Въпрос Данък е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Въпрос Данък е36
Искам да попитам понеже мисля да си продавам колата ,а от 3 години не съм плащал данък даже не съм я регистрирал в общината.Въпросите са ми е задължително ли е да го платя данъка,каква е цялата процедура и колко пари е данъка на колата ми-е36 320i 1994г
prodava se bmw e36 320 i sedan
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Re: Въпрос Данък е36
Ами ще трябва да го платиш,иначе мисля че неможеше да се прехвърли...Ми към 150 на година го смятай и ще те глобят 20лв...500 лева грубо 

Данъка за тия 110 kW си е солен човече... ама отделно се определя и по населено място, дали имаш катализатор или не... и т.н. Солено ще ти излезе кешовица... ма така е, като не се плащат навреме. 

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- clarcky
- младши ентусиаст
-
То за всяка община е различно,но ето ти някакъв примерен калкулатор http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
Хубавото е че на коли над 14 години се водят вече стари и данъка им е по тънкана
А над 100коня ти е все тая дали имаш катализатор или не,в данъчното просто не го зачитат
Аз като обявявах моята кола,казах на лелката от гишето да ми пише че имам,тя ми обясняваше че нямало значение,ама аз викам може някой ден да им дойде акъла и да сложат границата на 200коня
та накрая ми вкара в компютъра че имам
Преди се правеха едни врътки,примерно превеждаш по банков път на данъчното някаква сума и после с бележката от банката отиваш като прехвърляш колата,ама вече май не минава тоя номер 

Хубавото е че на коли над 14 години се водят вече стари и данъка им е по тънкана

А над 100коня ти е все тая дали имаш катализатор или не,в данъчното просто не го зачитат

clarcky написа:То за всяка община е различно,но ето ти някакъв примерен калкулатор http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html![]()
Хубавото е че на коли над 14 години се водят вече стари и данъка им е по тънкана![]()
А над 100коня ти е все тая дали имаш катализатор или не,в данъчното просто не го зачитатАз като обявявах моята кола,казах на лелката от гишето да ми пише че имам,тя ми обясняваше че нямало значение,ама аз викам може някой ден да им дойде акъла и да сложат границата на 200коня
Преди се правеха едни врътки,примерно превеждаш по банков път на данъчното някаква сума и после с бележката от банката отиваш като прехвърляш колата,ама вече май не минава тоя номер
И аз чух същото че се вкарват някви дребни пари да отчете системата че си платил обаче незнам точно как става,ако има някои които знае или го е пробвал да каже
prodava se bmw e36 320 i sedan
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
mcren написа:clarcky написа:То за всяка община е различно,но ето ти някакъв примерен калкулатор http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html![]()
Хубавото е че на коли над 14 години се водят вече стари и данъка им е по тънкана![]()
А над 100коня ти е все тая дали имаш катализатор или не,в данъчното просто не го зачитатАз като обявявах моята кола,казах на лелката от гишето да ми пише че имам,тя ми обясняваше че нямало значение,ама аз викам може някой ден да им дойде акъла и да сложат границата на 200коня
И аз чух същото че се вкарват някви дребни пари да отчете системата че си платил обаче незнам точно как става,ако има някои които знае или го е пробвал да каже
После новия собственик да му мисли казвате

- clarcky
- младши ентусиаст
-
mcren написа:clarcky написа:То за всяка община е различно,но ето ти някакъв примерен калкулатор http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html![]()
Намираш банковата сметка на твоята община,отиваш в банката и казваш че искаш да внесеш сума в тази банкова сметка за годишен данък на мпс.И после с документа който са ти дали показваш че си платил данъка...ама вече май им вързаха системите на всякъде и тоя номер май не върви,но все пак и аз на твое место щях да го пробвам

- worker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525tds
- Мечтае да кара: M3 E30
Намираш банковата сметка на твоята община,отиваш в банката и казваш че искаш да внесеш сума в тази банкова сметка за годишен данък на мпс.И после с документа който са ти дали показваш че си платил данъка...ама вече май им вързаха системите на всякъде и тоя номер май не върви,но все пак и аз на твое место щях да го пробвам 500лв на куп за данъци трудно бих прежалил
Това вече не е възможно да си платиш само някаква минимална сума и да минеш, вързаха им базите и веднага им излиза. Вариянтите са да си платиш всички задължения и да я прехвърлиш или,все още има нотариуси който прехвърлят без данък но взимат до колкото знам двойно
- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Ако не си я регистрирал в данъчното плащаш само за последната година поне така процедираха до скоро . Сега незнам как стоят нещата.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
BMWPetio написа:Ако не си я регистрирал в данъчното плащаш само за последната година поне така процедираха до скоро . Сега незнам как стоят нещата.
До средата на миналата година не процедираха така, поне в данъчното на община Илинден в София, аз платих на три вноски за всяка година по отделно + лихвите
Отиваш в данъчното и си плащаш всчко ~500лв.
Или не я прехвърляш и един ден просто я караш в моргата, но ако някой ден свържат моргите с данъчните ще трябва да я обявяваш за открадната
Или не я прехвърляш и един ден просто я караш в моргата, но ако някой ден свържат моргите с данъчните ще трябва да я обявяваш за открадната

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Пичове за мойта ис-ка 96-та, тази пролет за 2.5г. платих 500лв+200лв наказателна лихва! Така че е повече от 500лв определено!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега ,опитай да платиш минимална сума по сметка на данъчното (пък ако не ти позволят тогава ще го мислиш )..... Другия вариант уговаряш се с нотариуса и ако сумата е "прилична" , действаш по този начин ... Моя съвет е изобщо да не се чувстваш неудобно от факта , че не си я регистрирал колата в данъчното !
Те данъците и лихвите знаят да си ги търсят , мамката им д***а , а пътищата са направо откачени !!! Пари им наливаме за данъци, а след това и ходова част правиме !!!
Те данъците и лихвите знаят да си ги търсят , мамката им д***а , а пътищата са направо откачени !!! Пари им наливаме за данъци, а след това и ходова част правиме !!!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
clarcky написа:mcren написа:clarcky написа:То за всяка община е различно,но ето ти някакъв примерен калкулатор http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html![]()
Намираш банковата сметка на твоята община,отиваш в банката и казваш че искаш да внесеш сума в тази банкова сметка за годишен данък на мпс.И после с документа който са ти дали показваш че си платил данъка...ама вече май им вързаха системите на всякъде и тоя номер май не върви,но все пак и аз на твое место щях да го пробвам500лв на куп за данъци трудно бих прежалил
Честно казано и това няма как да стане вече.Ще трябва да ги платиш рано или късно.По-добре по-рано,така ще са по-малки поне лихвите.
Моята е с М42 и данъка ми е 134лв. за година в Пловдив.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4