Как да ползвам печката, ако имам разбира се

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Дек 2011, 19:04

Не знам колега, но така стоят нещата. :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: по цял ден Volvo FH12
Мечтае да кара: кола да върви с вода

Мнение от veskoignatov71 » 30 Дек 2011, 10:49

Ами добре,тогава можеше да кажеш,а и не само ти с кой софт и програма се отключва,а и също така ако някой наистина иска да помага безплатно,с нагледни снимки как става това.Ами форума е за това,а не само за комерс и реклама,и ако никой не ме подкрепя,значи вече наистина "рибарите" са станали повече от "шараните" :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от Niko88 » 30 Дек 2011, 11:30

Аз откакто си изключих печката като падне температурата под 5 градуса и като запаля колата се чува един звук на таблото все едно имам изгоряла крушка и темепатурата ми на борда мигва 3 пъти, незнам дали има проблем ама преди постоянно се включваше вентилатора на печката и затова я изключих...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i

Мнение от pricheska » 30 Дек 2011, 12:08

Вчера ходих до официален представител на БМВ в Серес(Гърция) да направят диагностика на печката и да я откючат. Диагностиката не показа никакви проблеми. Но за отключване не бяха и чували. Ровиха къде ли не. Пратиха ме в Солун(Гърция). Там се чудиха 1 час. Правиха диагностига. Печката нямала проблем. Пак ровиха из софтуера. Обаждаха се в централното представителство на БМВ. Никаква идея що е това отключване на печка. За да я пускам когато си пожелая е "трябвало да си закупя дистанционно управление", чиято цена не пожелах дори да чуя.
Извод: В държава като Гърция с високи средни температури за годината, нямат понятие от това чудо "печка".
Тези дни температурите и в Петрич паднаха под 5 градуса. Печката, въпреки че на диагностига не показва проблеми се стартира, работи 1-2 минути и спира. Когато отворя врата, багажник, пак се пуска, пак работи 1-2 минути и спира. Като дам на контакт стралката е почти в средата на синята зона. Но пак имам чувство, че има нещо гнило. Съмнява ме това да е нормалната работа на "калорифера". Ако и това кюмбе не работи си взимам една нова от Германия.
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Дек 2011, 14:46

veskoignatov71 написа:Ами добре,тогава можеше да кажеш,а и не само ти с кой софт и програма се отключва,а и също така ако някой наистина иска да помага безплатно,с нагледни снимки как става това.Ами форума е за това,а не само за комерс и реклама,и ако никой не ме подкрепя,значи вече наистина "рибарите" са станали повече от "шараните" :mhihi:

Ами колега аз съм си взимал кабели за диагностика от склад66 за около 120 лв, с тях си идва инпа-та а ти ще трябва да си изтеглиш ДИС и там влизаш в програмиране, ретрофитване и ще намериш как да си я отключиш ;) Успех!

п.п. И внимателно къде какво пипаш че както казва един колега, диагностиката не е гледане на тв :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0D
Детайли за колата: E70 4.0D '12

Мнение от SteveSR » 30 Дек 2011, 15:32

Колеги някой да знае дали това е възможно и ако да как става:
http://www.youtube.com/watch?v=gIwgFSt4tpI
SteveSR
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от veskoignatov71 » 30 Дек 2011, 17:44

Ivo_Borisov написа:
veskoignatov71 написа:Ами добре,тогава можеше да кажеш,а и не само ти с кой софт и програма се отключва,а и също така ако някой наистина иска да помага безплатно,с нагледни снимки как става това.Ами форума е за това,а не само за комерс и реклама,и ако никой не ме подкрепя,значи вече наистина "рибарите" са станали повече от "шараните" :mhihi:

Ами колега аз съм си взимал кабели за диагностика от склад66 за около 120 лв, с тях си идва инпа-та а ти ще трябва да си изтеглиш ДИС и там влизаш в програмиране, ретрофитване и ще намериш как да си я отключиш ;) Успех!

