Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- veskoignatov71
- Потребител
-
- Кара: по цял ден Volvo FH12
- Мечтае да кара: кола да върви с вода
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Ами добре,тогава можеше да кажеш,а и не само ти с кой софт и програма се отключва,а и също така ако някой наистина иска да помага безплатно,с нагледни снимки как става това.Ами форума е за това,а не само за комерс и реклама,и ако никой не ме подкрепя,значи вече наистина "рибарите" са станали повече от "шараните" 

- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
Аз откакто си изключих печката като падне температурата под 5 градуса и като запаля колата се чува един звук на таблото все едно имам изгоряла крушка и темепатурата ми на борда мигва 3 пъти, незнам дали има проблем ама преди постоянно се включваше вентилатора на печката и затова я изключих...
- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i
Вчера ходих до официален представител на БМВ в Серес(Гърция) да направят диагностика на печката и да я откючат. Диагностиката не показа никакви проблеми. Но за отключване не бяха и чували. Ровиха къде ли не. Пратиха ме в Солун(Гърция). Там се чудиха 1 час. Правиха диагностига. Печката нямала проблем. Пак ровиха из софтуера. Обаждаха се в централното представителство на БМВ. Никаква идея що е това отключване на печка. За да я пускам когато си пожелая е "трябвало да си закупя дистанционно управление", чиято цена не пожелах дори да чуя.
Извод: В държава като Гърция с високи средни температури за годината, нямат понятие от това чудо "печка".
Тези дни температурите и в Петрич паднаха под 5 градуса. Печката, въпреки че на диагностига не показва проблеми се стартира, работи 1-2 минути и спира. Когато отворя врата, багажник, пак се пуска, пак работи 1-2 минути и спира. Като дам на контакт стралката е почти в средата на синята зона. Но пак имам чувство, че има нещо гнило. Съмнява ме това да е нормалната работа на "калорифера". Ако и това кюмбе не работи си взимам една нова от Германия.
Извод: В държава като Гърция с високи средни температури за годината, нямат понятие от това чудо "печка".
Тези дни температурите и в Петрич паднаха под 5 градуса. Печката, въпреки че на диагностига не показва проблеми се стартира, работи 1-2 минути и спира. Когато отворя врата, багажник, пак се пуска, пак работи 1-2 минути и спира. Като дам на контакт стралката е почти в средата на синята зона. Но пак имам чувство, че има нещо гнило. Съмнява ме това да е нормалната работа на "калорифера". Ако и това кюмбе не работи си взимам една нова от Германия.
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
veskoignatov71 написа:Ами добре,тогава можеше да кажеш,а и не само ти с кой софт и програма се отключва,а и също така ако някой наистина иска да помага безплатно,с нагледни снимки как става това.Ами форума е за това,а не само за комерс и реклама,и ако никой не ме подкрепя,значи вече наистина "рибарите" са станали повече от "шараните"
Ами колега аз съм си взимал кабели за диагностика от склад66 за около 120 лв, с тях си идва инпа-та а ти ще трябва да си изтеглиш ДИС и там влизаш в програмиране, ретрофитване и ще намериш как да си я отключиш

п.п. И внимателно къде какво пипаш че както казва един колега, диагностиката не е гледане на тв

- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0D
- Детайли за колата: E70 4.0D '12
Колеги някой да знае дали това е възможно и ако да как става:
http://www.youtube.com/watch?v=gIwgFSt4tpI
http://www.youtube.com/watch?v=gIwgFSt4tpI
SteveSR

