Âúïðîñ çà 318 TDS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Âúïðîñ çà 318 TDS
Êàêâî âè å ìíåíèåòî çà áìâ 318òäñ 97,98ãîäèíà êàòî êîëà èçöÿëî êîãàòî å â äîáðî òåõíè÷åñêî ñüñòîÿíèå??Êàêâî ìèñëèòå çà òîçè ìîòîð,áèâà ëè ãî è çà å36 èçöÿëî? 

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
ДОбре де, само да питам тогава, понеже всички реват колко е зле 316-ката дето е 100коня, 318тдс като е 90 не е ли още по зле, от гледна точна вървеж? Каква скорост може да поддържа на дълъг път ?

- vankata™
- младши ентусиаст
-
Dimo написа:ДОбре де, само да питам тогава, понеже всички реват колко е зле 316-ката дето е 100коня, 318тдс като е 90 не е ли още по зле, от гледна точна вървеж? Каква скорост може да поддържа на дълъг път ?
Веднага казвам - от опит !!! Карал съ Е36 316 и вярно не е никак вървежно!След това си взех мойта 318TDS и ситуацията е колата трудно набира до 60-70 след което /вкючва се турбото/ и все едно караш друга кола! Аз лично на дълъг път миналото лято съм подържал 140-150 км в час!От Несебър до София се прибрах за 4 часа и 15 минути !
Но трябва да съм честен, че по-евтино и по качествено от бензина няма!Аз по мойта в последните 6 месеца съм вложил назд 3000 лв, а горивната помпа струва 3100 лв -да не дава господ! Има няколко неща които ако се скапат при дизела и по-добре хвърли колата, докато при бензина не е така !!!
Така, че най-добре си е бензин, колкото и да е по скъп от дизела, после икономията ти излиза през носа! Далаверата е да караш нов дизел, да го караш 3-4 години и да го сменяш, защото после незнаеш какво ще излезе!А не като нас, караме 10 годишни печки на по 200000 км и търсим икономия !!!
::: vankata™ :::
значи за купето само суперлативи.но това е всеизвестно на всеки карал е 36.мотора със сигурност не може да се каже корав.създава илюзията че върви поради високия въртящ момент на ниски обороти.
но в действителност 90 коня са си 90 коня.НО:много иконимичен автомобил препоръчвам за големи пробези особено на градско където вече не останаха осем метра свободен асфалт за да опнеш колата.
на градско разчитай на разход 8,5-10 литра.вместо да се занимава човек с разни малолитражки,хем кара супер каросерия хем има малък разход.препоръчвам
но в действителност 90 коня са си 90 коня.НО:много иконимичен автомобил препоръчвам за големи пробези особено на градско където вече не останаха осем метра свободен асфалт за да опнеш колата.
на градско разчитай на разход 8,5-10 литра.вместо да се занимава човек с разни малолитражки,хем кара супер каросерия хем има малък разход.препоръчвам
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Мойта кола ми дава разход - градско 7,4 литра, а извънградско пада между 6 и 6,5 литра !!!!
- Гост
-
vankata™ написа:Dimo написа:ДОбре де, само да питам тогава, понеже всички реват колко е зле 316-ката дето е 100коня, 318тдс като е 90 не е ли още по зле, от гледна точна вървеж? Каква скорост може да поддържа на дълъг път ?
Веднага казвам - от опит !!! Карал съ Е36 316 и вярно не е никак вървежно!След това си взех мойта 318TDS и ситуацията е колата трудно набира до 60-70 след което /вкючва се турбото/ и все едно караш друга кола! Аз лично на дълъг път миналото лято съм подържал 140-150 км в час!От Несебър до София се прибрах за 4 часа и 15 минути !
Но трябва да съм честен, че по-евтино и по качествено от бензина няма!Аз по мойта в последните 6 месеца съм вложил назд 3000 лв, а горивната помпа струва 3100 лв -да не дава господ! Има няколко неща които ако се скапат при дизела и по-добре хвърли колата, докато при бензина не е така !!!
Така, че най-добре си е бензин, колкото и да е по скъп от дизела, после икономията ти излиза през носа! Далаверата е да караш нов дизел, да го караш 3-4 години и да го сменяш, защото после незнаеш какво ще излезе!А не като нас, караме 10 годишни печки на по 200000 км и търсим икономия !!!
само не разбрах искаш да кажеш че тдс-а върви повече от 16ката ли ?
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Говоря специално за това 316 което карах и моята и действително моя дизеляк върви повече! А по принцип дизеловите автомобили вървят повече от бензиновите във високите обороти! Тоест една 316 и една 318 TDS при 3000 оборота - дизела ще я скъса! Моя съдружник кара Пасат 1.8 бензин и трява да ви кажа, че на дълъг път го правя див и щастлив, но в града не е така, Пасата набира по-бързо от моята и е нормално !!!
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
bam-bam написа:vankata™ написа:Dimo написа:ДОбре де, само да питам тогSuPeR_FLYава, понеже всички реват колко е зле 316-ката дето е 100коня, 318тдс като е 90 не е ли още по зле, от гледна точна вървеж? Каква скорост може да поддържа на дълъг път ?
bam-bam има известна истина в думите на колегата!
карал сам и9 двете и според мен ТДС заради турбото се държи по добре(но като цяло и двете са си 'куци кончета")
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- Гост
-
LAST RIDE написа:bam-bam написа:vankata™ написа:Dimo написа:ДОбре де, само да питам тогSuPeR_FLYава, понеже всички реват колко е зле 316-ката дето е 100коня, 318тдс като е 90 не е ли още по зле, от гледна точна вървеж? Каква скорост може да поддържа на дълъг път ?
bam-bam има известна истина в думите на колегата!
карал сам и9 двете и според мен ТДС заради турбото се държи по добре(но като цяло и двете са си 'куци кончета")
... я сам ги имал и двете тай че мога да ти кажа малко информация от първия ред на залата .. дизела е по БАВЕН ( с големи букви да го разберете и двамата

11 мнения
• Страница 1 от 1