п.п. И внимателно къде какво пипаш че както казва един колега, диагностиката не е гледане на тв :mhihi:

Аха ясно,за това не ти се говори :mhihi: Ти пак много жокери даде :bowdown: :mhihi: :mhihi:
http://www.sklad66.com/cms/Interfeys-ka ... -port.html ето го моя кабел барабар със софта и на добра цена
Последна промяна veskoignatov71 на 30 Дек 2011, 18:35, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Дек 2011, 18:34

Колега обяснявам ти достатъчно ясно, ама ти не спираш с подигравателния тон! Затова не искат да помагат колегите, заради такива като теб! Айде карай си печката неотключена и със здраве!
п.п. освен този кабел ти трябва и преходника за кръглата букса който струва около 20-25 лв. Ти не знаеш какви кабели ти трябват а си тръгнал да ровиш по колата, земи се откажи :kuku:
Последна промяна Ivo_Borisov на 30 Дек 2011, 21:17, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от veskoignatov71 » 30 Дек 2011, 19:08

Ivo_Borisov написа:Колега обяснявам ти достатъчно ясно, ама ти не спираш с подигравателния тон! Затова не искат да помагат колегите, заради такива като теб! Айде карай си печката неотключена и със здраве!

Точно обратното,изобщо не е достатъчно и изобщо не е ясно,то се знае и без да казваш, че се отключва с кабел за диагностика и по нова програма като DIS GT1,a не със шперц :mhihi: А не искат да помагат колегите като Теб,които използват форума да изкарат някой лев или да се радват на чуждото нещастие.Тонът ми никога не е бил подигравателен няма и да бъде,само сега е по остър(защото твоя е такъв)Като си се научил да отключваш печка да не мислиш че си бог.Подигравателно звучи твоето-" диагностиката не е гледане на тв :mhihi: "
Айде и ти със здраве и как ще си карам печката е Лично Моя работа :yes:
п.п.Кръгла букса ми трябваше преди 10 г.,когато имах такава кола,а не сега :kuku: ,не си просветен колкото си мислиш :mhihi:
Последна промяна veskoignatov71 на 31 Дек 2011, 2:05, променена общо 1 път
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 30 Дек 2011, 19:38

veskoignatov71 написа:
Ivo_Borisov написа:Колега обяснявам ти достатъчно ясно, ама ти не спираш с подигравателния тон! Затова не искат да помагат колегите, заради такива като теб! Айде карай си печката неотключена и със здраве!

Точно обратното,изобщо не е достатъчно и изобщо не е ясно,то се знае и без да казваш, че се отключва с кабел за диагностика и по нова програма като DIS GT1,a не със шперц :mhihi: А не искат да помагат колегите като Теб,които използват форума да изкарат някой лев или да се радват на чуждото нещастие.Тонът ми никога не е бил подигравателен няма и да бъде,само сега е по остър(защото твоя е такъв)Като си се научил да отключваш печка да не мислиш че си бог.Подигравателно звучи твоето-" диагностиката не е гледане на тв :mhihi: "
Айде и ти със здраве и как ще си карам печката е Лично Моя работа :yes:

Някой тук ще получи подаръци от Дядо Коледа........ :ranting:

Потребител
Аватар

Мнение от veskoignatov71 » 31 Дек 2011, 14:21

Ето това: http://www.ebay.co.uk/itm/WEBASTO-Teles ... 928wt_1270 не се ли поставя така: http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtop ... =telestart изобщо не изглежда сложно само дето е малко скъпо
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d '12

Мнение от plam75 » 11 Яну 2012, 0:49

tonilom написа:При мен печката тръгва и работи нормално,Проблема е ,че при нормално загрял мотор след като печката се е изключила,ако загася колата и след малко пак запаля печката тръгва отново а по борда температурата на мотора е около 85 градуса.Какъв ли е проблема?Нещо много и се работи на мойта печка.

И при мен е така и мисля че не е нормално. Моята тръгва ПАК даже и когато колата работи на място и темп. е около 80-84С. Предполагам че печката взема инфо за темп на мотора и темп. вътре в купето за да спре работа. Може би тази инфо бърка нещата :confused:
Надявам се някой да има отговор на тази чуденка ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Яну 2012, 20:36

На печката си има датчик за температурата от който взима инфо. Може да има разминавания между датчика на главата и този на печката. :roll: А като ви работи при тази температура кога след това спира печката?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d '12

Мнение от plam75 » 11 Яну 2012, 21:49

Като вдигне 88-89 спира..... Понякога я засичам, че се включва на 84

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Яну 2012, 22:33

Най добре като правиш диагностика да ти видят и датчика на печката и на колко включва и изключва. :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39