мотор m50b25 заслужава ли си !!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Re: мотор m50b25 заслужава ли си !!

Мнение от vladye » 18 Дек 2011, 22:29

23-ка, един вид читава 20ка :mhihi:
virtue and tranquillity

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 18 Дек 2011, 22:41

Nasko_ написа:
bum_bum написа:
Nasko_ написа:-ша фана я запала :mhihi:

По-добре фани зАпали 23-ката, че 2500 кубика и толкова мъртва кола надали има друга :mhihi:

Първо, ставаше въпрос за разход на гориво ;)
И второ, да не съм я конструирал аз, че си седнал да ми обясняваш, колко била мъртва? :dunno:

Не но си я купил :mhihi:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Дек 2011, 22:43

maxpower написа:
bum_bum написа:По-добре фани зАпали 23-ката, че 2500 кубика и толкова мъртва кола надали има друга :mhihi:

Айде са на двигатели ли ще се обиждаме :mhihi:

В е36-цата е добре. е46-цата е трагедия, не знам що :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 18 Дек 2011, 23:07

Не се колебайте между 23 и 25 -> най-добре 24-ка :mhihi:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 18 Дек 2011, 23:11

Само да кажа по темата, аз до сега не съм имал възможност да карам читав м52б25 - не знам, може и въпрос на късмет да е, но едно 90% от тези мотори са изключително вехти.
Не, че това не се отнася за всеки мотор със средна възраст пропорционална на разгонена гимназистка, но може би има малко по-голяма вероятност да попаднеш на читав м52б28. Да не говорим, че си е друго да си сложиш в профила, във форума - Кара: м52б28, дори и да ти висне колата в гаража :mhihi:
virtue and tranquillity

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 18 Дек 2011, 23:21

delas_328 написа:
Nasko_ написа:
bum_bum написа:
Nasko_ написа:-ша фана я запала :mhihi:

По-добре фани зАпали 23-ката, че 2500 кубика и толкова мъртва кола надали има друга :mhihi:

Първо, ставаше въпрос за разход на гориво ;)
И второ, да не съм я конструирал аз, че си седнал да ми обясняваш, колко била мъртва? :dunno:

Не но си я купил :mhihi:

Дамм, защото ми хареса колата ;) И повярвай ми, ако исках бърза кола, нямаше да си купя БМВ ;)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M57TU2D30 235hp
Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe

Мнение от NikShtain » 19 Дек 2011, 1:29

vladye написа:Само да кажа по темата, аз до сега не съм имал възможност да карам читав м52б25 - не знам, може и въпрос на късмет да е, но едно 90% от тези мотори са изключително вехти.
Не, че това не се отнася за всеки мотор със средна възраст пропорционална на разгонена гимназистка, но може би има малко по-голяма вероятност да попаднеш на читав м52б28. Да не говорим, че си е друго да си сложиш в профила, във форума - Кара: м52б28, дори и да ти висне колата в гаража :mhihi:

Да определено може да се намери по скоро 2.8 всички знаем за акцизите до преди няколко години.Когато най-вървежната кола беше 1.8ИС а беше рядкост да се види 320.Сега се зарихме от тях.Части под път и над път.Даже и ги подаряват....
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 19 Дек 2011, 2:44

NikShtain написа:Да определено може да се намери по скоро 2.8 всички знаем за акцизите до преди няколко години.Когато най-вървежната кола беше 1.8ИС а беше рядкост да се види 320.Сега се зарихме от тях.Части под път и над път.Даже и ги подаряват....

Ти кво очакваш бре, те тия коли остаряват ли остаряват... ще падат и още. Ама пък процента хубави 320ки vs. 320ки като цяло ... ми се струва, че, вторите бият :mhihi:
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Re: мотор м50б25 заслужава ли си !!

Мнение от angelBMW » 22 Дек 2011, 4:11

maxpower написа:Отностно цената- ако е с монтажа си заслужава, НО историята познава и други случаи в които евтинито излиза скъпо. Да не давам конкретния пример в който "майсторите" бяха направили доста поразии и накрая - трябвало и допълнителни неща и т.н - пак мотор с монтаж на добра цена бил.
Иначе тия мотори са на по 20г и е хубаво като се сложи да се смени масло, филтри, свещи, ремъци с ролки и т.н. Другото е, че ако не е на кола трудно ще разбереш състоянието му, а дори и да не е у ред той си върви доста повече от м43-то та може да се наиграеш. Да не говориме, че освен мотора оборудван, ти трябват и диф с кардан и големи полуоски. Можеш да си останеш и с този, но колко ще изкарат зависи изцяло от тебе. Спирачките? Окачването също е хубаво да бъде съобразено с мотора.
Монтажа е два дена то двама човека, ако знаят какво правят и не го сменят на земята пред блока и не е малко като работа, а в твоя случай трябва и ел. техник или някой, който да оправи ел.инсталацията за speed сигнала.
В заключение бих ти казал да си предпазлив и да си готов за изненади, не на последно място да се убедиш, че не ти пробутват 20ка

2 дена 2ма човека? те на маса ли ще сядат та два дена :mhihi: броени часове се прави трансплантацията...вадене и вкарване на новия мотор с разглобен преден феис(маска фарове броня и тем подобни) :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 22 Дек 2011, 20:56

Първо не сме си давали зор.
2ро мотора го вадихме с лебедка,а не с кранче.
3то новия двигател беше не оборудван и прехвърляхме от единия на другия
4то - сменили сме някой гарнитури и семеринги, водна помпа, термостат с все капака
5то - няма да познаеш, че някога двигателя е свалян, защото всичко е там, където трябва да бъде, нищо не сме трошили или спестили
6то правихме го за първи път и примерно не знаехме, че стартера има скрит болт от задната му страна
да продължавам ли да изброявам :winky:
Да кажа, че все още нямам рекламации по тази трансплантация :mhihi:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320ci
Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo

Мнение от Бумърчето » 23 Дек 2011, 2:29

Господа чета изявленията ви и разбирам че просто не сте си направили труда да разберете как се карат тези коли.Градския режим е относителен зависи от големината на града и задръстванията.BMW e круизър налага се режим на каране и при перфектно техническо състояние на мотора и съответно качество на горивото 8/100 са постижими- аз съм го правил.А това сколко км/ч ше караш и дали ше го изрязваш без самоконтрол........ е ако го правите за кеф може и 20/100 :lol:
Има две системи за управление на Бош и на Сименс моето е със Сименс разликата от моята 2.0 с2.5и 2.8 е гъвкавостта на моторите в работен режим и там е разковничето инякой да им изучи режимите на работа.Разликата е във възможноститена мотора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 23 Дек 2011, 3:00

Никои не говори за трошеме говоря ти за чиста и бърза работа като от завода та дори по подредено :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 23 Дек 2011, 11:57

AngelBMW, та ти си готов направо да пускаш CV-то и да почваш работа в завода на БМВ. Щом го зглобяваш, точно като тях, че даже и по-подредено, в някой гараж/сервиз където го дарманиш, то тогава си нечовек.

П.С. не казвам, че не е възможно да се зглоби бързо, ама подкрепям maxpower-a, сваля...гледа, почиства, вижда кое как, сменя квото трябва, може да е по-бавно ама пък все си мисля, че ще е по-славно. И в крайна сметка го прави 1 път и знае кво е направил. Всички я знаем, оная приказка, дето гласеше бързата работа срам за майстора, така, че не виждам смисъла от дискусията.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Дек 2011, 13:06

Коледния спам е извън темата :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към E36