- veskoignatov71
- Потребител
-
Ivo_Borisov написа:veskoignatov71 написа:Ами добре,тогава можеше да кажеш,а и не само ти с кой софт и програма се отключва,а и също така ако някой наистина иска да помага безплатно,с нагледни снимки как става това.Ами форума е за това,а не само за комерс и реклама,и ако никой не ме подкрепя,значи вече наистина "рибарите" са станали повече от "шараните"
Ами колега аз съм си взимал кабели за диагностика от склад66 за около 120 лв, с тях си идва инпа-та а ти ще трябва да си изтеглиш ДИС и там влизаш в програмиране, ретрофитване и ще намериш как да си я отключишУспех!
п.п. И внимателно къде какво пипаш че както казва един колега, диагностиката не е гледане на тв
Аха ясно,за това не ти се говори

http://www.sklad66.com/cms/Interfeys-ka ... -port.html ето го моя кабел барабар със софта и на добра цена
Последна промяна veskoignatov71 на 30 Дек 2011, 18:35, променена общо 1 път
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Колега обяснявам ти достатъчно ясно, ама ти не спираш с подигравателния тон! Затова не искат да помагат колегите, заради такива като теб! Айде карай си печката неотключена и със здраве!
п.п. освен този кабел ти трябва и преходника за кръглата букса който струва около 20-25 лв. Ти не знаеш какви кабели ти трябват а си тръгнал да ровиш по колата, земи се откажи
п.п. освен този кабел ти трябва и преходника за кръглата букса който струва около 20-25 лв. Ти не знаеш какви кабели ти трябват а си тръгнал да ровиш по колата, земи се откажи

Последна промяна Ivo_Borisov на 30 Дек 2011, 21:17, променена общо 1 път

- veskoignatov71
- Потребител
-
Ivo_Borisov написа:Колега обяснявам ти достатъчно ясно, ама ти не спираш с подигравателния тон! Затова не искат да помагат колегите, заради такива като теб! Айде карай си печката неотключена и със здраве!
Точно обратното,изобщо не е достатъчно и изобщо не е ясно,то се знае и без да казваш, че се отключва с кабел за диагностика и по нова програма като DIS GT1,a не със шперц

Айде и ти със здраве и как ще си карам печката е Лично Моя работа

п.п.Кръгла букса ми трябваше преди 10 г.,когато имах такава кола,а не сега

Последна промяна veskoignatov71 на 31 Дек 2011, 2:05, променена общо 1 път
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
veskoignatov71 написа:Ivo_Borisov написа:Колега обяснявам ти достатъчно ясно, ама ти не спираш с подигравателния тон! Затова не искат да помагат колегите, заради такива като теб! Айде карай си печката неотключена и със здраве!
Точно обратното,изобщо не е достатъчно и изобщо не е ясно,то се знае и без да казваш, че се отключва с кабел за диагностика и по нова програма като DIS GT1,a не със шперцА не искат да помагат колегите като Теб,които използват форума да изкарат някой лев или да се радват на чуждото нещастие.Тонът ми никога не е бил подигравателен няма и да бъде,само сега е по остър(защото твоя е такъв)Като си се научил да отключваш печка да не мислиш че си бог.Подигравателно звучи твоето-" диагностиката не е гледане на тв
"
Айде и ти със здраве и как ще си карам печката е Лично Моя работа
Някой тук ще получи подаръци от Дядо Коледа........

- veskoignatov71
- Потребител
-
Ето това: http://www.ebay.co.uk/itm/WEBASTO-Teles ... 928wt_1270 не се ли поставя така: http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtop ... =telestart изобщо не изглежда сложно само дето е малко скъпо
tonilom написа:При мен печката тръгва и работи нормално,Проблема е ,че при нормално загрял мотор след като печката се е изключила,ако загася колата и след малко пак запаля печката тръгва отново а по борда температурата на мотора е около 85 градуса.Какъв ли е проблема?Нещо много и се работи на мойта печка.
И при мен е така и мисля че не е нормално. Моята тръгва ПАК даже и когато колата работи на място и темп. е около 80-84С. Предполагам че печката взема инфо за темп на мотора и темп. вътре в купето за да спре работа. Може би тази инфо бърка нещата

Надявам се някой да има отговор на тази чуденка

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
На печката си има датчик за температурата от който взима инфо. Може да има разминавания между датчика на главата и този на печката.
А като ви работи при тази температура кога след това спира печката?

Като вдигне 88-89 спира..... Понякога я засичам, че се включва на 84
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Най добре като правиш диагностика да ти видят и датчика на печката и на колко включва и изключва.