проблем с е36 320 м52б20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- trabifen
- Потребител
-
- Кара: 320 купе
- Мечтае да кара: M3
проблем с е36 320 м52б20
Колеги,имам 320ка купе 97ма година проблема е следния:сутрин пали от раз колата е супер..разботи около 40-50 сек .и се почват ядовете...губи ниски обороти няма мощност и киха в смукателните труби.Закачх я на диагностика не излизат никакви грешки..загрее ли мотора сичко се оправя.Колата има газов инжекцион.Другото е че понякога докато работи на празен ход тресе мотора..оборотите са около 600което мисля че е нормално за 6так но мотора тресе стабилно веднъж е така веднъй си е бомба .Замислям се за датчик колянов вал или разпределителен вал или пък да е блокирал вануса...Според мен проблема идва от аванса.Кажете си мнението.Благодаря предварително
- trabifen
- Потребител
-
Re: проблем с е36 320 м52б20
днес се заиграх мина ми през ума че може на някоя сонда да не и бачка подгряването..откачих ги но промяна нямаше на студено няма сила прекусва и киха..почнах да вадя бубините една по една и установих че пурвите 3 цилиндъра не работят като колата е студена смис няма никаква промяна в работата на мотора..друго което ми направи впечтление е че като и правя настроика на гаста виждам че 3 цилиндъра работят с един тайминг на дюзите а на другите 3 тайма е по-голям??? това нормално ли е...възможно ли е самия комп на колата да е сгюбрил??
- zlatan_yovchev
- Потребител
-
- Кара: На червено
trabifen написа:Колеги,имам 320ка купе 97ма година проблема е следния:сутрин пали от раз колата е супер..разботи около 40-50 сек .и се почват ядовете...губи ниски обороти няма мощност и киха в смукателните труби.Закачх я на диагностика не излизат никакви грешки..загрее ли мотора сичко се оправя.Колата има газов инжекцион.Другото е че понякога докато работи на празен ход тресе мотора..оборотите са около 600което мисля че е нормално за 6так но мотора тресе стабилно веднъж е така веднъй си е бомба .Замислям се за датчик колянов вал или разпределителен вал или пък да е блокирал вануса...Според мен проблема идва от аванса.Кажете си мнението.Благодаря предварително
здравей колега и аз имах подобен проблем и ми излезе дебитомера! Пробвай да извадиш кабела които влиза във дебитомера и я покарай ако спре проблема значи е дебитомера,ако ли не датчик колянов вал или ламда сондата..Успех и поздрави

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Аз също имам подобен проблем, чел съм живи данни, сменял съм дебитомер, свещи, сондите са в норма, всичко е ок. При мен обаче има само леко зачудване докато излезе от синьото после всичко е ок.
Тва, което ще сменя сега са лулите м/у бобината и свещта, разбрах, че на М52 подобни проблеми се пораждат от там.............. 15-тина лв за брой. Тези лули по принцип могат да се замерят на някво съпротивление, ама понеже са адски стари и постоянно топло/студено има умора в материала и често изваждането им от бобината води до тяхното разрушаване, затова направо ще ги сменя и ще видим какво ще се получи
Тва, което ще сменя сега са лулите м/у бобината и свещта, разбрах, че на М52 подобни проблеми се пораждат от там.............. 15-тина лв за брой. Тези лули по принцип могат да се замерят на някво съпротивление, ама понеже са адски стари и постоянно топло/студено има умора в материала и често изваждането им от бобината води до тяхното разрушаване, затова направо ще ги сменя и ще видим какво ще се получи

- trabifen
- Потребител
-
дебитомера го смених на живи данни е ок направи ми впечатление че като загасне сама и е студена върти на нямане на компресия...дали някоя верига не е удължена?
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Колега това придърпване го прави когато е студена като превключи на газ или още като е на бензин? Защото аз съм с М50Б20 с газов инжекцион, и когато превключи на газ работи все едно на 3 цилиндъра и придърпва яко. Но това са първите 1-2 мин. след като е превключила, след което всичко се оправя. Ходих при газаджията и каза, че при ниски температури е нормално да прави така на газ. Но ако при теб го прави на бензин вече е друга бира. Можеш да си провериш и стъпковото моторче и да го почистиш може да се оправи. Нали принципно то поддържа оборотите на празния ход на мотора и когато е затлачено и почва да прави тези мизерии. Не знам на М52 къде се намира но на старата ми Е36-ца с М43 имах подобен проблем и беше от него. Дано се оправи че е много гадно така. Успех...
- trabifen
- Потребител
-
Прави го докато е на бенз..не е стъпков мотор смисъл изгасне ли мотора няма мощност пука придърпва..за мен е нш свързано с аванса но на диагностиката нш се излиза не записва грешки
- zlatan_yovchev
- Потребител
-
- Кара: На червено
колега може и да е ламбдата!Щом на диагностиката ти не излиза нищо може да я провериш по един изпитан номер
1. отваряш капака!
2. отваряш кутията с бушоните и там ще видиш една по малка кутиика(правоъгълна) в горния ляв ъгъл! 3. отваряш и нея и виждаш три броя релета(такива едни квадратни) 4. изваждаш най вътрешното(това което е към предното стъкло) 5. и ако проблема ти се оправи сменяш ламбда сондата или караш така!!! P.S. релето го вкл. само когато си сложил новата сонда!!!! иначе ще продалжи проблема

