Какъв размер и ДОТ са ви зимните гуми?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Re: Какъв размер и ДОТ са ви зимните гуми?

Мнение от Драгослав » 30 Дек 2011, 11:21

Nokian 195/65/15 дот 2008 края.Нови ги взех.Преди тях карах същия размер пирели втора ръка.Разлика между двата модел няма :banghead: .Може би проблема ми е в отворения диференциал. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 30 Дек 2011, 11:22

205/55/16 с DOT 3811
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 30 Дек 2011, 12:27

моя размер е 275.60.18 дот 4005. купувани са чисто нови и това им е последната зима, защото грайфера им е около 4,5мм. и аз съм на мнение, че ако се съхраняват добре зимните гуми, дори и на 5-6 години да са не би трябвало да има проблем, разбира се като се внимава, щото гумата в никой случай неможе да те спаси ако си дебела кратуна и като не връщаш газта като сменяш скоростите :mhihi: иначе на бмв-то не слагам зимни гуми, защото седи на топло в гаража през тоя сезон :winky:
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2011, 13:00

~Мишо~ написа:
acho.rs написа:... Особено гадно е когато започнеш да недозавиваш на спускане по планински път, защото си с 4 годишни предни гуми на 4мм грайфер :no:

А какво става на същия път, когато си отнел газта за да намалиш и задницата ти тръгне, защото си сложил 4 год гуми с 4мм грайфер отзад?!

Задницата се оправя с контриране на волана. В повечето случаи е лесно и за неопитни шофьори, ако скоростта е съобразена. А за корекция на предница, която си ходи направо, когато си навил волана аз оправия не знам. :D
Туй е причината да се слагат по-добрите гуми отпред.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 30 Дек 2011, 13:02

Dpy написа:Аз също си слагам по-хубавите отзад, пробван е и другия вариант и според моят начин на каране колата се държи по-добре с по-добрите отзад. Като лятото го правя по обратният начин(по-добрите отпред). Като и в първият случай не говорим естетсвено за някви галоши.

Аз карам абсолютно по същия начин :yes: ,затова и гумите са ми така...не катера постоянно планини и тем подобни.За мен по важно е да драпа отколкото да ми боксува,а за спирането винаги се спира :mhihi:/спирам и на скорост,а не директно на спирачката/ ,а и все пак карам коли със задно от 98г и горе долу се справям..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 30 Дек 2011, 18:20

bum_bum написа:. А за корекция на предница, която си ходи направо, когато си навил волана аз оправия не знам. :D
Туй е причината да се слагат по-добрите гуми отпред.

газ,но пък като трябва да спреш...ако трябва...
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2011, 19:38

Колата недозавива и ти даваш още газ? Не е чудно, че толкова катастрофи стават зимата ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 30 Дек 2011, 19:39

bum_bum написа:Колата недозавива и ти даваш още газ? Не е чудно, че толкова катастрофи стават зимата ;)

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: мда не е .
Явно си говорим за коли с предно предаване, извинете ме .

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 30 Дек 2011, 21:13

И при предно и при задно хубавите гуми трябва да са винаги отпред... Задница занесе ли - овладява се, обаче предница тръгне ли - не можеш да я спреш :mhihi:

По темата: Смятам, че зимата трябва да се кара с малко по-тесни гуми от 225 :) (поне за нашите коли) 195 и 205 мисля, че е най-добре :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 30 Дек 2011, 21:33

Днес си проверих състоянието на гумите. ДОТа е 2007 средата. Гумите бяха на 2 бара, като предна дясна ми беше даже на 1.0 :shock: Което обеснява до голяма степен недозавиването на 90 градусовият десен завой, който правих... Направих ги на 2.5 и ще видя дали има разлика. За сега, със сигурност друса повече :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2011, 21:39

arr0gance написа:
bum_bum написа:Колата недозавива и ти даваш още газ? Не е чудно, че толкова катастрофи стават зимата ;)

Ти се смееш колега ама то не е смешно... даването на повече газ на кола с предно когато си загубил контакт пътя води до ОЩЕ НЕДОЗАВИВАНЕ.

За да не се мъчиш повече ще ти дам правилния отговор- след като си навил волана на кола с предно и тя почне да недозавива, т.е. продължи направо, вместо да завие единственото спасение е да върнеш леко волана за да намалиш ъгъла на предните колела така, че да получи сцепление и да започне да завива в желаната посока. И да се молиш да има достатъчно място съответно.
Някои разправят, че и с ръчната правят някакви маневри, но вярвам че за това или трябва да си професионалист или може да го правиш само на приказки. В реална ситуация едва ли остава време да дърпаш ръчната.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: си Купето с Усмивка на лицето

Мнение от Vampi » 30 Дек 2011, 21:42

Toyo 195/65/15 DOT юли 2011 :winky: доста съм доволен 8)
Изображение RIP my love 02.04.2013

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 30 Дек 2011, 21:57

bum_bum написа:
arr0gance написа:

Ти се смееш колега ама то не е смешно... даването на повече газ на кола с предно когато си загубил контакт пътя води до ОЩЕ НЕДОЗАВИВАНЕ.

За да не се мъчиш повече ще ти дам правилния отговор- след като си навил волана на кола с предно и тя почне да недозавива, т.е. продължи направо, вместо да завие единственото спасение е да върнеш леко волана за да намалиш ъгъла на предните колела така, че да получи сцепление и да започне да завива в желаната посока. И да се молиш да има достатъчно място съответно.
Някои разправят, че и с ръчната правят някакви маневри, но вярвам че за това или трябва да си професионалист или може да го правиш само на приказки. В реална ситуация едва ли остава време да дърпаш ръчната.

Ок професоре,няма да споря,защото не карам кола с предно,нито съм във голф форума,подчертах ясно,че не съм разбрал,че си говорите за коли с предно предаване(поне така излиза,с израза с който се метна).Доста коли съм карал с предно,но аз съм на мнение,че да знаеш, какво да направиш в критичен момент,на кола с предно, трябва да си голям шофьор.Все пак явно не ми достига опит и ще оставя на темата на по.....компетентните. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 30 Дек 2011, 22:09

Темата не беше ли за гумите :dunno:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2011, 22:13

arr0gance написа:...

Ника ти отива ;)

Аз като кажа някаква глупост мога да си призная. Опитай някой път.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36