Volex C10 1,5 VVT - още един автомобил от Ловеч

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Volex C10 1,5 VVT - още един автомобил от Ловеч

Мнение от ~Мишо~ » 24 Дек 2011, 18:46

ms написа:...* => непозната марка, китайска, сглобена в БГ с неясни качества, прилична цена и добър лизинг...
:ok:
Това за мен е достатъчно, за да имам мнение вече ;) . А иначе румъците и чехите, па да не говорим за другите имат традиции в автомобилостроенето, нека не се острим толкова, за да не стане като с Маестро-то... :mhihi:

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 24 Дек 2011, 18:46

hell's angel написа:Механджията,
Ти лично, планираш ли покупка на такъв автомобил ? :roll:

Това е все едно да питаш краставичаря, дали ще си яде краставиците на салата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 24 Дек 2011, 18:47

stefanoff написа:
6per40 написа:Преди 1 седмица карах новото Поло. На 12к километра и мога да кажа няколко неща - абсолютно всички дръжки и пластмаси по вратите скърцат отвратително, пантата на вратата стърже направо, воланът е захабен на тези години, копчетата са протрити супер бързо и колата е тотален мъртвец дори и без климатика да е пуснат. Просто ускорява с календара на Маите.

Споко , точно като му мине гаранцията /само 2 години/ и целия двигател си заминава направо, не ме питай от къде знам :mhihi:
Ако е дизел, бонуса е, че вместо двигателя е по-вероятно да си отиде "само" турбото :mhihi:
1.4тди не върви грам, представям си какво ще е 1.2 - 60кс - като отидеш до магазина и напазаруваш няколко торби, ще требва да си вържеш отпред едно муле, да го изтегля по баира до вкъщи :mhihi: За извънградско требва да опъваш едно платно на покрива и да чакаш попътен вятър :mhihi: Кой въобще посмя да се изцепи с това Поло да го дава за пример за "надежден" "автомобил" :kuku: :no:

Инак Волексчето го разгледах на изложението лятото, страхотно ми хареса интериора, в пъти по-добър е от на ярис примерно. А щом му дават 5г гаранция, едва ли ще е еднодневка като Полото . Вероятно повечето хора не само в България но и в Европа, ще изчакат 1-2 години да видят отзивите и ако са добри /в което съм на 99% сигурен/ , много европейски автомобилни производители ще последват съдбата на Сааб , особенно ако разчитат на стари лаври като VW , пък и не само

Точно такова карах 1,2 60мулета. От Самоков до Благоевград и обратно има няма 150км и мога да кажа, че заедно с колата трябва да върви икона на Св. Мина и кандило, защото всяко изпреварване си е молитва и кръстене.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Дек 2011, 18:50

jordanov написа:А самия факт, че държавата е дала на волекса възможност за данъчен кредит много ме радва ... дано този инструмент изстреля продажбите на автомобила и започнем да гледаме служебни волекси вместо дачии, авеота и всякакви други ниско-бюджетни предложения без екстри, направени просто за ръчкане от точка А до точка Б.

данъчния кредит е даден на всеки един автомобилен производител,

който направи автомобил, отговарящ на хомологационна категория N1

като според закона това е автомобил, който има по-голяма товароносимост за товари, от колкото за пътници

т.е. ако имаш примерно една бмв 7ма серия, която има общо 500 кг. товароносимост

и превозва 5 пътника.. се приема, че всеки пътник е по 80 кг средно

и какво става - 400 от килограмите отиват за пътници и 100 за багажи - това е кола M1, не ползва данъчен кредит

но примерно.. ако седмицата е с увеличена обща товароносимост, примерно 820 кг...

400 кг отиват за петимата пътници, а останалите 420 кг. са за товари, този автомобил е N1, може да ползва данъчен кредит

а на външен вид колите са абсолютно еднакви

всъщност това е на път да свърши, защото правителството обмисля вариянти да спре тази практика, тъй като много пари от ддс не влизат в хазната по този начин

преди две години по това време пак сецнаха кранчето за колите, като забраниха трансформациите на местно ниво
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 24 Дек 2011, 19:08

audi_bulgarian написа:
Механджията написа:..., и пак казвам - който има конкретни въпроси, да пита - отново ще отговоря с удоволствие.

