до колегите с кабрио - неработи гюрука

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: до колегите с кабрио - неработи гюрука

Мнение от Kris » 01 Ное 2011, 22:41

Нямирисва ми на комп., ама айде да не съм уруки. Бегай на диагностика и колата ще си каже.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кучките да се подмокрят

Мнение от red bulll » 10 Ное 2011, 16:54

В момента се боядисваме , като ми я дадат в ръчичките ще и стъжня живота на тая бумърка : :mhihi:
предполагам е някой ключе,или в багажника или капака на гюрука...ще видим

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxtara » 10 Ное 2011, 22:02

абе аз да попитам на вас влиза ли ви вода във дупката кадето влиза гюрука то се пада от двете страни там ми се пълни яко с вода и капе ли ви отпред точно в началото където се защипва пак от двата края(като вали навън и прикапва и вътре :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) ако някой знае с кво мога д го напрая някъв по специален селикон ли какво да е отпреде пък за отзаде сигурно щото като неми бачка още системата и ....... :mhihi:
BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 11 Ное 2011, 3:12

За пълненето отзад, имах го навремето тоя филм, има по едно дренажче от всяка страна, пада се точно над веждите на калниците, та тия дупчици се запушват от кал и др. мизерии, почисти ги с отвертка и става "спи града от Тончо Русев" :mhihi:
Относно капенето отпред, много хубаво почисти уплътненията на рамката на стъклото горе, както и на самия гюрук с вода, след това ги намажи с чист вазелин от аптеката и пак "спи града от Тончо Русев" :mhihi: :yes:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 11 Ное 2011, 5:53

Ако споменатото от колегата не помогне (и ако и Тончо Русев не е наоколо) :mhihi:
Уплътнението на гюрука е ядЪ. Тоест - сваляш уплътнението (това гуменото коеото уплътнява с гредата) почистваш хубаво лепилото и от гюрука и от уплътнението и с един силикон на ВОДНА ОСНОВА ги слепяваш хубаво. Това е доста често срещан проблем при Е36 кабрио.

Поздрави и сподели после.
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320i kabrio
Мечтае да кара: BMW 730d
Детайли за колата: Единствената 320ка-ламя с червен гюрук !!!!!!!!

Мнение от kaloqn.panov » 11 Ное 2011, 18:45

колега и аз имам кабрио и аз като теб се 4удех зашто не ми работи гюрюка не ми се беше закоп4ал едното мотор4е тогава са6то не работи и когато не е центрован съшто!ако иска6 званни един тел 0878643206 и може да измислим нешто ако не си го оправил а кажи как хар4и твоята щтото моита дасто 16/100 бенз а на газ 18/100 успех !!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 335i 2008

Мнение от bweenie » 12 Ное 2011, 1:59

Kолеги, а на някой трака/скърца ли му тавана, защото като карам по павета или по дупки направо ми става лошо.
Като проблема е най-вече от гумените уплатнения на прозорците при мене които са на самия гюрук, защото като сваля прозорците няма толкова много дразнещи шумуве.

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 12 Ное 2011, 7:37

Да, колега, при всички е така, аз затова и продадох моята, защото полудявам от такива шумове и звуци, буквално изперквам, решението е пак вазелин от аптеката, чистиш с вода много хубаво каналите където влиза или дори само се допира стъклото и нанасяш тънък филм чист вазелин, може на няколко пъти, целта е уплътненията да омекнат и да обират вибрациите, а не като че ли опират стъклата в пластмаса. Ефектът е временен разбира се, но пък доста утихва всичко, просто трябва да се прави периодично, хубаво е да се направи същото и със задната гумена лайстна зад подглавниците, на която ляга задната част на мекия таван. Излишно е да казвам, че тази операция се прави и всяка есен преди монтирането на хардтопа. Имайте в предвид, че дори уплътненията да са само мръсни, след едно старателно почистване шумовете намаляват.
В допълнение към по-горното, много от истинските ценители на е36 :mhihi: може би ще възроптаят против бабешкия метод с вазелина, но този съвет ми го дадоха лично в Дару и определно има ефект :yes:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 335i 2008

Мнение от bweenie » 12 Ное 2011, 11:13

Аз с вазелин не съм пробвал, пробвах някъв много хував спрей на Сонакс за гумени уплатнения и нямаше никакъв ефект..
А когато сваля прозорците все 1 карам друга кола.. :help: Ще пробвам с вазелина, дано има ефект.
Другия ми проблем е колеги, че след автомивка, като се намокри обилно гюрука, почва да ми капе пак от същите тия уплатнения. Но не отвсякъде а само на предните прозорци на ръбчетата..там където е чупката на самия прозорец. е от там почва да тече капка по капка но постоянно докато не изсъхне малко гюрука.. Някои има ли решение за това?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 12 Ное 2011, 11:34

radio_manbg написа:Уплътнението на гюрука е ядЪ. Тоест - сваляш уплътнението (това гуменото коеото уплътнява с гредата) почистваш хубаво лепилото и от гюрука и от уплътнението и с един силикон на ВОДНА ОСНОВА ги слепяваш хубаво. Това е доста често срещан проблем при Е36 кабрио.

Поздрави и сподели после.

Ето за това говоря - http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=703367
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 12 Ное 2011, 11:41

bweenie написа:Някои има ли решение за това?

не мога просто... :mhihi:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от red bulll » 19 Дек 2011, 19:59

Някой колега няма ли който да има снимков материал ,ако е правил тази операция :)
Така е кабриото е кола за горещите летни вечери :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxtara » 22 Яну 2012, 23:00

някой да знае майстор във Търново кадето може да се справи с поправянето на гюрука че ми писна вече да ходя и да го гледат като полезно изкопаемо и накрая нищо :kuku: :ranting:
BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от red bulll » 25 Яну 2012, 13:59

Здр колеги с кабриолети,братя по съдба :)
Някой знае ли как да синхронизирам пълен автомат гюрук...или е чувал,чел нещо от сорта?
Интересува ме най-вече как да го откача от челното стъкло,след това операцията е същата като при полу-автомата!Та някаде пишат за спец ключ с който можеш да вкараш някаде там и да въртиш на ръка и ставало..но при мен нямам такъв ключ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 25 Яну 2012, 23:35

Този ключ би трябвало да се намира отзад при инструментите в багажника и е "S"-образен, и нещо като шестограм.

No17 от диаграмата мисля че беше (като си вкараш твоя vin ще ти излезе и партномера на часта) мисля че беше евтин и си струва да го поръчаш. Все пак не се знае кога ще ти потрябва.

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=71&fg=05

ПредишнаСледваща

Назад към E36