странен шум при потегляне - хрупа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

странен шум при потегляне - хрупа

Мнение от Junkie » 08 Ное 2011, 17:25

Здравейте,

Дойде и моя ред да пусна глупава тема... :mhihi: нещо не се справям с търсачката по моя проблем, ще ме извините ако е обсъждано.....

Та във цялата работа... при потегляне отзад се чува някакво нестандартно хрупане, принципно се бях ориентирал към тампоните, но когато колата загрее хрупането намаля, дори почти изчезва понякога... :help:
на 1ва, на 2ра... чува се осезаемо... 3та и нагоре почти не се усеща..

На къде ще ме насочите? :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: странен шум при потегляне - хрупа

Мнение от bmw325tds » 08 Ное 2011, 17:46

Вдигни едното задно колело на крик от едната страна (ако си с LSD и двете задни колела) и завърти на ръка вдигнатото колело. Трябва колата да е на свободна със свалена ръчна и подпрени предни колела за да не избяга.
Така ще повериш дали ти е изправен дифа. Може и маслото да му провериш и ако е необходимо да го смениш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 08 Ное 2011, 19:54

При потегляне на 3та и нагоре викаш почти не се усеща :mhihi: Бъзик, просто ми стана смешно :) И аз бих те посъветвал същото като колегата по-горе. Не знам подобно хрупане дали може да се получи от каретата, но е идея. Най-добре ако имаш познат/приятел в сервиз, да я вдигнете на подемник и да се ослушвате и оглеждате хубаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 09 Ное 2011, 3:31

Колега и при мен е така, като скърцане и хрупане някакво такова е. Викни някой и отидете при колата, легни точно между 2те гуми, колата да е на скорост и някой друг да почне да я бута на пред назад и ще чуеш от какво е. Аз мисля, че са карета ...
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Junkie » 09 Ное 2011, 10:52

Благодаря момци ;) надявам се да не е дифа само... в събота ми е първия свободен ден за съжаление, така или иначе ще се ходи на майстор - просто исках насоки къде да гледаме... че проба-грешка не е вариант в момента :confused:

като разберем какво е, ще пиша :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 i E 36
Мечтае да кара: BMW 325 i

Мнение от martin1111 » 09 Ное 2011, 18:57

колега , при мен се оказаха лагерите , еднин такав грозен шум !!!!успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Junkie » 28 Ное 2011, 11:28

Да ъпнем малко темата :mhihi:

Така, оказаха се тампоните на магаретоооо .......

Сега съм пред дилема, така или иначе мисля да сменям купето след известно време, а ми предложиха 3 варианта.

1 - нови тампони/оригинални - около 300лв всичко

2 - нови тампони/полиуретан - около 200лв всичко

3- магаре/телевизор 2ра ръка, с неясен статут на тампоните, или с други думи - временно решение докато сменя купето - около 100лв всичко

при положение че мисля да сменям купето, за сега съм се спрял на 3ти вариант, макар и не много сигурен.

Бих искал да получа някакви мнения и за 3те варианта, че решението не е взето още :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 28 Ное 2011, 17:33

Аз лично преди време избрах тоз третия вариант :mhihi: , ама хубавото беше че имах възможност да го видя магарето и тампоните му като го купувах и съм доволен. Вече повече от година нямам ядове, така че щом ще я сменяш и ако имаш възможност да го видиш най добре вариант 3.
А това 100лв. всичко - имаш предвид със смяната ли? Щото ако е само за магаре 2-ра ръка ми се струва доста. Ако е със смяната вече е добре щото има доста работа и доста карантия за сваляне.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 28 Ное 2011, 18:00

има и 4ти вариант ,не пипаш нищо караш си така ,няма да се счупи аз карах така над 30к и я продадох при мене го правеше само студена та не ми се вярва да е от тампони най вероятно нещо дифа е тръгнал .. моя беше ремонтиран хем ,с подменени изцяло лагери ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Junkie » 28 Ное 2011, 18:47

Nikito_nn написа:Аз лично преди време избрах тоз третия вариант :mhihi: , ама хубавото беше че имах възможност да го видя магарето и тампоните му като го купувах и съм доволен. Вече повече от година нямам ядове, така че щом ще я сменяш и ако имаш възможност да го видиш най добре вариант 3.
А това 100лв. всичко - имаш предвид със смяната ли? Щото ако е само за магаре 2-ра ръка ми се струва доста. Ако е със смяната вече е добре щото има доста работа и доста карантия за сваляне.

Не разбира се, по МОЙ план си го представям около 50-60лв макс магарето, и още там някъде за труд :) ами май това ще е, да видим дали някой друг няма да подхвърли нещо, и утре-другиден ще действам.

Alexi написа:има и 4ти вариант ,не пипаш нищо караш си така ,няма да се счупи аз карах така над 30к и я продадох при мене го правеше само студена та не ми се вярва да е от тампони най вероятно нещо дифа е тръгнал .. моя беше ремонтиран хем ,с подменени изцяло лагери ...

Колега, сподели моля те стила ти на шофиране, понеже и на мен ми казаха че може да я карам така, но при условие че карам като баба и забравя да я пързалям докато не го оправя :mhihi:

ако е така, то по-добре да си купя голф, то за какво ми е бавареца ако ще го карам пенсионерската.. :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 28 Ное 2011, 19:19

за стила ми можеш да се досетиш ако ти кажа ,че бях на 24 ,беше ми първата по сериозна кола като мощност и беше началото на 2000те години :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 28 Ное 2011, 21:19

Junkie написа:
...ако е така, то по-добре да си купя голф....

Лелееее такива думи да не чувам, че другия път ше те анатемосам :mhihi: ...чукни на дърво, плюй си трипъти в пазвата и се прекръсти :mhihi: .

Сега по темата, прегледай всичко преди да сменяш и най-вече дифа, ама според мен няма да е от него. Иначе магарето аз си го намерих за 20лв., ама смяната ми струавше около 90, ама при мен сменяха и кардана и може за това да са ми взели по скъпо. А и си провери каретата и висящия лагер, ако имаш и вибрации освен хрупането.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Junkie » 29 Ное 2011, 10:57

Nikito_nn написа:
Junkie написа:
...ако е така, то по-добре да си купя голф....

Лелееее такива думи да не чувам, че другия път ше те анатемосам :mhihi: ...чукни на дърво, плюй си трипъти в пазвата и се прекръсти :mhihi: .

Сега по темата, прегледай всичко преди да сменяш и най-вече дифа, ама според мен няма да е от него. Иначе магарето аз си го намерих за 20лв., ама смяната ми струавше около 90, ама при мен сменяха и кардана и може за това да са ми взели по скъпо. А и си провери каретата и висящия лагер, ако имаш и вибрации освен хрупането.

:ok: Обещавам, никога повече!!

Иначе, както казах проблема е локализиран, ще ми трябва и магаре, та ако някой има - моля предложения на ЛС!

Като разглобим да го сменяме ще се огледаме и за други мизерии, и без тва задницата не е ревизирана от дооооста време, ред и е и и се пада :mhihi:

ЕДИТ: Колата е готова, благодаря на всички отзовали се! :bchug:
Изображение

Назад към E36