Защо се сменя маслото на механичната скоростна кутия на Волекс на 5 000 км ? :help:

шкода щот не го правят, на половината от бензиновите им фабии и октавии фърлят кутия на макс. първите две години..... щото имат традиции в автомобилостроенето :mhihi:
това е все едно да питаш защо нисан примерно искат същото, но на 10 000км :help: иначе тоя сервиз, който не е само смяна на масло на кутия, ще струва малко над 200лв с труда, тва ли те събаря? ако да, ела, ще ти го дам като отстъпка ;)

защото така е предписано от производителя, защото няма стендова разработка на колите, и това е по-скоро профилактична смяна.... ако ти покажа разлики в цените обслужване с други коли, ще ти падне капата за 100к км евтиното сандеро кво излиза и волекса колко излиза.....

много от вас не са наясно, че нищо не е тва, което беше, и бранда на еди-коя си кола може да не е символ вече на тва, дето е бил преди години.... не 'може', а даже почти сигурно, че не е....

и по-добре базиран на Ярис волекс, отколкото базирана на дърто рено дачия :mhihi:

@hell's angel - да, бих, с огромно удоволствие, и това го казвам най-отговорно, дори като ми падне единия кредит догодина, както планирам, жената може да се оборудва с една С20-ка (цъкни в нета voleex c20r ;) ) и това по изцяло нейно желание, щото адски я кефи малкия волекс

колегата Мишо - що си мислиш, че китайците нямат традиции в автомобилостроенето? марката ни е създадена 1976та година - прелисти малко нета, да попрочетеш това онова, преди да пишеш, колко завода има и къде и колко продават
а за чехи и румънци хубаво че бяха съответно немци и французи, че да им възродят автоиндустрията.....

относно ДДС кредита - то да не зависи всичко от НАП - има си европейски ДДС директиви, с които трябва да се съобразяваме....

абе вие нямате ли пържоли за маане и вино за пиене.... щото тва мен ме чака..... айде лека на всички :smoke:
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 24 Дек 2011, 19:19

stefanoff написа:
6per40 написа:Преди 1 седмица карах новото Поло. На 12к километра и мога да кажа няколко неща - абсолютно всички дръжки и пластмаси по вратите скърцат отвратително, пантата на вратата стърже направо, воланът е захабен на тези години, копчетата са протрити супер бързо и колата е тотален мъртвец дори и без климатика да е пуснат. Просто ускорява с календара на Маите.

Споко , точно като му мине гаранцията /само 2 години/ и целия двигател си заминава направо, не ме питай от къде знам :mhihi:
Ако е дизел, бонуса е, че вместо двигателя е по-вероятно да си отиде "само" турбото :mhihi:
1.4тди не върви грам, представям си какво ще е 1.2 - 60кс - като отидеш до магазина и напазаруваш няколко торби, ще требва да си вържеш отпред едно муле, да го изтегля по баира до вкъщи :mhihi: За извънградско требва да опъваш едно платно на покрива и да чакаш попътен вятър :mhihi: Кой въобще посмя да се изцепи с това Поло да го дава за пример за "надежден" "автомобил" :kuku: :no:

Инак Волексчето го разгледах на изложението лятото, страхотно ми хареса интериора, в пъти по-добър е от на ярис примерно. А щом му дават 5г гаранция, едва ли ще е еднодневка като Полото . Вероятно повечето хора не само в България но и в Европа, ще изчакат 1-2 години да видят отзивите и ако са добри /в което съм на 99% сигурен/ , много европейски автомобилни производители ще последват съдбата на Сааб , особенно ако разчитат на стари лаври като VW , пък и не само

Колега за момента отзивите са едни и същи - много дефектни автомобили.........

иди поразпитай в Ловеч, Яриса на жената 5 години и нещо върви без проблем само на мръсна газ. Тъста кара точно едно такова Поло V 1.2 и то на 5-6 години - бензина го мирише, без дефекти.........а за попътния вятър - Ти какво очакваш от автомобил с 3 цилиндъра???....на обороти трябва да го караш, не на метaн или газ....Весело изкарване на Празниците.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Дек 2011, 19:23

Механджията написа:това е все едно да питаш защо нисан примерно искат същото, но на 10 000км :help: иначе тоя сервиз, който не е само смяна на масло на кутия, ще струва малко над 200лв с труда, тва ли те събаря? ако да, ела, ще ти го дам като отстъпка ;)