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Kregec написа:Колега това придърпване го прави когато е студена като превключи на газ или още като е на бензин? Защото аз съм с М50Б20 с газов инжекцион, и когато превключи на газ работи все едно на 3 цилиндъра и придърпва яко. Но това са първите 1-2 мин. след като е превключила, след което всичко се оправя. Ходих при газаджията и каза, че при ниски температури е нормално да прави така на газ. Но ако при теб го прави на бензин вече е друга бира. Можеш да си провериш и стъпковото моторче и да го почистиш може да се оправи. Нали принципно то поддържа оборотите на празния ход на мотора и когато е затлачено и почва да прави тези мизерии. Не знам на М52 къде се намира но на старата ми Е36-ца с М43 имах подобен проблем и беше от него. Дано се оправи че е много гадно така. Успех...
Изобщо не е нормално да го прави, аз миналата година като беше -15 пак бях с ГИ и си обръщаше на 30 градуса и си работеше перфектно и зима и лете. От няколко дни и при мен обаче започна да тресе при по-ниски темп. и да се пооправя, като загрее, но не на цяло. Открих че проблема е в 1-ви цилиндър при мен, защото при включване на 2-6 на газ а само 1-ви на бензин и работи перфектно, като цъкна и 1-ви на газ и почва да тресе и ИНПА-та покзава голям engine roughness на 1-ви веднага. Вчера си взех 6 лули + 6 свещи, че вече моите са на 25 000км и в събота като имам време ще ги сменя и ще видим какво ще стане

Филтър картерни газове. Маркучите за въздуха към колекторите. Не казвам, че проблема е 100 % от тях, но е добре да ги провериш. Много 20-ки, им играят оборотите заради тоя филтър. Друго ми е интересно, като се опиташ да форсираш леко колата, усещаш ли забавяне, сякаш се дави докато се форсира качествено ?
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- trabifen
- Потребител
-
да дави се колега...също като изгасне веднъж после върти на нямане на компресия...също киха във всмукателния колектор
Замерете една компресия на цилиндрите, мисля че към 10 трябваше да даде. Провери маркучите, към колектора, може някой да е разхлабен и да смуче въздух. Аз съм с същия мотор и подобен на твоя проблем, реших с смяната на филтъра за картерните както и пълна инспекция на всички маркучи. Един имах разхлабен 

- trabifen
- Потребител
-
на студен мотор компресията е 14...тези дни мисла да сваля колектора...и мен ме съмнява някой маркуч..междодругото понякога когато е топла и работи на място мотора почва да трресе адски много когат му подам съвсем леко гас даже и не променя оборотите тресенето изчезва...може да смуче въздух или тпс..
Аз да ти кажа на моята компресия не съм мерил. Чувал съм, че 12 било отлично. Май е зле ако е по-ниска. С тия 14... деда знам баце, не съм особено в час. Т'ва с тресенето, вибрира ли ти скоростния лост на свободна? Щото и мен преди ми играеше и като и подам много финно газ, до кам 800-900 оборота, спира. А тя на свободна ми държи 600 на загрял мотор. Предполагам и аз трябва да зърна пак да не се е откачило нещо, щото аз имам и сменян колектор и е имало игра там с маркучите. Тия глупости дето ще ти излязат на някои диагностики, ако въобще излязат си имай едно на ум. При игра с тия обороти, нищо чудно да ти излезнат грешки от рода на Потенциометър на дроселова клапа (което в случая ти е TPS) или някъв дебитомер. Може пък и стъпково моторче. Абе излезе ли ти нещо от тия в диагностиката, не го сменяй веднага. Намери от некой излишен, смени ги с твоите и провери кво ще е поведението след смяната. Щото в някой сервиз, ще те навътрят с 100-200 лв за тия глупости, пак то може да се окаже друго. Както мен тука един дето е изгонен вече, ми беше искал 2 бона за ремонт щото колата ми не държеше обороти и гаснеше. Та същия ремонт му реших проблема за 30 лв - една мембрана. 

- trabifen
- Потребител
-
на диагностика няма грешки...
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2