Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Колеги, дайте мнение за тази колица: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11322297236764651&f1=details Заслужава ли си според Вас?
*километрите едва ли са реални
*топката на скоростния лост и волана са сменяни познай защо
айде волана ок по-хубав от стандартния но едва ли е имал за цел тунинг, по-скоро стария е бил по износен от на Вичо задните гуми на 2.8-цата
*има някоя друга екстра, но задължително диагностика, според мен ще има жокери
п.с тази тапа на кората (задна дясна врата) там ли трябва да е когато има 4 ел стъкла или е била с 2 и после са махнали дръжките и са сложили копчета ?
*топката на скоростния лост и волана са сменяни познай защо

*има някоя друга екстра, но задължително диагностика, според мен ще има жокери

п.с тази тапа на кората (задна дясна врата) там ли трябва да е когато има 4 ел стъкла или е била с 2 и после са махнали дръжките и са сложили копчета ?
Последна промяна latrel на 10 Яну 2012, 12:08, променена общо 1 път
- Инаф
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: много
- Мечтае да кара: винаги
vicho написа:Инаф написа:Молбата ми е към колегите от Враца, които биха се навили да видят само на пръв поглед, за какво иде реч при този автомобил.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
кажи какво да гледам?
Ами както съм написал: какво е общото впечатление от този автомобил като го видиш на живо, следи от удари, нещо нерабатещо или което прави негативно впечатление, вярвам че като се покара се добива впечатление.

E60 ///M5 is the ultimate BMW.
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
GUNDI написа:Здр. колеги виждам че коментирате моята кола и затова реших да напиша един ред . Кола с такива данни в такова състояние и на такава цена от Германия или Италия може да се купи ама друг път
Еее пич, колко коли видя в споменатите държави, че си толкова категоричен

И все пак обявата ти е некоректна, хубаво е да споменеш че колата е с обръщана дирекция

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
latrel написа:още една обърната англичанка
п.с дори са сменили ключалката от правилната страна ама лепенките за бега никой не ги пипа
Кво гадаете като си има снимка с ВИН кода.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
blacksapphire написа:latrel написа:още една обърната англичанка
п.с дори са сменили ключалката от правилната страна ама лепенките за бега никой не ги пипа
Кво гадаете като си има снимка с ВИН кода.Иначе е хубава колата.
Поне М пакета е фабричен + окачването (освен ако не е сменяно) ,което не е малко

S772A INTERIOR TRIM ALU BLACK CUBE Interior moldings Alu Black Cube - което мисля е като карбонова шарка и е дооста рядка,а сега са алуминиеви,ако я е взел така първоначално кофти в смисъл,на мен лично това са най-добрия вариант за тях

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Габриелски от къде гледаш какви неща е имала колата по ВИН? Може ли едно линкче.
Мерсаж!
Мерсаж!

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
E, като се обръща нали трябва да намери такива лайсни за кола с лява дирекция.
Огледалата май не са сменени поне на снимките, а да се надяваме, че фаровете са. Хубава индивидуалка за малко пари.

Огледалата май не са сменени поне на снимките, а да се надяваме, че фаровете са. Хубава индивидуалка за малко пари.
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: F01
Колеги ще оглеждам една кола и искам дави попитам като свети лампичката на airbag-a задължително ли модула е гърмял в следствие на удар или има и други варианти? Някъде бях чел, че заради датчик на седалка се получавало. Кажете ми има ли как да разбера дали причината е удар, ако няма видимо нещо криво ?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
cherrypopper написа:Колеги ще оглеждам една кола и искам дави попитам като свети лампичката на airbag-a задължително ли модула е гърмял в следствие на удар или има и други варианти? Някъде бях чел, че заради датчик на седалка се получавало. Кажете ми има ли как да разбера дали причината е удар, ако няма видимо нещо криво ?
Ако е удар, трябва да има следи и по колата, да си личи, че е боядисвана и изправяна, но не е задължително. Бега е много вероятно да свети от кантара на пасажерската седалка. С диагностика може да се провери по-точно.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
RaHzElChO написа:cherrypopper написа:Колеги ще оглеждам една кола и искам дави попитам като свети лампичката на airbag-a задължително ли модула е гърмял в следствие на удар или има и други варианти? Някъде бях чел, че заради датчик на седалка се получавало. Кажете ми има ли как да разбера дали причината е удар, ако няма видимо нещо криво ?
Ако е удар, трябва да има следи и по колата, да си личи, че е боядисвана и изправяна, но не е задължително. Бега е много вероятно да свети от кантара на пасажерската седалка. С диагностика може да се провери по-точно.
Освен това,на акумуалтора трябва да има пиропатрон също,отделно може да от доста неща тази лампичка,без да се провери - малко трудно,ако можеш да я видиш на живо,поразмърдай кабела под пасажерската седалка

