до колегите с кабрио - неработи гюрука
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: до колегите с кабрио - неработи гюрука
Нямирисва ми на комп., ама айде да не съм уруки. Бегай на диагностика и колата ще си каже.
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
В момента се боядисваме , като ми я дадат в ръчичките ще и стъжня живота на тая бумърка :
предполагам е някой ключе,или в багажника или капака на гюрука...ще видим

предполагам е някой ключе,или в багажника или капака на гюрука...ще видим
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
абе аз да попитам на вас влиза ли ви вода във дупката кадето влиза гюрука то се пада от двете страни там ми се пълни яко с вода и капе ли ви отпред точно в началото където се защипва пак от двата края(като вали навън и прикапва и вътре
) ако някой знае с кво мога д го напрая някъв по специален селикон ли какво да е отпреде пък за отзаде сигурно щото като неми бачка още системата и ....... 

BMW
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
За пълненето отзад, имах го навремето тоя филм, има по едно дренажче от всяка страна, пада се точно над веждите на калниците, та тия дупчици се запушват от кал и др. мизерии, почисти ги с отвертка и става "спи града от Тончо Русев"
Относно капенето отпред, много хубаво почисти уплътненията на рамката на стъклото горе, както и на самия гюрук с вода, след това ги намажи с чист вазелин от аптеката и пак "спи града от Тончо Русев"

Относно капенето отпред, много хубаво почисти уплътненията на рамката на стъклото горе, както и на самия гюрук с вода, след това ги намажи с чист вазелин от аптеката и пак "спи града от Тончо Русев"

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Ако споменатото от колегата не помогне (и ако и Тончо Русев не е наоколо)
Уплътнението на гюрука е ядЪ. Тоест - сваляш уплътнението (това гуменото коеото уплътнява с гредата) почистваш хубаво лепилото и от гюрука и от уплътнението и с един силикон на ВОДНА ОСНОВА ги слепяваш хубаво. Това е доста често срещан проблем при Е36 кабрио.
Поздрави и сподели после.

Уплътнението на гюрука е ядЪ. Тоест - сваляш уплътнението (това гуменото коеото уплътнява с гредата) почистваш хубаво лепилото и от гюрука и от уплътнението и с един силикон на ВОДНА ОСНОВА ги слепяваш хубаво. Това е доста често срещан проблем при Е36 кабрио.

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- kaloqn.panov
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i kabrio
- Мечтае да кара: BMW 730d
- Детайли за колата: Единствената 320ка-ламя с червен гюрук !!!!!!!!
колега и аз имам кабрио и аз като теб се 4удех зашто не ми работи гюрюка не ми се беше закоп4ал едното мотор4е тогава са6то не работи и когато не е центрован съшто!ако иска6 званни един тел 0878643206 и може да измислим нешто ако не си го оправил а кажи как хар4и твоята щтото моита дасто 16/100 бенз а на газ 18/100 успех !!!!!
- bweenie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 335i 2008
Kолеги, а на някой трака/скърца ли му тавана, защото като карам по павета или по дупки направо ми става лошо.
Като проблема е най-вече от гумените уплатнения на прозорците при мене които са на самия гюрук, защото като сваля прозорците няма толкова много дразнещи шумуве.
Като проблема е най-вече от гумените уплатнения на прозорците при мене които са на самия гюрук, защото като сваля прозорците няма толкова много дразнещи шумуве.
- lowrider
- ентусиаст
-
Да, колега, при всички е така, аз затова и продадох моята, защото полудявам от такива шумове и звуци, буквално изперквам, решението е пак вазелин от аптеката, чистиш с вода много хубаво каналите където влиза или дори само се допира стъклото и нанасяш тънък филм чист вазелин, може на няколко пъти, целта е уплътненията да омекнат и да обират вибрациите, а не като че ли опират стъклата в пластмаса. Ефектът е временен разбира се, но пък доста утихва всичко, просто трябва да се прави периодично, хубаво е да се направи същото и със задната гумена лайстна зад подглавниците, на която ляга задната част на мекия таван. Излишно е да казвам, че тази операция се прави и всяка есен преди монтирането на хардтопа. Имайте в предвид, че дори уплътненията да са само мръсни, след едно старателно почистване шумовете намаляват.
В допълнение към по-горното, много от истинските ценители на е36
може би ще възроптаят против бабешкия метод с вазелина, но този съвет ми го дадоха лично в Дару и определно има ефект 
В допълнение към по-горното, много от истинските ценители на е36

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- bweenie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 335i 2008
Аз с вазелин не съм пробвал, пробвах някъв много хував спрей на Сонакс за гумени уплатнения и нямаше никакъв ефект..
А когато сваля прозорците все 1 карам друга кола..
Ще пробвам с вазелина, дано има ефект.
Другия ми проблем е колеги, че след автомивка, като се намокри обилно гюрука, почва да ми капе пак от същите тия уплатнения. Но не отвсякъде а само на предните прозорци на ръбчетата..там където е чупката на самия прозорец. е от там почва да тече капка по капка но постоянно докато не изсъхне малко гюрука.. Някои има ли решение за това?
А когато сваля прозорците все 1 карам друга кола..

Другия ми проблем е колеги, че след автомивка, като се намокри обилно гюрука, почва да ми капе пак от същите тия уплатнения. Но не отвсякъде а само на предните прозорци на ръбчетата..там където е чупката на самия прозорец. е от там почва да тече капка по капка но постоянно докато не изсъхне малко гюрука.. Някои има ли решение за това?
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
radio_manbg написа:Уплътнението на гюрука е ядЪ. Тоест - сваляш уплътнението (това гуменото коеото уплътнява с гредата) почистваш хубаво лепилото и от гюрука и от уплътнението и с един силикон на ВОДНА ОСНОВА ги слепяваш хубаво. Това е доста често срещан проблем при Е36 кабрио.
Ето за това говоря - http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=703367

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- lowrider
- ентусиаст
-
bweenie написа:Някои има ли решение за това?
не мога просто...

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
Някой колега няма ли който да има снимков материал ,ако е правил тази операция 
Така е кабриото е кола за горещите летни вечери

Така е кабриото е кола за горещите летни вечери

- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
някой да знае майстор във Търново кадето може да се справи с поправянето на гюрука че ми писна вече да ходя и да го гледат като полезно изкопаемо и накрая нищо

BMW
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
Здр колеги с кабриолети,братя по съдба 
Някой знае ли как да синхронизирам пълен автомат гюрук...или е чувал,чел нещо от сорта?
Интересува ме най-вече как да го откача от челното стъкло,след това операцията е същата като при полу-автомата!Та някаде пишат за спец ключ с който можеш да вкараш някаде там и да въртиш на ръка и ставало..но при мен нямам такъв ключ...

Някой знае ли как да синхронизирам пълен автомат гюрук...или е чувал,чел нещо от сорта?
Интересува ме най-вече как да го откача от челното стъкло,след това операцията е същата като при полу-автомата!Та някаде пишат за спец ключ с който можеш да вкараш някаде там и да въртиш на ръка и ставало..но при мен нямам такъв ключ...
Този ключ би трябвало да се намира отзад при инструментите в багажника и е "S"-образен, и нещо като шестограм.
No17 от диаграмата мисля че беше (като си вкараш твоя vin ще ти излезе и партномера на часта) мисля че беше евтин и си струва да го поръчаш. Все пак не се знае кога ще ти потрябва.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=71&fg=05
No17 от диаграмата мисля че беше (като си вкараш твоя vin ще ти излезе и партномера на часта) мисля че беше евтин и си струва да го поръчаш. Все пак не се знае кога ще ти потрябва.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=71&fg=05