Трансплантация М52В20-М52В28
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
Трансплантация М52В20-М52В28
Здравейте на всички.На път съм да заменя моя М52В20 с М52В28,но този В28 е от Е39(5-та серия) и искам даго монтирам на мястото на моя В20 Е36(3-та серия).До колкото разбрах разликата на ДВГ-тата между Е36 и Е39 е само в картера(а моя картер бил сащия като за 2.8 мотора)и другата им разлика била в дебитомера и кутията на въздушния филтър,също разбрах че и компютъра бил със същите букси и щял да стане само с едно препрограмиране на компа и всичко щяло да баде "ток",другите части които били съвместими с мотора Б28 са били радиатор,виско,стартер,динамо и исходящи колектори(входящите имали разлика).Моля даме поправите ако някаде ми е грешна информацията.Та...сега на същинския вапрос:
1.Захвата на ДВГ-то от този Е39 дали е като моя захват на Е36 (или ако не е сащия,можели дасе "натамани" без дасе налагат големи корекции).
2.Скоростната ми кутия(от е36) дали болтовете ще паснат на ДВГ-то от е39.
3.Ще имали проблем с кардановия вал дасе монтира и той на този двигател (разбрах че моя кардан е до 2.5 за 2.8 бил друг но аз няма да ходя по дрифт състезания такаче ме увериха че щял да издаржи на напана).
4.Тази Е39-ка имали някакви други датчици (по ДВГ-то) които аз нямам и дали кабелите на моя компютър ще минават по сащия начин и на този двигател "донор".
5.Генерацията дали ще пасне от моя мотор на този от Е39 и ако пасва ще се спанели колата (неме интересува звука несам маняк на тази тема),а ако не става и си взема такава от 2.8 Е36 дали пък тя ще пасне на този ДВГ.
6.Саединителната "кутия" или там както се нарича (несам запознат с името и) ще мога ли в нея да сложа саединителния диск на 2.8 мотор?
7.Моля ако съм пропуснал нещо по процеса дами се каже какво да правя преди да я оплескам
ПС:Доста време чета из форуми и сравнявам частите в базата на RealOEM.com ,и разпитвам за тази трансплантация докато вече несе наложи да направя тема зада доизясня някои от въпросите си на коите не поличих отговор,надявам се тука даго получа.
Благодаря предварително на всички ви.
1.Захвата на ДВГ-то от този Е39 дали е като моя захват на Е36 (или ако не е сащия,можели дасе "натамани" без дасе налагат големи корекции).
3.Ще имали проблем с кардановия вал дасе монтира и той на този двигател (разбрах че моя кардан е до 2.5 за 2.8 бил друг но аз няма да ходя по дрифт състезания такаче ме увериха че щял да издаржи на напана).
4.Тази Е39-ка имали някакви други датчици (по ДВГ-то) които аз нямам и дали кабелите на моя компютър ще минават по сащия начин и на този двигател "донор".
5.Генерацията дали ще пасне от моя мотор на този от Е39 и ако пасва ще се спанели колата (неме интересува звука несам маняк на тази тема),а ако не става и си взема такава от 2.8 Е36 дали пък тя ще пасне на този ДВГ.

6.Саединителната "кутия" или там както се нарича (несам запознат с името и) ще мога ли в нея да сложа саединителния диск на 2.8 мотор?
7.Моля ако съм пропуснал нещо по процеса дами се каже какво да правя преди да я оплескам

ПС:Доста време чета из форуми и сравнявам частите в базата на RealOEM.com ,и разпитвам за тази трансплантация докато вече несе наложи да направя тема зада доизясня някои от въпросите си на коите не поличих отговор,надявам се тука даго получа.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
Re: Трансплантация М52В20-М52В28
bum_bum написа:Това с компютъра, дето го мислиш няма да стане.
Благодаря за отговора колега,но ще исчакам и други мнения понеже друг колега от форума на Е39 ме увери че компа ставал но с препрограмиране.... и сега вече незнам дали става или не става

