Проблем изпотени фарове Е60!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 2006
- Детайли за колата: M
Проблем изпотени фарове Е60!
Здравейте колеги,
Хора помагайте направих Facelift на моята красавица с LCI фарове е вече но и двата се изпотяват ОТВРАТИТЕЛНО ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ КАКВО ДА ПРАВЯ някои имал ли е подобен проблем аз не знам къде сам чувал че като е имаш подобен проблем отваряш фара да докато влагата се махне и го затваряш после интересното е че и двата фара се изпотяват по един и същи начин!
Фаровете си ги поръчах от Германия и мисля че са от различни коли!
Хора помагайте направих Facelift на моята красавица с LCI фарове е вече но и двата се изпотяват ОТВРАТИТЕЛНО ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ КАКВО ДА ПРАВЯ някои имал ли е подобен проблем аз не знам къде сам чувал че като е имаш подобен проблем отваряш фара да докато влагата се махне и го затваряш после интересното е че и двата фара се изпотяват по един и същи начин!
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
Re: Проблем изпотени фарове Е60!
и моите така бяха като ги сложих но впоследствие се оправиха сами може да е щото отдавна не са ползвани 

emobs написа:...направих Facelift на моята красавица с LCI фарове е вече но и двата се изпотяват ОТВРАТИТЕЛНО ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ КАКВО ДА ПРАВЯ някои имал ли е подобен проблем аз не знам къде сам чувал че като е имаш подобен проблем отваряш фара да докато влагата се махне и го затваряш после интересното е че и двата фара се изпотяват по един и същи начин!
колега, от какво точно ще се побъркаш? от запотените фарове ли?

отнякъде влиза влага - или от отдушниците или от уплътненията. случва се.
голяма работа... огромен проблем!

И моите се изпотяват но неможах да намеря решение. Примирих се и сега си ги гледам как са се потнали 

Tool - Fear Inoculum
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 2006
- Детайли за колата: M
@ndro написа:emobs написа:...направих Facelift на моята красавица с LCI фарове е вече но и двата се изпотяват ОТВРАТИТЕЛНО ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ КАКВО ДА ПРАВЯ някои имал ли е подобен проблем аз не знам къде сам чувал че като е имаш подобен проблем отваряш фара да докато влагата се махне и го затваряш после интересното е че и двата фара се изпотяват по един и същи начин!
колега, от какво точно ще се побъркаш? от запотените фарове ли?![]()
отнякъде влиза влага - или от отдушниците или от уплътненията. случва се.
голяма работа... огромен проблем!
МНОГО МЕ ДРАЗНИ ТОВА ИСКАМ НЯКАКВО РЕШЕНИЕ!!!
- PLUX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E39 M5
И аз търся някво решение, защото едния ми ксенон изгоря заради това изпотяване (поне така си мисля
) За момента съм сложил вътре във фара едно от онези пликчета който улавят влагата. Върши работа, но е временно решение.

- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 330 xd
здравейте колеги и моят фар се изпотяваше но след като смъкнах стъклото се оказа че има пукнатина която беше почти незабележима след малко лепене се оправи
и ако в най скоро време не си оправиш проблема ми се струва че ще ти горят крушките и ще ти се скапа рефлектора
дано сам бил полезен
и ако в най скоро време не си оправиш проблема ми се струва че ще ти горят крушките и ще ти се скапа рефлектора
дано сам бил полезен
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Преди 3 месеца имах едно Е60 525. Изпотяваше се веждата на левия фар. След прецизен оглед забелязах съвсем леко отлепяне на пластмасата в горната част на фара , точно покрай черното гумено уплътнение. С малко безцветен силикон покрай отлепената част нещата се оправиха.
Огледай много внимателно горната част на фаровете , точно покрай гуменото уплътнение /при затворен капак - между фара и капака/. Или за някоя друга пукнатина. Щом се изпотява фара , значи от някъде влиза влага.
Решение е с пакетчета силикагел. Но периодично ще трябва да ги подменяш.
Успех
Огледай много внимателно горната част на фаровете , точно покрай гуменото уплътнение /при затворен капак - между фара и капака/. Или за някоя друга пукнатина. Щом се изпотява фара , значи от някъде влиза влага.
Решение е с пакетчета силикагел. Но периодично ще трябва да ги подменяш.
Успех

- aigner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-60 3.0.D,2006
- Мечтае да кара: Форд-Мустанг
- Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.
Transporter 1 написа:здравейте колеги и моят фар се изпотяваше но след като смъкнах стъклото се оказа че има пукнатина която беше почти незабележима след малко лепене се оправи
дано сам бил полезен
Колега как точно свали стъклото и как после го затвори?
Пламен
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Какво говорите, че било малък проблем, направо си е УЖАС! И в повечето случай е трудно да разбереш кое е причината, което още повече увеличава ефекта на ужаса.
С това изпотяване вероятно ще започне да влиза мръсотия, най-често гаден прах, който ще прецака рефлетора в комбинация с влагата, за ксенона изобщо да не говорим, абе скапано си е.
Ако има шанс да се надуе с нещо(дори с уста), веднага ще си проличи откъде "духа". Не може точно от отдушника да се изпотява, той не служи за това, а точно обратното.

Ако има шанс да се надуе с нещо(дори с уста), веднага ще си проличи откъде "духа". Не може точно от отдушника да се изпотява, той не служи за това, а точно обратното.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- parakozov24
- Потребител
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: параход
и аз имам такъв проблем и само с единия фар,сега ми отказа и диодния габарит и другите ми габарити на ейнджъл-а изгоряха и чувам едни цифри за габаритни крушки от рода на 90лв/бр. оригинални и незнам какво да правя,дали има оправяне или да ги сменям.
габаритните крушки били 10 вата халогенни.
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
parakozov24 написа:и аз имам такъв проблем и само с единия фар,сега ми отказа и диодния габарит и другите ми габарити на ейнджъл-а изгоряха и чувам едни цифри за габаритни крушки от рода на 90лв/бр. оригинални и незнам какво да правя,дали има оправяне или да ги сменям.
за габаритните крушки си се ориентирал към правилната тема - на мен ми струваше 3лв за комплект пилички и 5лв нова крушка да го сменя. цената на крушка с фасонка е около 50-60лв и нагоре
12 мнения
• Страница 1 от 1