Машинка за централно!!!!!!!РЕШЕНО

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Детайли за колата: Комбинезон

Машинка за централно!!!!!!!РЕШЕНО

Мнение от chino///M » 02 Яну 2012, 20:18

Здравейте, колеги! Предварително се извинявам, понеже темата е дискутирана много пъти, но в търсачката не открих това, което ми трябва.От както съм купил колата, при заключване от дистанционното шофьорската врата нито се заключва нито се отключва,изобщо не реагира,а като я заключа с ключа всички врати се заключват.Свалил съм кората на вратата и когато мъча да заключа с дистанционното машинката изобщо не се помръдва.Както и да е, повредите ги има описани в стари теми. Проблема ми е,че не знам как да сваля машинката на централното :oops: и не знам дали може изобщо да се свали само машинката или трябва да се свалят всички механизми(пробвах ама нещо не можах да изкарам заключващия механизъм поради теснотията,а ми се струва,че машинката е закрепена някак си за него). :banghead:
Последна промяна chino///M на 04 Яну 2012, 17:26, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Re: Машинка за централно!!!!!!!

Мнение от ddddk » 02 Яну 2012, 20:28

много е вероятно да е от прекъснат кабел от снопа кабели дето влиза във вратата. Много неприятна работа, но е добре да провериш целия сноп кабелче по кабелче.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 02 Яну 2012, 22:08

Машинката е хваната на два болта. После се разкача жилото (куката, която е закачена за ухото на машинката). Колегата е прав, прегледай кабелите. Щом не можеш да я управляваш с дистанционното, значи има прекъснат проводник и не получава необходимия сигнал.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 02 Яну 2012, 22:30

А къде по точно са тези две болтчета,че аз виждам само трите за заключващия механизъм(колата е 96 година ако е от значение)

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 02 Яну 2012, 22:46

chino///M написа:А къде по точно са тези две болтчета,че аз виждам само трите за заключващия механизъм(колата е 96 година ако е от значение)

Сваляш кората, разлепваш дунапрена, поглеждаш машинката и няма как да не ги видиш. Аз имах снимки, ама май съм ги изтрил, че нещо не мога да ги намеря.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 02 Яну 2012, 23:05

Да ама не се вижда никаква машинка,тя е някъде под ламарините предполагам,че е закрепена за заключващия механизъм ,доколкото успявам да я напипам.Може и да греша,но кората е свалена донапрена също и това което успявам да видя е как една букса с 4-5 кабела влиза в нещо което не мога да огледам както трябва(предполагам машинката за централното)което пък от своя страна е захванато за закл.механизъм :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 02 Яну 2012, 23:59

На предната врата е с 2 болта, а задната излиза с цялата бравичка до колкото знам...
Ето някаква примерна снимка на предната врата как е машинката, вижда се под буксата единия болт...
Изображение

Снимай при теб как е може да има някакви часове отделени по труд и творчество :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 03 Яну 2012, 0:04

:banghead: Нещо не мога да обясня както трябва.На моята врата машинката не е там където е тази на снимката а е скрита някъде зад ламарината там където е бравата и за това съм я пуснал тази тема понеже машинката не се вижда и не знам как да я сваля.Явно има разлика в монтажа на тези машинки. :shock: (утре снимка ако успея)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 03 Яну 2012, 0:07

Вероятно ти е сложена някаква машинка от китайска аларма или е преработвано нещо, за това ти казвам да снимаш или да огледаш хубаво на светло с някое огледалце отзад :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Яну 2012, 0:08

машинката на централното не е хваната с никакви винтове. махаш щекера и после дърпаш и самата машинка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 03 Яну 2012, 0:18

Щекера??Какво е това?(буксата?)Малко съм невеж по отношение на централни и аларми :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 03 Яну 2012, 17:29

Така....С много ровене открих отговора.При Е34 има два вида машинки(всъщност не само при е34)единия вид е като този на снимката по-нагоре която колегата е качил(благодаря за което), а другия вид е този
22862451755020U_3.jpg
22862451755020U_1.jpg

Хубавото при този модел машинки е, че не са запечатани и могат да се ремонтират напълно.Сваля се елементарно(а аз се борих с нея вече трети ден :oops: ) на снимката по долу е свалена цялата брава,но това не е необходимо:маха се щекера или буксата както се казва там(периферието на буксата се избутва до долу докато кръглите щифтчета не отидат до края на канала по посока на жълтите стрелки)
1425812018_1f7ae0a9c0.jpg

След това машинката остава да се държи само на една щипка от външния и край(огтадил съм в червено)бута се леко щипката с отверка и машинката излиза без проблем.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 03 Яну 2012, 17:33

Радвам се че си се справил!
Добра тема се получи с видовете машинки и свалянето им :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chino///M » 03 Яну 2012, 17:35

Pic5-01.jpg

слагам тези снимки за да може ако някой друг се чуди как се свалят да може горе долу да добие представа.При мен проблема не е в прекъснати кабели проверих ги(с мултицет) и всичко ми се вижда наред.Не съм открил още какво е,но като открия ще пиша.Ето и някои модели BMW-та които са с тези машинки.До колкото разбрах такива се слагат само на предните врати.
4d231d7a3ccda_130345b.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 03 Яну 2012, 19:34

@2bar написа:машинката на централното не е хваната с никакви винтове. махаш щекера и после дърпаш и самата машинка.

При мен са като от снимката на червената врата, затова казах, че са на два болта.

Следваща

Назад към E34