Огледай за ръбове отпред,вратите ги чукни с кокалчетата на ръката ( малко е смешно), сток ламарините имат специфичен глух звук на ламарина,а ако е смеянян детайл,има звънлив в повечето случаи...но е хубаво да си пробвал и на друга преди това ,евентуално..
Огледай лепенките покрай преднтоо стъкло,ако са махани в повечето случаи има следи...там специално,няма причина да се пипа ,ако няма някаква интервенция дори едно претапициране дори

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- turbobg93
- Потребител
-
- Кара: 335d
Някой може ли да ме опъти къде във Варна мога да намправя въпросната диагностика преди покупка на автомобила. И ми е интересно(по точно на баща ми) така ни се струва или 320d 150 кончета работят доста шумно (едно тракане се чува.Според баща ми 1.9 TDi na VW i Audi работел с пъти по-добре и тихо).Палихме доста 3-ки и всичките работиха по почти идентичен начин, дори на някой турбините им свиреха като съдия на футболен мач
. Благодаря предварително! 

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:RaHzElChO написа:cherrypopper написа:Колеги ще оглеждам една кола и искам дави попитам като свети лампичката на airbag-a задължително ли модула е гърмял в следствие на удар или има и други варианти? Някъде бях чел, че заради датчик на седалка се получавало. Кажете ми има ли как да разбера дали причината е удар, ако няма видимо нещо криво ?
Огледай лепенките покрай преднтоо стъкло,ако са махани в повечето случаи има следи...там специално,няма причина да се пипа ,ако няма някаква интервенция дори едно претапициране дори
Габи, относно предното стъкло, на моята кола също е сменяно, но може да има много причини за това, не е задължително да е от челен удар. Важното е с какво стъкло е сменено!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
RaHzElChO написа:Gqbriel написа:RaHzElChO написа:cherrypopper написа:Колеги ще оглеждам една кола и искам дави попитам като свети лампичката на airbag-a задължително ли модула е гърмял в следствие на удар или има и други варианти? Някъде бях чел, че заради датчик на седалка се получавало. Кажете ми има ли как да разбера дали причината е удар, ако няма видимо нещо криво ?
Габи, относно предното стъкло, на моята кола също е сменяно, но може да има много причини за това, не е задължително да е от челен удар. Важното е с какво стъкло е сменено!
Не ме разбра,и на сегашната съм със сменено - дори знам защо,не казах това...споменах за лентите airbag на колоните...освен ако не се смени стъкло или не се пипа излишно,там няма какво да ги надере,отлепи и т.н

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
cherrypopper написа:Колеги ще оглеждам една кола и искам дави попитам като свети лампичката на airbag-a задължително ли модула е гърмял в следствие на удар или има и други варианти? Някъде бях чел, че заради датчик на седалка се получавало. Кажете ми има ли как да разбера дали причината е удар, ако няма видимо нещо криво ?
освен от масово срещания проблемен датчик на пасажерската седалка, може и от нещо хипер елементарно да е - просто прекъсната верига например. Аз примерно имах прекъсната верига при колана на шофьора преди време. Щракнахме буксата и се оправи.