Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от bahmamu » 10 Яну 2012, 11:38

Колеги, дайте мнение за тази колица: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11322297236764651&f1=details Заслужава ли си според Вас?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 10 Яну 2012, 12:04

*километрите едва ли са реални
*топката на скоростния лост и волана са сменяни познай защо :mhihi: айде волана ок по-хубав от стандартния но едва ли е имал за цел тунинг, по-скоро стария е бил по износен от на Вичо задните гуми на 2.8-цата :mhihi:
*има някоя друга екстра, но задължително диагностика, според мен ще има жокери :mhihi:
п.с тази тапа на кората (задна дясна врата) там ли трябва да е когато има 4 ел стъкла или е била с 2 и после са махнали дръжките и са сложили копчета ?
Последна промяна latrel на 10 Яну 2012, 12:08, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: много
Мечтае да кара: винаги

Мнение от Инаф » 10 Яну 2012, 12:07

vicho написа:
Инаф написа:Молбата ми е към колегите от Враца, които биха се навили да видят само на пръв поглед, за какво иде реч при този автомобил.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

кажи какво да гледам? :dunno:

Ами както съм написал: какво е общото впечатление от този автомобил като го видиш на живо, следи от удари, нещо нерабатещо или което прави негативно впечатление, вярвам че като се покара се добива впечатление. :)
E60 ///M5 is the ultimate BMW.

..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 10 Яну 2012, 12:20

GUNDI написа:Здр. колеги виждам че коментирате моята кола и затова реших да напиша един ред . Кола с такива данни в такова състояние и на такава цена от Германия или Италия може да се купи ама друг път :yes:

Еее пич, колко коли видя в споменатите държави, че си толкова категоричен :winky:
И все пак обявата ти е некоректна, хубаво е да споменеш че колата е с обръщана дирекция ;) Пък колко професионално е направено ти си знаеш...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 10 Яну 2012, 12:44

latrel написа:още една обърната англичанка :driving:
п.с дори са сменили ключалката от правилната страна ама лепенките за бега никой не ги пипа :mhihi:

Кво гадаете като си има снимка с ВИН кода. :mhihi: Иначе е хубава колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Яну 2012, 13:09

blacksapphire написа:
latrel написа:още една обърната англичанка :driving:
п.с дори са сменили ключалката от правилната страна ама лепенките за бега никой не ги пипа :mhihi:

Кво гадаете като си има снимка с ВИН кода. :mhihi: Иначе е хубава колата.

Поне М пакета е фабричен + окачването (освен ако не е сменяно) ,което не е малко :yes: само си мисля,че е била с други лайсни:
S772A INTERIOR TRIM ALU BLACK CUBE Interior moldings Alu Black Cube - което мисля е като карбонова шарка и е дооста рядка,а сега са алуминиеви,ако я е взел така първоначално кофти в смисъл,на мен лично това са най-добрия вариант за тях :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 10 Яну 2012, 13:17

Габриелски от къде гледаш какви неща е имала колата по ВИН? Може ли едно линкче.

Мерсаж! :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 10 Яну 2012, 13:36

E, като се обръща нали трябва да намери такива лайсни за кола с лява дирекция. :mhihi:

Огледалата май не са сменени поне на снимките, а да се надяваме, че фаровете са. Хубава индивидуалка за малко пари.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Мнение от cherrypopper » 10 Яну 2012, 13:59

Колеги ще оглеждам една кола и искам дави попитам като свети лампичката на airbag-a задължително ли модула е гърмял в следствие на удар или има и други варианти? Някъде бях чел, че заради датчик на седалка се получавало. Кажете ми има ли как да разбера дали причината е удар, ако няма видимо нещо криво ?
Изображение Elegance is the key to success ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 10 Яну 2012, 14:02

cherrypopper написа:Колеги ще оглеждам една кола и искам дави попитам като свети лампичката на airbag-a задължително ли модула е гърмял в следствие на удар или има и други варианти? Някъде бях чел, че заради датчик на седалка се получавало. Кажете ми има ли как да разбера дали причината е удар, ако няма видимо нещо криво ?

Ако е удар, трябва да има следи и по колата, да си личи, че е боядисвана и изправяна, но не е задължително. Бега е много вероятно да свети от кантара на пасажерската седалка. С диагностика може да се провери по-точно.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 10 Яну 2012, 15:12

RaHzElChO написа:
cherrypopper написа:Колеги ще оглеждам една кола и искам дави попитам като свети лампичката на airbag-a задължително ли модула е гърмял в следствие на удар или има и други варианти? Някъде бях чел, че заради датчик на седалка се получавало. Кажете ми има ли как да разбера дали причината е удар, ако няма видимо нещо криво ?

Ако е удар, трябва да има следи и по колата, да си личи, че е боядисвана и изправяна, но не е задължително. Бега е много вероятно да свети от кантара на пасажерската седалка. С диагностика може да се провери по-точно.

Освен това,на акумуалтора трябва да има пиропатрон също,отделно може да от доста неща тази лампичка,без да се провери - малко трудно,ако можеш да я видиш на живо,поразмърдай кабела под пасажерската седалка :yes:
Огледай за ръбове отпред,вратите ги чукни с кокалчетата на ръката ( малко е смешно), сток ламарините имат специфичен глух звук на ламарина,а ако е смеянян детайл,има звънлив в повечето случаи...но е хубаво да си пробвал и на друга преди това ,евентуално..
Огледай лепенките покрай преднтоо стъкло,ако са махани в повечето случаи има следи...там специално,няма причина да се пипа ,ако няма някаква интервенция дори едно претапициране дори :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

Потребител
Аватар
Кара: 335d

Мнение от turbobg93 » 10 Яну 2012, 15:33

Някой може ли да ме опъти къде във Варна мога да намправя въпросната диагностика преди покупка на автомобила. И ми е интересно(по точно на баща ми) така ни се струва или 320d 150 кончета работят доста шумно (едно тракане се чува.Според баща ми 1.9 TDi na VW i Audi работел с пъти по-добре и тихо).Палихме доста 3-ки и всичките работиха по почти идентичен начин, дори на някой турбините им свиреха като съдия на футболен мач :lol: . Благодаря предварително! :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 10 Яну 2012, 15:44

Gqbriel написа:
RaHzElChO написа:

Огледай лепенките покрай преднтоо стъкло,ако са махани в повечето случаи има следи...там специално,няма причина да се пипа ,ако няма някаква интервенция дори едно претапициране дори :yes:

Габи, относно предното стъкло, на моята кола също е сменяно, но може да има много причини за това, не е задължително да е от челен удар. Важното е с какво стъкло е сменено!
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 10 Яну 2012, 15:51

RaHzElChO написа:
Gqbriel написа:
RaHzElChO написа:

Габи, относно предното стъкло, на моята кола също е сменяно, но може да има много причини за това, не е задължително да е от челен удар. Важното е с какво стъкло е сменено!

Не ме разбра,и на сегашната съм със сменено - дори знам защо,не казах това...споменах за лентите airbag на колоните...освен ако не се смени стъкло или не се пипа излишно,там няма какво да ги надере,отлепи и т.н :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 10 Яну 2012, 17:52

освен от масово срещания проблемен датчик на пасажерската седалка, може и от нещо хипер елементарно да е - просто прекъсната верига например. Аз примерно имах прекъсната верига при колана на шофьора преди време. Щракнахме буксата и се оправи.

ПредишнаСледваща

Назад към E46