Смяна на аксесоарен ремък

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i

Смяна на аксесоарен ремък

Мнение от Diavollo » 04 Яну 2012, 11:35

Привет,

Моля да споделите как се проверява кога е необходима подмяна на аксесоарния ремък.

Откакто падна снега и времето е влажно и студено при ниски обороти (под 1000) се чува леко просвирване на ремъка. Ремъкът съм го сменял преди около 1,5 г. заедно с двете ролки - обтягащата и пластмасовата и е на около 20 000 км.

Ако го сменя трябва ли да сменям отново ролките? Виенето ще изчезне ли? Освен тези двете ролки другите ролки сменят ли се?
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Смяна на аксесоарен ремък

Мнение от tsb_bg » 04 Яну 2012, 14:52

Ремъка го проверяваш за видими дефекти, износване и напукване (от вътрешната страна откъм пистите)
Като го свалиш проверяваш ролките за луфтове и шумове при раздвижване и преценяваш коя е за смяна

PS

Ремъка може да свири и ако е мокър или просто остарял дори да не е износен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 04 Яну 2012, 17:34

Износват се пистите... и стават остри...виж разликата с новия, и заради това просвирва :yes: А и да не е износен, гума е ...старее и става твърд ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i

Мнение от Diavollo » 05 Яну 2012, 17:05

Има леки напуквания на места, но не мога да преценя самите писти колко са износени. Вие колко често си го сменяте ремъка? Моторът е М50В20 без ванус ако това има значение. Колата се кара предимно извънградско.
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 05 Яну 2012, 17:30

Моя беше страшно нацепен от вътре и вън,но не издаваше и гък.Сложих чисто нов и стана оркестър :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 05 Яну 2012, 21:40

Критерия за скапан Пистов ремък е на 10см да има 14 цепнатини :yes:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Яну 2012, 1:26

biem_w написа:Критерия за скапан Пистов ремък е на 10см да има 14 цепнатини :yes:

Tия под 0.5мм броят ли се :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Стига глупости - ремъка се сменя дори при минимални съмнения според мен. Не е кой знае каква сума пари, сигурно 1/2 от този подфорум изгаря 10-ки пъти повече гориво дневно, отколкото цената на читав ремък.
Като цяло мнението ми е, че на 1-2 години трябва да се смени, даже ако не ме лъже паметта в inspection list-a пишеше, че се сменят двата барабар с водната помпа на 2 години (или еди колко си км).
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 06 Яну 2012, 1:40

cod-cdbp написа:
biem_w написа:Критерия за скапан Пистов ремък е на 10см да има 14 цепнатини :yes:

Стига глупости - ремъка се сменя дори при минимални съмнения според мен. Не е кой знае каква сума пари, сигурно 1/2 от този подфорум изгаря 10-ки пъти повече гориво дневно, отколкото цената на читав ремък.
Като цяло мнението ми е, че на 1-2 години трябва да се смени, даже ако не ме лъже паметта в inspection list-a пишеше, че се сменят двата барабар с водната помпа на 2 години (или еди колко си км).

чи то аз за 2 години мога да врътна 150 хиляди ? тоя ремък ще държи ли още фронта ?
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Яну 2012, 2:47

biem_w написа:
cod-cdbp написа:

чи то аз за 2 години мога да врътна 150 хиляди ? тоя ремък ще държи ли още фронта ?

Повтарям - 2 години (или еди колко си км)
Просто не си спомням точната цифра, но съм го написал изрично. От там нататък ако искаш и земното кълбо обиколи за 2 години ;)
Изображение

Назад към E34