Въпрос Данък е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос Данък е36

Мнение от mcren » 20 Яну 2012, 1:50

Искам да попитам понеже мисля да си продавам колата ,а от 3 години не съм плащал данък даже не съм я регистрирал в общината.Въпросите са ми е задължително ли е да го платя данъка,каква е цялата процедура и колко пари е данъка на колата ми-е36 320i 1994г
prodava se bmw e36 320 i sedan

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Re: Въпрос Данък е36

Мнение от clarcky » 20 Яну 2012, 2:01

Ами ще трябва да го платиш,иначе мисля че неможеше да се прехвърли...Ми към 150 на година го смятай и ще те глобят 20лв...500 лева грубо :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 20 Яну 2012, 2:12

Да, без платен данък не може да го прехвърлите. И май е повечко от 150лв :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 20 Яну 2012, 3:15

Данъка за тия 110 kW си е солен човече... ама отделно се определя и по населено място, дали имаш катализатор или не... и т.н. Солено ще ти излезе кешовица... ма така е, като не се плащат навреме. :yes:
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от clarcky » 20 Яну 2012, 3:52

То за всяка община е различно,но ето ти някакъв примерен калкулатор http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html ;)
Хубавото е че на коли над 14 години се водят вече стари и данъка им е по тънкана :)
А над 100коня ти е все тая дали имаш катализатор или не,в данъчното просто не го зачитат ;) Аз като обявявах моята кола,казах на лелката от гишето да ми пише че имам,тя ми обясняваше че нямало значение,ама аз викам може някой ден да им дойде акъла и да сложат границата на 200коня :mhihi: та накрая ми вкара в компютъра че имам :lol: Преди се правеха едни врътки,примерно превеждаш по банков път на данъчното някаква сума и после с бележката от банката отиваш като прехвърляш колата,ама вече май не минава тоя номер :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mcren » 20 Яну 2012, 4:59

clarcky написа:То за всяка община е различно,но ето ти някакъв примерен калкулатор http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html ;)
Хубавото е че на коли над 14 години се водят вече стари и данъка им е по тънкана :)
А над 100коня ти е все тая дали имаш катализатор или не,в данъчното просто не го зачитат ;) Аз като обявявах моята кола,казах на лелката от гишето да ми пише че имам,тя ми обясняваше че нямало значение,ама аз викам може някой ден да им дойде акъла и да сложат границата на 200коня :mhihi: та накрая ми вкара в компютъра че имам :lol: Преди се правеха едни врътки,примерно превеждаш по банков път на данъчното някаква сума и после с бележката от банката отиваш като прехвърляш колата,ама вече май не минава тоя номер :)

И аз чух същото че се вкарват някви дребни пари да отчете системата че си платил обаче незнам точно как става,ако има някои които знае или го е пробвал да каже
prodava se bmw e36 320 i sedan

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 20 Яну 2012, 6:48

mcren написа:
clarcky написа:То за всяка община е различно,но ето ти някакъв примерен калкулатор http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html ;)

И аз чух същото че се вкарват някви дребни пари да отчете системата че си платил обаче незнам точно как става,ако има някои които знае или го е пробвал да каже

После новия собственик да му мисли казвате :mhihi: , и аз не бях плащал 3 години-1.8, 115к.с., 97г. за София, лев на конска сила + данъка умножен по 1.5 за коли до 14 години, добре е, че от тази година вече ми водят колата над 14 години и коефициента ми е 1 и плащам само 115 лева

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от clarcky » 20 Яну 2012, 12:11

mcren написа:

Намираш банковата сметка на твоята община,отиваш в банката и казваш че искаш да внесеш сума в тази банкова сметка за годишен данък на мпс.И после с документа който са ти дали показваш че си платил данъка...ама вече май им вързаха системите на всякъде и тоя номер май не върви,но все пак и аз на твое место щях да го пробвам :mhihi: 500лв на куп за данъци трудно бих прежалил :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525tds
Мечтае да кара: M3 E30

Мнение от worker » 20 Яну 2012, 12:16

Намираш банковата сметка на твоята община,отиваш в банката и казваш че искаш да внесеш сума в тази банкова сметка за годишен данък на мпс.И после с документа който са ти дали показваш че си платил данъка...ама вече май им вързаха системите на всякъде и тоя номер май не върви,но все пак и аз на твое место щях да го пробвам 500лв на куп за данъци трудно бих прежалил

Това вече не е възможно да си платиш само някаква минимална сума и да минеш, вързаха им базите и веднага им излиза. Вариянтите са да си платиш всички задължения и да я прехвърлиш или,все още има нотариуси който прехвърлят без данък но взимат до колкото знам двойно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Мнение от BMWPetio » 20 Яну 2012, 12:23

Ако не си я регистрирал в данъчното плащаш само за последната година поне така процедираха до скоро . Сега незнам как стоят нещата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 20 Яну 2012, 13:50

BMWPetio написа:Ако не си я регистрирал в данъчното плащаш само за последната година поне така процедираха до скоро . Сега незнам как стоят нещата.

До средата на миналата година не процедираха така, поне в данъчното на община Илинден в София, аз платих на три вноски за всяка година по отделно + лихвите

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 20 Яну 2012, 13:57

Отиваш в данъчното и си плащаш всчко ~500лв.
Или не я прехвърляш и един ден просто я караш в моргата, но ако някой ден свържат моргите с данъчните ще трябва да я обявяваш за открадната :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 20 Яну 2012, 17:18

Пичове за мойта ис-ка 96-та, тази пролет за 2.5г. платих 500лв+200лв наказателна лихва! Така че е повече от 500лв определено!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Яну 2012, 17:35

Колега ,опитай да платиш минимална сума по сметка на данъчното (пък ако не ти позволят тогава ще го мислиш )..... Другия вариант уговаряш се с нотариуса и ако сумата е "прилична" , действаш по този начин ... Моя съвет е изобщо да не се чувстваш неудобно от факта , че не си я регистрирал колата в данъчното !
Те данъците и лихвите знаят да си ги търсят , мамката им д***а , а пътищата са направо откачени !!! Пари им наливаме за данъци, а след това и ходова част правиме !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 20 Яну 2012, 17:51

clarcky написа:
mcren написа:

Намираш банковата сметка на твоята община,отиваш в банката и казваш че искаш да внесеш сума в тази банкова сметка за годишен данък на мпс.И после с документа който са ти дали показваш че си платил данъка...ама вече май им вързаха системите на всякъде и тоя номер май не върви,но все пак и аз на твое место щях да го пробвам :mhihi: 500лв на куп за данъци трудно бих прежалил :lol:

Честно казано и това няма как да стане вече.Ще трябва да ги платиш рано или късно.По-добре по-рано,така ще са по-малки поне лихвите.

Моята е с М42 и данъка ми е 134лв. за година в Пловдив.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Следваща

Назад към E36