Питане за арматурното табло

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Питане за арматурното табло

Мнение от bat_gosho » 30 Дек 2011, 18:39

Доста търсих из мрежата но не можах да открия информация.Чудя се за какво са двете врътки на гърба на арматурното табло на 92 Е34 М50Б20,които се намират в двата края.На едната има символи auf и zu,а на другата open и closed.Сигурно е нещо елементарно,ама не мога да го разбера :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Re: Питане за арматурното табло

Мнение от rottweiler » 30 Дек 2011, 19:26

не са ли копчетата които заключват таблото да не/се отваря?
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Дек 2011, 20:51

rottweiler написа:не са ли копчетата които заключват таблото да не/се отваря?

Бинго

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 30 Дек 2011, 22:02

Момчета, това е таблото с уредите, не арматурното табло ;)

Знам че няма общо с въпроса на колегата, ама 5 пъти му прочетох поста пулейли се къде на арматурното табло има такива врътки

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Дек 2011, 22:50

VesoPesa написа:Момчета, това е таблото с уредите, не арматурното табло ;)

Знам че няма общо с въпроса на колегата, ама 5 пъти му прочетох поста пулейли се къде на арматурното табло има такива врътки

Двете врътки в двата края на таблото който освобождават задната пластмаса. Черни са:

Изображение

Тук се намира до жълтия куплунг

П.С. - а ти искаш да кажеш, че той говори за голямото табло. Вероятно се е объркал и има предвид уредите :)

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 30 Дек 2011, 23:17

абе и аз бая се почудих, ама си спомних че като свалях моето табло и ми се е набило в главата тва ауф и зу.
ПС: от къде произлиза това "арматурно табло"? какво общо има с арматура?
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 30 Дек 2011, 23:51

"арматура" в индустрията казват на "подробностите" около агрегатите.
"спирателна арматура" са всички видове valve.
"индикаторна арматура" са всички видове манометри, термометри, часовници, водомери, дебитомери, волтмери, ампермери, електромери...

Как е влязло в автомобилостроенето не знам. Предполагам руснаците са го вкарали и от там и ние.
Чисто теоритично под "арматурно табло" трябва да се разбира "ламарината, на която са монтирани средствата за наблюдение и измерване".
На практика кой какво има предвид е луда работа :mhihi:

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 31 Дек 2011, 12:04

Аз така, като го свалих за първи път мойто табло и гледам сега АУФ и ЗУ :shock: .
Викам си това па за какво е, добре че на другата врътка надписа е на английски, та хванах и малко знания по дойч без да искам :mhihi:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Яну 2012, 19:29

Колегата peter правилно е отговорил :yes: потвърждавам , че и аз съм на тема табло. Да използвам темата за въпрос няколко пъти отварям таблото за смяна на лампичките които все нещо не правят контакт или изгарят та след едно затваряне уреда за темп. на охл. течност нещо се прецака и показва вече температура максимално до преди чертичката преди тази горната в средата при явно достигната температура ( работна , отворил термостат). Охл. система работи нормално , но уреда изведнъж си показва максимално толкоз , та гледах някъде да не опира нещо като затварям ама нищо нередно не виждам , свалял съм го и пак съм го поставял все така , та има ли оправия или трябва заменка и дали става от бензинка , че в момента такова ми е попаднало случайно( не знам какъв двигател и било ) . Колата е ТДС-ка 92г. , автомат . Благодаря.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 02 Яну 2012, 19:42

vladobate написа:Колегата peter правилно е отговорил :yes: потвърждавам , че и аз съм на тема табло. Да използвам темата за въпрос няколко пъти отварям таблото за смяна на лампичките които все нещо не правят контакт или изгарят та след едно затваряне уреда за темп. на охл. течност нещо се прецака и показва вече температура максимално до преди чертичката преди тази горната в средата при явно достигната температура ( работна , отворил термостат). Охл. система работи нормално , но уреда изведнъж си показва максимално толкоз , та гледах някъде да не опира нещо като затварям ама нищо нередно не виждам , свалял съм го и пак съм го поставял все така , та има ли оправия или трябва заменка и дали става от бензинка , че в момента такова ми е попаднало случайно( не знам какъв двигател и било ) . Колата е ТДС-ка 92г. , автомат . Благодаря.

Колега, пробвай с теста на таблото. Държиш копчето за зануляване на моментния километраж и даваш на контакт. Стигне ли стрелката до червеното, значи причината е другаде, а не в него.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Яну 2012, 20:02

:banghead: Не мислех , че могаа бъда толкоз несъобразителен ( да не кажа тъп :mhihi: ) , но колега alchohol благодаря за подсещането . Току що изтичах и стрелката на уреда стига до горе описаното положение , което е признак за прецакан уред . Дали е възможно да съм барнал стрелката като съм вадил уреда и така да съм и променил положението може би . Май ще трябва нов.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 02 Яну 2012, 20:07

vladobate написа::banghead: Не мислех , че могаа бъда толкоз несъобразителен ( да не кажа тъп :mhihi: ) , но колега alchohol благодаря за подсещането . Току що изтичах и стрелката на уреда стига до горе описаното положение , което е признак за прецакан уред . Дали е възможно да съм барнал стрелката като съм вадил уреда и така да съм и променил положението може би . Май ще трябва нов.

Колега, щом запалиш веднага ли отива на посоченото от теб положение или като загрее и не мърда повече?
Ако не се лъжа има зъбни колела, разгледай ги добре, да не си разместил нещо или да си отчупил зъб и да не може да прехвърли нагоре.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Яну 2012, 20:28

Не веднага със загряването постепенно стига до това положение и спира там . За отваряне на уреда ли иде реч щото доста фин ми изглежда и надали с мойте кебабчета ще мога да направя нещо успешно . Мисля друг да слагам направо ама дали от бензинка ще стане като се има предвид големите разлики в термостатите, макар че имайки предвид успокоителитеи големия диапазон в който стрелката държи средата( 12часа) може и да стане замянката.ПС: Ще се пробва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 02 Яну 2012, 20:35

Не за разглабяне на самия уред за температурата, ами като отвориш таблото, самите уреди, мисля че контактуваха чрез зъбни колела.
А за това дали става от бензинка, не съм пробвал, но според мен няма да мери вярно. Пробвай, щом ти е читава охладителната система, страшно няма, стига да се напасне в твоето табло.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Яну 2012, 20:43

Няма зъбни колела , а е някаква индукция щото стърчат само едни осички влизащи всяка между две пластинки. Точно затова ми се струва сложно за регулиране.

Следваща

Назад към E34