Машинка за централно!!!!!!!РЕШЕНО
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- chino///M
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34
- Детайли за колата: Комбинезон
Машинка за централно!!!!!!!РЕШЕНО
Здравейте, колеги! Предварително се извинявам, понеже темата е дискутирана много пъти, но в търсачката не открих това, което ми трябва.От както съм купил колата, при заключване от дистанционното шофьорската врата нито се заключва нито се отключва,изобщо не реагира,а като я заключа с ключа всички врати се заключват.Свалил съм кората на вратата и когато мъча да заключа с дистанционното машинката изобщо не се помръдва.Както и да е, повредите ги има описани в стари теми. Проблема ми е,че не знам как да сваля машинката на централното
и не знам дали може изобщо да се свали само машинката или трябва да се свалят всички механизми(пробвах ама нещо не можах да изкарам заключващия механизъм поради теснотията,а ми се струва,че машинката е закрепена някак си за него). 

Последна промяна chino///M на 04 Яну 2012, 17:26, променена общо 1 път
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: Машинка за централно!!!!!!!
много е вероятно да е от прекъснат кабел от снопа кабели дето влиза във вратата. Много неприятна работа, но е добре да провериш целия сноп кабелче по кабелче.

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Машинката е хваната на два болта. После се разкача жилото (куката, която е закачена за ухото на машинката). Колегата е прав, прегледай кабелите. Щом не можеш да я управляваш с дистанционното, значи има прекъснат проводник и не получава необходимия сигнал.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- chino///M
- кандидат ентусиаст
-
А къде по точно са тези две болтчета,че аз виждам само трите за заключващия механизъм(колата е 96 година ако е от значение)
- alchohol
- ентусиаст
-
chino///M написа:А къде по точно са тези две болтчета,че аз виждам само трите за заключващия механизъм(колата е 96 година ако е от значение)
Сваляш кората, разлепваш дунапрена, поглеждаш машинката и няма как да не ги видиш. Аз имах снимки, ама май съм ги изтрил, че нещо не мога да ги намеря.

- chino///M
- кандидат ентусиаст
-
Да ама не се вижда никаква машинка,тя е някъде под ламарините предполагам,че е закрепена за заключващия механизъм ,доколкото успявам да я напипам.Може и да греша,но кората е свалена донапрена също и това което успявам да видя е как една букса с 4-5 кабела влиза в нещо което не мога да огледам както трябва(предполагам машинката за централното)което пък от своя страна е захванато за закл.механизъм 

- skylord
- младши ентусиаст
-
На предната врата е с 2 болта, а задната излиза с цялата бравичка до колкото знам...
Ето някаква примерна снимка на предната врата как е машинката, вижда се под буксата единия болт...

Снимай при теб как е може да има някакви часове отделени по труд и творчество
Ето някаква примерна снимка на предната врата как е машинката, вижда се под буксата единия болт...

Снимай при теб как е може да има някакви часове отделени по труд и творчество

- chino///M
- кандидат ентусиаст
-

- skylord
- младши ентусиаст
-
Вероятно ти е сложена някаква машинка от китайска аларма или е преработвано нещо, за това ти казвам да снимаш или да огледаш хубаво на светло с някое огледалце отзад 

машинката на централното не е хваната с никакви винтове. махаш щекера и после дърпаш и самата машинка.
- chino///M
- кандидат ентусиаст
-
Щекера??Какво е това?(буксата?)Малко съм невеж по отношение на централни и аларми 

- chino///M
- кандидат ентусиаст
-
Така....С много ровене открих отговора.При Е34 има два вида машинки(всъщност не само при е34)единия вид е като този на снимката по-нагоре която колегата е качил(благодаря за което), а другия вид е този
Хубавото при този модел машинки е, че не са запечатани и могат да се ремонтират напълно.Сваля се елементарно(а аз се борих с нея вече трети ден
) на снимката по долу е свалена цялата брава,но това не е необходимо:маха се щекера или буксата както се казва там(периферието на буксата се избутва до долу докато кръглите щифтчета не отидат до края на канала по посока на жълтите стрелки)
След това машинката остава да се държи само на една щипка от външния и край(огтадил съм в червено)бута се леко щипката с отверка и машинката излиза без проблем.
Хубавото при този модел машинки е, че не са запечатани и могат да се ремонтират напълно.Сваля се елементарно(а аз се борих с нея вече трети ден

След това машинката остава да се държи само на една щипка от външния и край(огтадил съм в червено)бута се леко щипката с отверка и машинката излиза без проблем.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- skylord
- младши ентусиаст
-
Радвам се че си се справил!
Добра тема се получи с видовете машинки и свалянето им
Добра тема се получи с видовете машинки и свалянето им

- chino///M
- кандидат ентусиаст
-
слагам тези снимки за да може ако някой друг се чуди как се свалят да може горе долу да добие представа.При мен проблема не е в прекъснати кабели проверих ги(с мултицет) и всичко ми се вижда наред.Не съм открил още какво е,но като открия ще пиша.Ето и някои модели BMW-та които са с тези машинки.До колкото разбрах такива се слагат само на предните врати.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- alchohol
- ентусиаст
-
@2bar написа:машинката на централното не е хваната с никакви винтове. махаш щекера и после дърпаш и самата машинка.
При мен са като от снимката на червената врата, затова казах, че са на два болта.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2