Проблем изпотени фарове Е60!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 2006
Детайли за колата: M

Проблем изпотени фарове Е60!

Мнение от emobs » 21 Яну 2012, 16:29

Здравейте колеги,

Хора помагайте направих Facelift на моята красавица с LCI фарове е вече но и двата се изпотяват ОТВРАТИТЕЛНО ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ КАКВО ДА ПРАВЯ някои имал ли е подобен проблем аз не знам къде сам чувал че като е имаш подобен проблем отваряш фара да докато влагата се махне и го затваряш после интересното е че и двата фара се изпотяват по един и същи начин!
Фаровете си ги поръчах от Германия и мисля че са от различни коли!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 745D
Мечтае да кара: M-5

Re: Проблем изпотени фарове Е60!

Мнение от emoo » 21 Яну 2012, 18:07

и моите така бяха като ги сложих но впоследствие се оправиха сами може да е щото отдавна не са ползвани :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 21 Яну 2012, 18:23

emobs написа:...направих Facelift на моята красавица с LCI фарове е вече но и двата се изпотяват ОТВРАТИТЕЛНО ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ КАКВО ДА ПРАВЯ някои имал ли е подобен проблем аз не знам къде сам чувал че като е имаш подобен проблем отваряш фара да докато влагата се махне и го затваряш после интересното е че и двата фара се изпотяват по един и същи начин!

колега, от какво точно ще се побъркаш? от запотените фарове ли? :mhihi:
отнякъде влиза влага - или от отдушниците или от уплътненията. случва се.
голяма работа... огромен проблем! :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 21 Яну 2012, 18:57

И моите се изпотяват но неможах да намеря решение. Примирих се и сега си ги гледам как са се потнали :)
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 2006
Детайли за колата: M

Мнение от emobs » 21 Яну 2012, 19:19

@ndro написа:
emobs написа:...направих Facelift на моята красавица с LCI фарове е вече но и двата се изпотяват ОТВРАТИТЕЛНО ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ КАКВО ДА ПРАВЯ някои имал ли е подобен проблем аз не знам къде сам чувал че като е имаш подобен проблем отваряш фара да докато влагата се махне и го затваряш после интересното е че и двата фара се изпотяват по един и същи начин!

колега, от какво точно ще се побъркаш? от запотените фарове ли? :mhihi:
отнякъде влиза влага - или от отдушниците или от уплътненията. случва се.
голяма работа... огромен проблем! :paranoid:

МНОГО МЕ ДРАЗНИ ТОВА ИСКАМ НЯКАКВО РЕШЕНИЕ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от PLUX » 22 Яну 2012, 9:37

И аз търся някво решение, защото едния ми ксенон изгоря заради това изпотяване (поне така си мисля :P ) За момента съм сложил вътре във фара едно от онези пликчета който улавят влагата. Върши работа, но е временно решение.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 330 xd

Мнение от Transporter 1 » 22 Яну 2012, 16:29

здравейте колеги и моят фар се изпотяваше но след като смъкнах стъклото се оказа че има пукнатина която беше почти незабележима след малко лепене се оправи
и ако в най скоро време не си оправиш проблема ми се струва че ще ти горят крушките и ще ти се скапа рефлектора
дано сам бил полезен
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 22 Яну 2012, 17:49

Преди 3 месеца имах едно Е60 525. Изпотяваше се веждата на левия фар. След прецизен оглед забелязах съвсем леко отлепяне на пластмасата в горната част на фара , точно покрай черното гумено уплътнение. С малко безцветен силикон покрай отлепената част нещата се оправиха.
Огледай много внимателно горната част на фаровете , точно покрай гуменото уплътнение /при затворен капак - между фара и капака/. Или за някоя друга пукнатина. Щом се изпотява фара , значи от някъде влиза влага.
Решение е с пакетчета силикагел. Но периодично ще трябва да ги подменяш.
Успех :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-60 3.0.D,2006
Мечтае да кара: Форд-Мустанг
Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.

Мнение от aigner » 12 Сеп 2012, 17:10

Transporter 1 написа:здравейте колеги и моят фар се изпотяваше но след като смъкнах стъклото се оказа че има пукнатина която беше почти незабележима след малко лепене се оправи
и ако в най скоро време не си оправиш проблема ми се струва че ще ти горят крушките и ще ти се скапа рефлектора
дано сам бил полезен

Колега как точно свали стъклото и как после го затвори?
Пламен

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Сеп 2012, 19:51

Какво говорите, че било малък проблем, направо си е УЖАС! И в повечето случай е трудно да разбереш кое е причината, което още повече увеличава ефекта на ужаса. :mhihi: С това изпотяване вероятно ще започне да влиза мръсотия, най-често гаден прах, който ще прецака рефлетора в комбинация с влагата, за ксенона изобщо да не говорим, абе скапано си е.
Ако има шанс да се надуе с нещо(дори с уста), веднага ще си проличи откъде "духа". Не може точно от отдушника да се изпотява, той не служи за това, а точно обратното.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: параход

Мнение от parakozov24 » 05 Окт 2012, 21:13

и аз имам такъв проблем и само с единия фар,сега ми отказа и диодния габарит и другите ми габарити на ейнджъл-а изгоряха и чувам едни цифри за габаритни крушки от рода на 90лв/бр. оригинални и незнам какво да правя,дали има оправяне или да ги сменям.
габаритните крушки били 10 вата халогенни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 07 Окт 2012, 22:04

parakozov24 написа:и аз имам такъв проблем и само с единия фар,сега ми отказа и диодния габарит и другите ми габарити на ейнджъл-а изгоряха и чувам едни цифри за габаритни крушки от рода на 90лв/бр. оригинални и незнам какво да правя,дали има оправяне или да ги сменям.
габаритните крушки били 10 вата халогенни.

за габаритните крушки си се ориентирал към правилната тема - на мен ми струваше 3лв за комплект пилички и 5лв нова крушка да го сменя. цената на крушка с фасонка е около 50-60лв и нагоре

Назад към Е60/Е61