колега, това не е вярно, дори обратното, голяма част от новите нисани са с лайфтайм масло на скоростите, т.е. производителя не препоръчва да се сменя

разбира се , положението не е същото при пърформанс моделите

при ГТ-Р-а на всеки 30 000 км се сменя маслото на скоростите и на всички диференциали

очевидно волекса е по-тупалка от годзилата, щом сменя 6 пъти по-често масло на скоростите :ok:
No bling at the Ring

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 24 Дек 2011, 19:23

За мен пък тези автомобили са като часовници-реплика.
Абе ново и лъскаво,ама нещо не е както истинското. Все нещо не достига като че ли на допир и усет,ама ново и лъскаво.
Абе няма го усещането за сигурност и надеждност на доказаните марки автомобилостроители,абе нали е ново и лъскаво.
Ниска цена,служебен автомобил--че и ново и лъскаво.
Пичуи,шефа ще ви купи тая кола за служебна,ама той никога няма да си купи такава за него.
Таксиметраджиите ще си купят такива коли за работни добичета,ама с кеф ще слизат от тях да се качат в личните си,по съвсем други критерии избирани автомобили.
То и всички казваме че сме ходили на море,ама едни спят на каравана че по евтинко,други имат денонощен руумсървиз и вана с плодове--ама нали в крайна сметка и двата вида казват ,че са били на море,схващате ли .Ако не ,айде всеки да си носи репликата,адидаса от илиянци,слънчевите очила от царевични пръчици и да не смята за комплексари всички останали като с моето мислене дето предпочитаме 10 годишна кола от доказана марка на цената на чисто нова автомобилна реплика-ай мерси.Да е жив и здрав лицето Г Ганчев,да си опере паричките културно,колкото Богдан Николов ни докара Бърни Екълстоун с писта за Ф1 в БГ,толко и автомобилите ни ще са автомобили,едно време сме изгонили рено,а по късно и Шкода,форд,сега правим кабелчета за ВАГ и ближем меките задни части на китайци,дето избраха България за входна точка на мисияата си в Европа,хаха
Такъв автомобил бих взел за фирмата ако ми кажат че ако съм сред първите 1000 закупили го ще го взема на 1/2 цена и с платени данъци за три години напред,все пак ще съм опитно свинче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 24 Дек 2011, 19:29

За китайското автомобилостроене имам само един спомен (даже не знам коя от марките им беше :roll: , нито пък с кого искаха да се мерят), бяха направили (изкопирали) луксозна лимузина с хиляди екстри, и на краш теста... :censored: а пък коментарите... :mhihi: Те няма никога да превъзмогнат стотинкаджииския си манталитет, може и совалки да правят но все ще гледат да е с 1 стотинка по-евтина, и да спестят нещо.

п.п. Колегата jordanpar ме е изпреварил с много хубав коментар :ok:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 24 Дек 2011, 20:04

Най-малкото много добре знаете колко пари влагат БМВ,ВАГ,Форд,Мерцедес,Пежо-Рено-Цитроен...........че не мога ги изброи всичките ,за нови технически разработки,двигатели,дизайн,системи за сигурност и комфорт .Та има си компании които се занимават САМО с разработка и усъвършенстване на скоростни кутии-едни ЗФ например .И изведнъж се появяват банда дръпнати очи и от едни взели фасона,от други старият им двигател,от трети нещо друго и опааа-сглобили кола .И колко сериозни да ми изглеждат като автомобилостроители,не нещо друго,ами МПС което може и да убие .Тва все едно да си купя Армани от Шанз Елизе и после в мойта фирма да го дам на крояча да го разфасова на основни детайли,да ги копира и айдее-готов съм и аз с актуален дизайн без да съм дал и лев за разработка. Тва все едно със чужд проект къща да правиш на друго място. Все едно да слушам кавър версия на песен изпята от наша чалга звезда--еми мерси бееее,нещо истинско остана ли в тоз живот????

