Какъв размер и ДОТ са ви зимните гуми?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Re: Какъв размер и ДОТ са ви зимните гуми?
Nokian 195/65/15 дот 2008 края.Нови ги взех.Преди тях карах същия размер пирели втора ръка.Разлика между двата модел няма
.Може би проблема ми е в отворения диференциал. 

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
моя размер е 275.60.18 дот 4005. купувани са чисто нови и това им е последната зима, защото грайфера им е около 4,5мм. и аз съм на мнение, че ако се съхраняват добре зимните гуми, дори и на 5-6 години да са не би трябвало да има проблем, разбира се като се внимава, щото гумата в никой случай неможе да те спаси ако си дебела кратуна и като не връщаш газта като сменяш скоростите
иначе на бмв-то не слагам зимни гуми, защото седи на топло в гаража през тоя сезон 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
~Мишо~ написа:acho.rs написа:... Особено гадно е когато започнеш да недозавиваш на спускане по планински път, защото си с 4 годишни предни гуми на 4мм грайфер
А какво става на същия път, когато си отнел газта за да намалиш и задницата ти тръгне, защото си сложил 4 год гуми с 4мм грайфер отзад?!
Задницата се оправя с контриране на волана. В повечето случаи е лесно и за неопитни шофьори, ако скоростта е съобразена. А за корекция на предница, която си ходи направо, когато си навил волана аз оправия не знам.

Туй е причината да се слагат по-добрите гуми отпред.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Dpy написа:Аз също си слагам по-хубавите отзад, пробван е и другия вариант и според моят начин на каране колата се държи по-добре с по-добрите отзад. Като лятото го правя по обратният начин(по-добрите отпред). Като и в първият случай не говорим естетсвено за някви галоши.
Аз карам абсолютно по същия начин

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
bum_bum написа:. А за корекция на предница, която си ходи направо, когато си навил волана аз оправия не знам.
Туй е причината да се слагат по-добрите гуми отпред.
газ,но пък като трябва да спреш...ако трябва...
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Колата недозавива и ти даваш още газ? Не е чудно, че толкова катастрофи стават зимата 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Колата недозавива и ти даваш още газ? Не е чудно, че толкова катастрофи стават зимата

Явно си говорим за коли с предно предаване, извинете ме .
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
И при предно и при задно хубавите гуми трябва да са винаги отпред... Задница занесе ли - овладява се, обаче предница тръгне ли - не можеш да я спреш
По темата: Смятам, че зимата трябва да се кара с малко по-тесни гуми от 225
(поне за нашите коли) 195 и 205 мисля, че е най-добре 

По темата: Смятам, че зимата трябва да се кара с малко по-тесни гуми от 225

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Днес си проверих състоянието на гумите. ДОТа е 2007 средата. Гумите бяха на 2 бара, като предна дясна ми беше даже на 1.0
Което обеснява до голяма степен недозавиването на 90 градусовият десен завой, който правих... Направих ги на 2.5 и ще видя дали има разлика. За сега, със сигурност друса повече 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
arr0gance написа:bum_bum написа:Колата недозавива и ти даваш още газ? Не е чудно, че толкова катастрофи стават зимата
![]()
![]()
![]()
мда не е .
Ти се смееш колега ама то не е смешно... даването на повече газ на кола с предно когато си загубил контакт пътя води до ОЩЕ НЕДОЗАВИВАНЕ.
За да не се мъчиш повече ще ти дам правилния отговор- след като си навил волана на кола с предно и тя почне да недозавива, т.е. продължи направо, вместо да завие единственото спасение е да върнеш леко волана за да намалиш ъгъла на предните колела така, че да получи сцепление и да започне да завива в желаната посока. И да се молиш да има достатъчно място съответно.
Някои разправят, че и с ръчната правят някакви маневри, но вярвам че за това или трябва да си професионалист или може да го правиш само на приказки. В реална ситуация едва ли остава време да дърпаш ръчната.
- Vampi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: си Купето с Усмивка на лицето
Toyo 195/65/15 DOT юли 2011
доста съм доволен 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:arr0gance написа:bum_bum написа:Колата недозавива и ти даваш още газ? Не е чудно, че толкова катастрофи стават зимата
![]()
![]()
![]()
мда не е .
Ти се смееш колега ама то не е смешно... даването на повече газ на кола с предно когато си загубил контакт пътя води до ОЩЕ НЕДОЗАВИВАНЕ.
За да не се мъчиш повече ще ти дам правилния отговор- след като си навил волана на кола с предно и тя почне да недозавива, т.е. продължи направо, вместо да завие единственото спасение е да върнеш леко волана за да намалиш ъгъла на предните колела така, че да получи сцепление и да започне да завива в желаната посока. И да се молиш да има достатъчно място съответно.
Някои разправят, че и с ръчната правят някакви маневри, но вярвам че за това или трябва да си професионалист или може да го правиш само на приказки. В реална ситуация едва ли остава време да дърпаш ръчната.
Ок професоре,няма да споря,защото не карам кола с предно,нито съм във голф форума,подчертах ясно,че не съм разбрал,че си говорите за коли с предно предаване(поне така излиза,с израза с който се метна).Доста коли съм карал с предно,но аз съм на мнение,че да знаеш, какво да направиш в критичен момент,на кола с предно, трябва да си голям шофьор.Все пак явно не ми достига опит и ще оставя на темата на по.....компетентните.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
arr0gance написа:...
Ника ти отива

Аз като кажа някаква глупост мога да си призная. Опитай някой път.