Замръзнало дизелово гориво - решение на проблема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Замръзнало дизелово гориво - решение на проблема

Мнение от vld » 02 Фев 2012, 12:46

Стига никой каращ дизел не си позволява да не си смени филъра особенно преди зимния сезон :kuku:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Фев 2012, 12:47

(bubsa) написа:Има и друго!Там дали карат 20+ годишни кокошарници със филтри на по 3-4 години :mhihi:

това не променя факта, че нафтата в БГ няма нищо общо с тази там
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Фев 2012, 12:51

(bubsa) написа:
kiko написа:яд ме е,че ся покраи това скапано гориво тук уж повече се шуми откакто колите почнаха да умират в движение ,не им направят една проверка на качеството та като плащаме като за европейско гориво поне да сипваме като за такова.защото се съмнявам в германия,австрия и тн. да им гаснат колите в движение

Има и друго!Там дали карат 20+ годишни кокошарници със филтри на по 3-4 години :mhihi:

Е не всички са така,пример колега от форума - който смени дооста неща както трябва и пак вчера :driving: :no:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Фев 2012, 12:54

vld написа:Стига никой каращ дизел не си позволява да не си смени филъра особенно преди зимния сезон :kuku:

Доообреее :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Фев 2012, 12:56

K_Ilkov написа:
(bubsa) написа:Има и друго!Там дали карат 20+ годишни кокошарници със филтри на по 3-4 години :mhihi:

това не променя факта, че нафтата в БГ няма нищо общо с тази там

Къде там?В Италия нафтата която съм сипвал е в пъти по-гадна от наща(за Шел)и не само там,а навсякъде можеш да попаднеш на дърво!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Фев 2012, 13:15

vld написа:Димитров, аз една зима не запалих на -17 с алпин дизел и от тогава тия съм ги задраскал от списъка с бензиностанциите :mhihi:

В ОМВ контрола е смешен и за това така се получава. Нито на ОМВ България им пука какво правят франчайзерите, нито на ОМВ Австрия. Това мога да го заявя отговорно, щото съм се обаждал в Австрия да се оплаквам от услугите им тук и ги знам как се отнесоха.

По тая причина там не спирам и да пикая вече.
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 02 Фев 2012, 14:45

bum_bum написа:
По тая причина там не спирам и да пикая вече.

:yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 02 Фев 2012, 15:13

Аз пък зареждам само на ОМВ вече 4 години и не мога да кажа нищо лошо за тях.
Миналият ден при -24 градуса отвън(по термометъра на колата) съм си карал и не съм имал никакви проблеми със замръзнала нафта и т.н.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 02 Фев 2012, 15:28

Зареждали ли сте личния автомобил с екто дизел лукойл от 2.74 лв? Доближава ли се до макс моушън омв?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 03 Фев 2012, 12:47

Я, тема за замръзнал дизел - за тук съм :mhihi:

Онзи ден в движение ми угасна колата на един завой. Имах около 15 литра в резервоара, ако е от значение :roll:
Пътна помощ (защото нямаше как да оставя колата там беше на служебен абонамент на 1 банка) и колата при майстора.
Прочисти всичко, от резервоара ми излязоха и някакви боклуци мътни, мътни. Те сигурно са допринесли за замръзването, не знам. Но цялата ми горивна система беше замръзнала.
Преди сипвах само Ви пауър, ама ми казаха, че бил боклук и да минавам на Ромпетрол и така и направих :lol:
От утре пак съм си на Ви пауъра, пък нека да е боклук :yes: Миналата зима не съм имал никакви проблеми с него, но и не е бил чак такъв студ, знам ли :dunno:

Резултат е 100лв назад, чист резервоар и сменен горивен филтър (стария беше на 2 месеца) :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 03 Фев 2012, 12:54

На Ромпетрол нямат зимна нафта. Зимата карам с на ОМВ скъпата,а лятото с на Ромпетрол.
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 03 Фев 2012, 13:01

vanci88 написа:На Ромпетрол нямат зимна нафта. Зимата карам с на ОМВ скъпата,а лятото с на Ромпетрол.

Така е, аз съм си виновен, но въпреки това ще мина само на Ви пауър :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от doktormik » 03 Фев 2012, 13:23

Gqbriel написа:
bum_bum написа:Сипваш от Шела за 2.86, псуваш Дянков, Бойко и всичките около тях. Палиш на -20 без проблеми и се движиш безпроблемно.

После продаваш колата като "уникат" и "за ценители", щото си ползвал само скъпа нафта и тва е :mhihi:

:mhihi: :bowdown:

Ванка сигурно си прав - но не вярвам ни на макс моушън ни на нищо тука :dunno: ..за резервоара до горе и това което си написал,според мен е максима за зимата особено за извън градско пътуване.
Накрая какво се получава - искаш не искаш даваш по 2.80+ гориво за да ти е по-спокойно или преди зимата опаковаме гориво проводите със стиропор :mhihi:
В интерес на истината сега при тези наистина от давна срещани температури ,хората разбират значението на добре поддържан автомобил в цялостен план от консумативи до тип гориво и акумулатор - особено ние дизелите :banghead:
Всеки малък компромис води до проблем в това време...и накрая излиза по-добре 30лв отгоре есента или лятото пред доста повече недай си боже зимата.

между другото,снощи видях един колега с 325 тдс-беше си приспособил една от онези термо-чантички,дето май колоездачите ги ползват за шишенцата по колелетата-беше я направил като калъфче(презерватив) на горивния филтър,и вика-2 зима карам така-проблем нямам...не се сетих да снимам с телефона-пасваше идеално на филтъра... :P

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 03 Фев 2012, 13:23

зимно време по възможност колегите с дизелите , дръжте си резервоарите пълни , това намалява конденза , който като го добавим до останалата част вода в нафтата и става опасно ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 04 Фев 2012, 7:50

[/quote]
...Има и друго! Там дали карат 20+ годишни кокошарници със филтри на по 3-4 години...[/quote]

Да, т'ва е така... Но ако пък те ''там'' заредят с нашата нафта от БГ, - няма да си познаят колите. :mhihi:

Ще започнат да им работят моторите като Форд Транзит (от старите) след студент старт на -20С.. :mhihi: (Това нещо като запали - тресе джамовете по етажите на блока :mhihi: :mhihi: )

Сериозно, познавам хора с нови коли (дизел), които също имат проблеми зимата.. - Не е до колата а до дизеловото гориво което имаме у нас, което в последно време май е доста зле така както чувам/чета..
Аз преди 2 дни бях паркирал до един възрастен човек който с неуспех опитваше да запали дизелов Форд Фокус... дружинката му набори (3-4 човека отстрани, споделяха кой не запалил сутринта, на кой му замръзнала (желирала) нафтата в движение. Слушах ги, направо :shock: .
Vld мисля по-горе спомена за дизела в Полша.. Мога да се съглася - вярвам го напълно, защото знам подобно за Германия където хората доста харсват и разчитат на дизела (особенно сред по-новите автомобили). Но просто си имат качествено гориво хората в белите държави, това е.

А ние в БГ ще се чудим кожух на горивния филтър ли, масло ли, добавки ли, бензин ли, да слагаме та да нямаме проблеми с нафта която и без друго скапаното си качество - гони, а скоро и ще удари 3лв литъра.... :banghead: Няма оправия...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата