колата :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към E36