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Щом има програма, която ще управлява още един ванос значи нямаш проблеми 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
ayaks90 написа:Здравейте на всички.На път съм да заменя моя М52В20 с М52В28,но този В28 е от Е39(5-та серия) и искам даго монтирам на мястото на моя В20 Е36(3-та серия).До колкото разбрах разликата на ДВГ-тата между Е36 и Е39 е само в картера(а моя картер бил сащия като за 2.8 мотора)и другата им разлика била в дебитомера и кутията на въздушния филтър,също разбрах че и компютъра бил със същите букси и щял да стане само с едно препрограмиране на компа и всичко щяло да баде "ток",другите части които били съвместими с мотора Б28 са били радиатор,виско,стартер,динамо и исходящи колектори(входящите имали разлика).Моля даме поправите ако някаде ми е грешна информацията.Та...сега на същинския вапрос:
7.Моля ако съм пропуснал нещо по процеса дами се каже какво да правя преди да я оплескам![]()
Някой колега беше писал наскоро,че е сложил м52 от е39 и си пасвал с неговия си картер, в краен случай можеш да сложиш и твоя еднакви са за всичко м52 при е36.
1. Ще ползваш лапите за мотора от твоя двигател.
2. Пасват, но имай в предвид, че този мотор (28) по принцип е с кутия ZF, а твоята е Гетраг. Ще стане, но имай в предвид, че е по кекава от ЗФ-а.
3. Слагаш твоята кутия, следователно оставаш с твоя кардан. Трябва да внимаваш и с дифа, защото твоя по принцип не е за такива въртящи моменти и не е изключено да го слчупиш ако не внимаваш.
4.Прехвърляш ел. инсталацията от твоя мотор на този от е39, не се опитвай да нагаждаш инсталацията от е39 на твоята кола. Тука е хубаво да се уточни коя година е твоя двигател- капака на клапаните и капака на масления филтър- алуминиеви ли са или са пластмасови? Защото по старите м52 на е36 с алуминиевите капаци имат по различна ел. инталация от тези с пластмасовия. Ако си от по новите с пластмасови капакци няма да имаш ядове.
5.Става генерациятам всичко ще си пасне. Като за начало можеш да караш с 20-ковата и в последствие да я' смениш с по голяма. Разбирасе тази генерация е малка за този двигател и е нормално да го позапуши малко, но нищо фатално.
6.Какво е това съединителна кутия

7, Да проппуснал си да кажеш е39-ката с ръчни или автоматични скорости е?
Евентуално можеш да имашпроблми с ЕВС-а(имобилайзера) това не знам как стоят нещата при е39. Двигателите новия и стария имат ли АСЦ?В краен случй 328 ще работи и с компютъра от 20ката

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
maxpower написа:Някой колега беше писал наскоро,че е сложил м52 от е39 и си пасвал с неговия си картер, в краен случай можеш да сложиш и твоя еднакви са за всичко м52 при е36.
1. Ще ползваш лапите за мотора от твоя двигател.
2. Пасват, но имай в предвид, че този мотор (28) по принцип е с кутия ZF, а твоята е Гетраг. Ще стане, но имай в предвид, че е по кекава от ЗФ-а.
3. Слагаш твоята кутия, следователно оставаш с твоя кардан. Трябва да внимаваш и с дифа, защото твоя по принцип не е за такива въртящи моменти и не е изключено да го слчупиш ако не внимаваш.
4.Прехвърляш ел. инсталацията от твоя мотор на този от е39, не се опитвай да нагаждаш инсталацията от е39 на твоята кола. Тука е хубаво да се уточни коя година е твоя двигател- капака на клапаните и капака на масления филтър- алуминиеви ли са или са пластмасови? Защото по старите м52 на е36 с алуминиевите капаци имат по различна ел. инталация от тези с пластмасовия. Ако си от по новите с пластмасови капакци няма да имаш ядове.
5.Става генерациятам всичко ще си пасне. Като за начало можеш да караш с 20-ковата и в последствие да я' смениш с по голяма. Разбирасе тази генерация е малка за този двигател и е нормално да го позапуши малко, но нищо фатално.
6.Какво е това съединителна кутия. Ако питаш дали скоростната кутия ще пасне на съединителя от 328, мисля, че става. В краен случай можеш да си прехвърлиш и съединителя с маховика от стария мотор, ако съединителя на новия е заминал-пак с уговорката, че не е баш за този мотор, но временно става.
7, Да проппуснал си да кажеш е39-ката с ръчни или автоматични скорости е?
Евентуално можеш да имашпроблми с ЕВС-а(имобилайзера) това не знам как стоят нещата при е39. Двигателите новия и стария имат ли АСЦ?В краен случй 328 ще работи и с компютъра от 20ката-тествано
Исклиучтелно много благодаря за подробния отговор

За електрониката да точно това имах на впредвит че ще монтирам моята инсталация на този от Е39 и само с препрограмиране да станат нещата.
За капаците ами масления филтър е сас алуминиев капак....сега какви ще сами ядовете по електрониката?? ще могали да накарам този ДВГ да работи без проблеми??? или ваобще дасе откажа от мисалта че ще забравя какво е да набирам с календар в раката защото това 320 е много мудно и бавно :/.....моята колата е 1994-та година 10-ти месец прикачих снимка за ДВГ-то ми (ако ваобще помогне с нещо)
Този Е39 е с ръчни скорости но сега забелязах нещо което го няма на Е36 дори на 2.8 мотора
какво е това което го има на Е39 точно до масления филтър ?и го няма на Е36 ?
а отностно скоростната кутия какво да правя ? Човека който продава двигателя си продава и скоростната кутия за 200 лв дая вземали и нея ? и дали ще мога да я монтирам на мойто купе? (ще се поместили отдолу без дасе налага дасе реже?) и ако я сложа сигорно моя кардан и деференциал няма да станат и ще се наложи и тях да сменя ако сменя кутията ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна ayaks90 на 01 Дек 2011, 21:46, променена общо 1 път
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Щом има програма, която ще управлява още един ванос значи нямаш проблеми
И двата двигателя са с по един ванос (моя грешка че забравих даго спомена извинявам се)
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми тогава си го вземи с компютъра, ползвай твойта инстанация и смени само компютрите и ЕВС, за какво да даваш пари за ремап?
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Ми тогава си го вземи с компютъра, ползвай твойта инстанация и смени само компютрите и ЕВС, за какво да даваш пари за ремап?
Нямали дами излезе по ефтино ако го взема без компа да ползвам моята инсталация и да препрограмирам моя комп ?
Колега това което се чудиш какво е...е казанчето за хидравлична течност...има го и твоята е36ца и е цяло чудо че до сега не си го забелязал...

- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
6estaka написа:Колега това което се чудиш какво е...е казанчето за хидравлична течност...има го и твоята е36ца и е цяло чудо че до сега не си го забелязал...
Еми колега аз съм сложил снимка на моя двигател и снимка на този от Е39.Там кадето каза че е казанчето за хидравличната течност аз на нейно място имам въздоховод идващ от бъбреците ми

- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Колега по добре вземи компютъра от е39-ката с ЕВС-а и чипа в ключа за да ти е мирна главата. Скоростната кутия от е39-ката май няма да стане да влезне в твойто купе тя ще влезне но ще стой малко настрани. А и мисля че лапите на мотора се местеха с една дупка напред но не съм сигурен дали беше на е30-ската или на е36-цата това в процеса на работа ще го видите. Маховикa може да стане и твоя но е по добре да вземеш неговият си защото на 2,8 е 240мм а твоя е 228мм пък може и от м20 да сложиш 

- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
Войводата написа:Колега по добре вземи компютъра от е39-ката с ЕВС-а и чипа в ключа за да ти е мирна главата. Скоростната кутия от е39-ката май няма да стане да влезне в твойто купе тя ще влезне но ще стой малко настрани. А и мисля че лапите на мотора се местеха с една дупка напред но не съм сигурен дали беше на е30-ската или на е36-цата това в процеса на работа ще го видите. Маховикa може да стане и твоя но е по добре да вземеш неговият си защото на 2,8 е 240мм а твоя е 228мм пък може и от м20 да сложиш
Благодаря колега.За маховика ако го сложа от 2.8 ще влезели в мойта кутия ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Колега при теб на е36 казанчето за хидравлика е някъде по кутията за въздушния филтър...позагледай се малко...И да кажа няма как да предвидиш и уточниш всички неща по трасплантацията тук по форума...Според мен вземи си двигателя с неговото ЕКУ като ползваш твоята инсталация и се оглеждай ръчна кутия от е36 328 или м3 3.0 задължително с кардана

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2