Аватар

Мнение от audi_bulgarian » 24 Дек 2011, 20:10

jordanpar написа:Най-малкото много добре знаете колко пари влагат БМВ,ВАГ,Форд,Мерцедес,Пежо-Рено-Цитроен...........че не мога ги изброи всичките ,за нови технически разработки,двигатели,дизайн,системи за сигурност и комфорт .Та има си компании които се занимават САМО с разработка и усъвършенстване на скоростни кутии-едни ЗФ например .И изведнъж се появяват банда дръпнати очи и от едни взели фасона,от други старият им двигател,от трети нещо друго и опааа-сглобили кола .И колко сериозни да ми изглеждат като автомобилостроители,не нещо друго,ами МПС което може и да убие .Тва все едно да си купя Армани от Шанз Елизе и после в мойта фирма да го дам на крояча да го разфасова на основни детайли,да ги копира и айдее-готов съм и аз с актуален дизайн без да съм дал и лев за разработка. Тва все едно със чужд проект къща да правиш на друго място. Все едно да слушам кавър версия на песен изпята от наша чалга звезда--еми мерси бееее,нещо истинско остана ли в тоз живот????

Ей сега "Механджията" ще ти каже къф си хейтър, как мразиш българското производство, как си чуждопоклонник и как на бялото викаш черно. :winky:

п.с.Иначе :yes: за коментарите и трезвата преценка. :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 24 Дек 2011, 20:49

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 24 Дек 2011, 20:57

Абе те хубаво си разработват системи за сигурност, двигатели, ск кутий, ама що така все се чупят? нещо не мис е връзва.. толкова разработки и камиони с пари за система която се троши :mhihi: все тойота отнася всички възможни звезди по краш тестовете, но това е друга тема. Нещо много отнесохте.. марката сега навлиза сериозно в европейския пазар и ако се наложи поне малко ще изкарат и други модели и може сами да си разработват двигатели и т.н.. Хайде да махнем капаците и да разберем най-после, че единствената качествена немска марка за която си заслужава да дадеш един чувал с пари за автомобил си остана Порше. Качество, надежост, лукс, страшни мотори и уникално пътно поведение. Хресвам новите баварци като лукс и хендлинг ама само дотам, като знам кви са крехки , ше си карам дъртата баварка и ше си мечтая някой ден да върнат перформънса на старите вълци с надпис бавария на задния капак :twisted:

п.с.Иначе :yes: за коментарите и трезвата преценка.

трезва :shock:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 24 Дек 2011, 21:14

audi_bulgarian написа:...

Интересно, принципно трябва да се радваме, че Китаеца ще отвори няколко хиляди работни места, тоест няколко хиляди семесйтва ще бъдат хранени от Китайците. Не е ли хубаво това? ти ако няма да си купиш " китайски ориз" други ще го направят. Каквито и да са грейт уол, колкото и качествени да са, за България това е един плюс и нищо повече. Колега само ще ти кажа, че познавам доста хора дето избягаха от Немските автомобили поради обективни причини и скоро няма шанс да си купят отново нещо от тях. Защо ли?
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Аватар

Мнение от audi_bulgarian » 24 Дек 2011, 21:30

Витанов написа:
audi_bulgarian написа:...

Интересно, принципно трябва да се радваме, че Китаеца ще отвори няколко хиляди работни места, тоест няколко хиляди семесйтва ще бъдат хранени от Китайците. Не е ли хубаво това? ти ако няма да си купиш " китайски ориз" други ще го направят. Каквито и да са грейт уол, колкото и качествени да са, за България това е един плюс и нищо повече. Колега само ще ти кажа, че познавам доста хора дето избягаха от Немските автомобили поради обективни причини и скоро няма шанс да си купят отново нещо от тях. Защо ли?

Принципно до този момент никой не е оспорил китайската инвестиция, работните места или потенциала за растеж ;)
Общо взето аз гледам през моята призма на потребител и моята преценка за ценовото позициониране - особено на въпросния Волекс. Не знам защо не се опитват да бият поне Дачия в ценовата война :P Нямам идея дали другите 2 модела са конкурентноспособни ценово, но Волекса ми се струва, че леко си е "сбъркал" мястото :dunno: Все пак при тези заплати (работник стартира с 600 лв), тези данъци и тези ниски разходи за R&D...е малко странно за мен да са толкова "високо" позиционирани... :idea:

п.с.За качество не мога да говоря, но например връзките за вдигане на задната кора при отваряне на петата врата са вързани на ВЪЗЕЛ :dunno: Няма пресовка, няма пластмаса....прост възел...Дет се вика това не може да се види и при Опел от 80-те години....
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата