Мерене на утечка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Мерене на утечка
Здравейте колеги.
Някой може ли да ми каже как се мери утечка с мултицет.
Преди бях запомнил но сега не се сещам вече.
Проблема е че за една вечер ми събаря акумулатора,днес ходих в сервиз но чак в петък ще могат да я видят а ми се иска да измеря с мултицета и да знам има ли утечка или не.
Благодаря предварително
Някой може ли да ми каже как се мери утечка с мултицет.
Преди бях запомнил но сега не се сещам вече.
Проблема е че за една вечер ми събаря акумулатора,днес ходих в сервиз но чак в петък ще могат да я видят а ми се иска да измеря с мултицета и да знам има ли утечка или не.
Благодаря предварително

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Re: Мерене на утечка
Проблема може и да е в самия акумулатор.Може да плаче за нов,щом пада толкова бързо.
Иначе за да откриеш отечката,трябва да се мери всичко+добър ел.техник.
Иначе за да откриеш отечката,трябва да се мери всичко+добър ел.техник.

- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Утечка се измерва като настроиш мултицета за работа с прав ток,за измерване на ампераж.Настрой го на 10А.Повечето мултицети имат няколко букси,едната е специално за мерене на ампери.Едната клема на мултицета трябва да я преместиш там,а другата си остава на универсалният вход - COM. Откачаш клемата на минуса от акумулатора,и с мултицета мериш токът от минуса на акумулатора до клемата която си откачил.Трябваше да се изчака някакво време някой неща по електрониката да заспят,но за това някой по запознат да каже.Утечка до 0,05А (50mА) се смята за допустима.Успех
пс: Потърси с търсачката,има доста писано,защото и аз преди се интересувах,но при мен се оказа проблема в акумулатора

пс: Потърси с търсачката,има доста писано,защото и аз преди се интересувах,но при мен се оказа проблема в акумулатора

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колегата много правилно ти е обяснил начина на мерене.Затварят се вратите и се заключва колата с централното/алармата и чакаш около 15мин за да "заспи" всичко.Ако акумулатора ти е в багажника само извади уреда и пак го затвори,за да изгасне лампата и да заключиш 

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Онзи ден на комшията на Е36-цата имаше утечка от около 200-300 mA и се оказа ключето на шофьорската врат, просто се бе износело(притрило) и не изключва. Смени си бравата на колонката и работата заспа.Отначало има около 300mA за около 20-30 сек най-вероятно от компа и след това пада на около 10mA сигурно заради часовника.Това е без да е заключена.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
Отечката е 0.015,като започнах да вадя бушоните наред се оказа че е 35 бушон а той е за централното.
Съмняваме кабелите на багажника да не правят проблеми и ще ги проверя по късно.
Съмняваме кабелите на багажника да не правят проблеми и ще ги проверя по късно.

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колега според мен 0.015 е допустимо и е нормално,не се притеснявай!Неможе да ти изтощи акумулатора,провери го и него с товарна вилка дали е добре или е пътник 

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Миналата зима имах подобен проблем.Не я ли карам колата повече от три дни и после не може и веднъж да завърти стартера.А ако не я карам повече от седмица и тока не стига дори да ми светнат лампите на таблото. Тук между многобройните съвети да сменя акомулатора,някой (да е жив и здрав) ме посъветва да проверя как ми е вързано СD-то,дали е през прекъснат "+" на контакния ключ,защото ако не е,постоянно прави консумация.Естественно моето CD не бе вързано така и след като го свързах както трябва,проблема изчезна.Отложих за сега олекването с над 200 лв за нов акомулатор.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
При мен е прекъснато CD-то,работи само когато контактния ключ е на 1 положение,когато извадя клюа и спира да работи.
Отечката е 0.015 и веднага щом извадя 35 бушон и пада на 0.002 което си е нормалното.
Проверих кабелите на багажника но не са те,ще се ходи на майстор тези дни.Дано той я оправи поне.
Отечката е 0.015 и веднага щом извадя 35 бушон и пада на 0.002 което си е нормалното.
Проверих кабелите на багажника но не са те,ще се ходи на майстор тези дни.Дано той я оправи поне.

- bib0555
-
-
- Кара: BMW E60 525i
- Мечтае да кара: МиГ-29
Колеги,извинявам се малко е офф топик...Имам следния проблем като загаса и заключа колата,след известно време се пускат фара за мъгла,който е от ляво и парното
Може да се досетите акомулатора как се точи...Колата е е60 2004

10 мнения
• Страница 1 от 1