Замръзнало дизелово гориво - решение на проблема
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Замръзнало дизелово гориво - решение на проблема
Стига никой каращ дизел не си позволява да не си смени филъра особенно преди зимния сезон 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
(bubsa) написа:Има и друго!Там дали карат 20+ годишни кокошарници със филтри на по 3-4 години
това не променя факта, че нафтата в БГ няма нищо общо с тази там

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
(bubsa) написа:kiko написа:яд ме е,че ся покраи това скапано гориво тук уж повече се шуми откакто колите почнаха да умират в движение ,не им направят една проверка на качеството та като плащаме като за европейско гориво поне да сипваме като за такова.защото се съмнявам в германия,австрия и тн. да им гаснат колите в движение
Има и друго!Там дали карат 20+ годишни кокошарници със филтри на по 3-4 години
Е не всички са така,пример колега от форума - който смени дооста неща както трябва и пак вчера

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
vld написа:Стига никой каращ дизел не си позволява да не си смени филъра особенно преди зимния сезон
Доообреее

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
K_Ilkov написа:(bubsa) написа:Има и друго!Там дали карат 20+ годишни кокошарници със филтри на по 3-4 години
това не променя факта, че нафтата в БГ няма нищо общо с тази там
Къде там?В Италия нафтата която съм сипвал е в пъти по-гадна от наща(за Шел)и не само там,а навсякъде можеш да попаднеш на дърво!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
vld написа:Димитров, аз една зима не запалих на -17 с алпин дизел и от тогава тия съм ги задраскал от списъка с бензиностанциите
В ОМВ контрола е смешен и за това така се получава. Нито на ОМВ България им пука какво правят франчайзерите, нито на ОМВ Австрия. Това мога да го заявя отговорно, щото съм се обаждал в Австрия да се оплаквам от услугите им тук и ги знам как се отнесоха.
По тая причина там не спирам и да пикая вече.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
bum_bum написа:
По тая причина там не спирам и да пикая вече.

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Аз пък зареждам само на ОМВ вече 4 години и не мога да кажа нищо лошо за тях.
Миналият ден при -24 градуса отвън(по термометъра на колата) съм си карал и не съм имал никакви проблеми със замръзнала нафта и т.н.
Миналият ден при -24 градуса отвън(по термометъра на колата) съм си карал и не съм имал никакви проблеми със замръзнала нафта и т.н.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Зареждали ли сте личния автомобил с екто дизел лукойл от 2.74 лв? Доближава ли се до макс моушън омв?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Я, тема за замръзнал дизел - за тук съм
Онзи ден в движение ми угасна колата на един завой. Имах около 15 литра в резервоара, ако е от значение
Пътна помощ (защото нямаше как да оставя колата там беше на служебен абонамент на 1 банка) и колата при майстора.
Прочисти всичко, от резервоара ми излязоха и някакви боклуци мътни, мътни. Те сигурно са допринесли за замръзването, не знам. Но цялата ми горивна система беше замръзнала.
Преди сипвах само Ви пауър, ама ми казаха, че бил боклук и да минавам на Ромпетрол и така и направих
От утре пак съм си на Ви пауъра, пък нека да е боклук
Миналата зима не съм имал никакви проблеми с него, но и не е бил чак такъв студ, знам ли
Резултат е 100лв назад, чист резервоар и сменен горивен филтър (стария беше на 2 месеца)

Онзи ден в движение ми угасна колата на един завой. Имах около 15 литра в резервоара, ако е от значение

Пътна помощ (защото нямаше как да оставя колата там беше на служебен абонамент на 1 банка) и колата при майстора.
Прочисти всичко, от резервоара ми излязоха и някакви боклуци мътни, мътни. Те сигурно са допринесли за замръзването, не знам. Но цялата ми горивна система беше замръзнала.
Преди сипвах само Ви пауър, ама ми казаха, че бил боклук и да минавам на Ромпетрол и така и направих

От утре пак съм си на Ви пауъра, пък нека да е боклук

Резултат е 100лв назад, чист резервоар и сменен горивен филтър (стария беше на 2 месеца)

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
На Ромпетрол нямат зимна нафта. Зимата карам с на ОМВ скъпата,а лятото с на Ромпетрол.
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
vanci88 написа:На Ромпетрол нямат зимна нафта. Зимата карам с на ОМВ скъпата,а лятото с на Ромпетрол.
Така е, аз съм си виновен, но въпреки това ще мина само на Ви пауър

- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Gqbriel написа:bum_bum написа:Сипваш от Шела за 2.86, псуваш Дянков, Бойко и всичките около тях. Палиш на -20 без проблеми и се движиш безпроблемно.
После продаваш колата като "уникат" и "за ценители", щото си ползвал само скъпа нафта и тва е
![]()
![]()
Ванка сигурно си прав - но не вярвам ни на макс моушън ни на нищо тука..за резервоара до горе и това което си написал,според мен е максима за зимата особено за извън градско пътуване.
Накрая какво се получава - искаш не искаш даваш по 2.80+ гориво за да ти е по-спокойно или преди зимата опаковаме гориво проводите със стиропор![]()
В интерес на истината сега при тези наистина от давна срещани температури ,хората разбират значението на добре поддържан автомобил в цялостен план от консумативи до тип гориво и акумулатор - особено ние дизелите![]()
Всеки малък компромис води до проблем в това време...и накрая излиза по-добре 30лв отгоре есента или лятото пред доста повече недай си боже зимата.
между другото,снощи видях един колега с 325 тдс-беше си приспособил една от онези термо-чантички,дето май колоездачите ги ползват за шишенцата по колелетата-беше я направил като калъфче(презерватив) на горивния филтър,и вика-2 зима карам така-проблем нямам...не се сетих да снимам с телефона-пасваше идеално на филтъра...

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
зимно време по възможност колегите с дизелите , дръжте си резервоарите пълни , това намалява конденза , който като го добавим до останалата част вода в нафтата и става опасно ...
[/quote]
...Има и друго! Там дали карат 20+ годишни кокошарници със филтри на по 3-4 години...[/quote]
Да, т'ва е така... Но ако пък те ''там'' заредят с нашата нафта от БГ, - няма да си познаят колите.
Ще започнат да им работят моторите като Форд Транзит (от старите) след студент старт на -20С..
(Това нещо като запали - тресе джамовете по етажите на блока
)
Сериозно, познавам хора с нови коли (дизел), които също имат проблеми зимата.. - Не е до колата а до дизеловото гориво което имаме у нас, което в последно време май е доста зле така както чувам/чета..
Аз преди 2 дни бях паркирал до един възрастен човек който с неуспех опитваше да запали дизелов Форд Фокус... дружинката му набори (3-4 човека отстрани, споделяха кой не запалил сутринта, на кой му замръзнала (желирала) нафтата в движение. Слушах ги, направо
.
Vld мисля по-горе спомена за дизела в Полша.. Мога да се съглася - вярвам го напълно, защото знам подобно за Германия където хората доста харсват и разчитат на дизела (особенно сред по-новите автомобили). Но просто си имат качествено гориво хората в белите държави, това е.
А ние в БГ ще се чудим кожух на горивния филтър ли, масло ли, добавки ли, бензин ли, да слагаме та да нямаме проблеми с нафта която и без друго скапаното си качество - гони, а скоро и ще удари 3лв литъра....
Няма оправия...
...Има и друго! Там дали карат 20+ годишни кокошарници със филтри на по 3-4 години...[/quote]
Да, т'ва е така... Но ако пък те ''там'' заредят с нашата нафта от БГ, - няма да си познаят колите.

Ще започнат да им работят моторите като Форд Транзит (от старите) след студент старт на -20С..

Сериозно, познавам хора с нови коли (дизел), които също имат проблеми зимата.. - Не е до колата а до дизеловото гориво което имаме у нас, което в последно време май е доста зле така както чувам/чета..
Аз преди 2 дни бях паркирал до един възрастен човек който с неуспех опитваше да запали дизелов Форд Фокус... дружинката му набори (3-4 човека отстрани, споделяха кой не запалил сутринта, на кой му замръзнала (желирала) нафтата в движение. Слушах ги, направо

Vld мисля по-горе спомена за дизела в Полша.. Мога да се съглася - вярвам го напълно, защото знам подобно за Германия където хората доста харсват и разчитат на дизела (особенно сред по-новите автомобили). Но просто си имат качествено гориво хората в белите държави, това е.
А ние в БГ ще се чудим кожух на горивния филтър ли, масло ли, добавки ли, бензин ли, да слагаме та да нямаме проблеми с нафта която и без друго скапаното си качество - гони, а скоро и ще удари 3лв литъра....

59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4