Смяна на аксесоарен ремък
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Смяна на аксесоарен ремък
Привет,
Моля да споделите как се проверява кога е необходима подмяна на аксесоарния ремък.
Откакто падна снега и времето е влажно и студено при ниски обороти (под 1000) се чува леко просвирване на ремъка. Ремъкът съм го сменял преди около 1,5 г. заедно с двете ролки - обтягащата и пластмасовата и е на около 20 000 км.
Ако го сменя трябва ли да сменям отново ролките? Виенето ще изчезне ли? Освен тези двете ролки другите ролки сменят ли се?
Моля да споделите как се проверява кога е необходима подмяна на аксесоарния ремък.
Откакто падна снега и времето е влажно и студено при ниски обороти (под 1000) се чува леко просвирване на ремъка. Ремъкът съм го сменял преди около 1,5 г. заедно с двете ролки - обтягащата и пластмасовата и е на около 20 000 км.
Ако го сменя трябва ли да сменям отново ролките? Виенето ще изчезне ли? Освен тези двете ролки другите ролки сменят ли се?
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
Re: Смяна на аксесоарен ремък
Ремъка го проверяваш за видими дефекти, износване и напукване (от вътрешната страна откъм пистите)
Като го свалиш проверяваш ролките за луфтове и шумове при раздвижване и преценяваш коя е за смяна
PS
Ремъка може да свири и ако е мокър или просто остарял дори да не е износен
Като го свалиш проверяваш ролките за луфтове и шумове при раздвижване и преценяваш коя е за смяна
PS
Ремъка може да свири и ако е мокър или просто остарял дори да не е износен
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Износват се пистите... и стават остри...виж разликата с новия, и заради това просвирва
А и да не е износен, гума е ...старее и става твърд 

- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Има леки напуквания на места, но не мога да преценя самите писти колко са износени. Вие колко често си го сменяте ремъка? Моторът е М50В20 без ванус ако това има значение. Колата се кара предимно извънградско.
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
Моя беше страшно нацепен от вътре и вън,но не издаваше и гък.Сложих чисто нов и стана оркестър 

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
Критерия за скапан Пистов ремък е на 10см да има 14 цепнатини 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
biem_w написа:Критерия за скапан Пистов ремък е на 10см да има 14 цепнатини
Tия под 0.5мм броят ли се

Стига глупости - ремъка се сменя дори при минимални съмнения според мен. Не е кой знае каква сума пари, сигурно 1/2 от този подфорум изгаря 10-ки пъти повече гориво дневно, отколкото цената на читав ремък.
Като цяло мнението ми е, че на 1-2 години трябва да се смени, даже ако не ме лъже паметта в inspection list-a пишеше, че се сменят двата барабар с водната помпа на 2 години (или еди колко си км).

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
cod-cdbp написа:biem_w написа:Критерия за скапан Пистов ремък е на 10см да има 14 цепнатини
Tия под 0.5мм броят ли се![]()
![]()
![]()
Стига глупости - ремъка се сменя дори при минимални съмнения според мен. Не е кой знае каква сума пари, сигурно 1/2 от този подфорум изгаря 10-ки пъти повече гориво дневно, отколкото цената на читав ремък.
Като цяло мнението ми е, че на 1-2 години трябва да се смени, даже ако не ме лъже паметта в inspection list-a пишеше, че се сменят двата барабар с водната помпа на 2 години (или еди колко си км).
чи то аз за 2 години мога да врътна 150 хиляди ? тоя ремък ще държи ли още фронта ?
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
biem_w написа:cod-cdbp написа:biem_w написа:Критерия за скапан Пистов ремък е на 10см да има 14 цепнатини
Tия под 0.5мм броят ли се![]()
![]()
![]()
чи то аз за 2 години мога да врътна 150 хиляди ? тоя ремък ще държи ли още фронта ?
Повтарям - 2 години (или еди колко си км)
Просто не си спомням точната цифра, но съм го написал изрично. От там нататък ако искаш и земното кълбо обиколи за 2 години

9 мнения
• Страница 1 от 1