странен шум при потегляне - хрупа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
странен шум при потегляне - хрупа
Здравейте,
Дойде и моя ред да пусна глупава тема...
нещо не се справям с търсачката по моя проблем, ще ме извините ако е обсъждано.....
Та във цялата работа... при потегляне отзад се чува някакво нестандартно хрупане, принципно се бях ориентирал към тампоните, но когато колата загрее хрупането намаля, дори почти изчезва понякога...
на 1ва, на 2ра... чува се осезаемо... 3та и нагоре почти не се усеща..
На къде ще ме насочите?
Дойде и моя ред да пусна глупава тема...

Та във цялата работа... при потегляне отзад се чува някакво нестандартно хрупане, принципно се бях ориентирал към тампоните, но когато колата загрее хрупането намаля, дори почти изчезва понякога...

на 1ва, на 2ра... чува се осезаемо... 3та и нагоре почти не се усеща..
На къде ще ме насочите?

Re: странен шум при потегляне - хрупа
Вдигни едното задно колело на крик от едната страна (ако си с LSD и двете задни колела) и завърти на ръка вдигнатото колело. Трябва колата да е на свободна със свалена ръчна и подпрени предни колела за да не избяга.
Така ще повериш дали ти е изправен дифа. Може и маслото да му провериш и ако е необходимо да го смениш.
Така ще повериш дали ти е изправен дифа. Може и маслото да му провериш и ако е необходимо да го смениш.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
При потегляне на 3та и нагоре викаш почти не се усеща
Бъзик, просто ми стана смешно
И аз бих те посъветвал същото като колегата по-горе. Не знам подобно хрупане дали може да се получи от каретата, но е идея. Най-добре ако имаш познат/приятел в сервиз, да я вдигнете на подемник и да се ослушвате и оглеждате хубаво.

- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Колега и при мен е така, като скърцане и хрупане някакво такова е. Викни някой и отидете при колата, легни точно между 2те гуми, колата да е на скорост и някой друг да почне да я бута на пред назад и ще чуеш от какво е. Аз мисля, че са карета ...

- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря момци
надявам се да не е дифа само... в събота ми е първия свободен ден за съжаление, така или иначе ще се ходи на майстор - просто исках насоки къде да гледаме... че проба-грешка не е вариант в момента
като разберем какво е, ще пиша

като разберем какво е, ще пиша

- martin1111
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 i E 36
- Мечтае да кара: BMW 325 i
колега , при мен се оказаха лагерите , еднин такав грозен шум !!!!успех
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
Да ъпнем малко темата
Така, оказаха се тампоните на магаретоооо .......
Сега съм пред дилема, така или иначе мисля да сменям купето след известно време, а ми предложиха 3 варианта.
1 - нови тампони/оригинални - около 300лв всичко
2 - нови тампони/полиуретан - около 200лв всичко
3- магаре/телевизор 2ра ръка, с неясен статут на тампоните, или с други думи - временно решение докато сменя купето - около 100лв всичко
при положение че мисля да сменям купето, за сега съм се спрял на 3ти вариант, макар и не много сигурен.
Бих искал да получа някакви мнения и за 3те варианта, че решението не е взето още

Така, оказаха се тампоните на магаретоооо .......
Сега съм пред дилема, така или иначе мисля да сменям купето след известно време, а ми предложиха 3 варианта.
1 - нови тампони/оригинални - около 300лв всичко
2 - нови тампони/полиуретан - около 200лв всичко
3- магаре/телевизор 2ра ръка, с неясен статут на тампоните, или с други думи - временно решение докато сменя купето - около 100лв всичко
при положение че мисля да сменям купето, за сега съм се спрял на 3ти вариант, макар и не много сигурен.
Бих искал да получа някакви мнения и за 3те варианта, че решението не е взето още

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Аз лично преди време избрах тоз третия вариант
, ама хубавото беше че имах възможност да го видя магарето и тампоните му като го купувах и съм доволен. Вече повече от година нямам ядове, така че щом ще я сменяш и ако имаш възможност да го видиш най добре вариант 3.
А това 100лв. всичко - имаш предвид със смяната ли? Щото ако е само за магаре 2-ра ръка ми се струва доста. Ако е със смяната вече е добре щото има доста работа и доста карантия за сваляне.

А това 100лв. всичко - имаш предвид със смяната ли? Щото ако е само за магаре 2-ра ръка ми се струва доста. Ако е със смяната вече е добре щото има доста работа и доста карантия за сваляне.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
има и 4ти вариант ,не пипаш нищо караш си така ,няма да се счупи аз карах така над 30к и я продадох при мене го правеше само студена та не ми се вярва да е от тампони най вероятно нещо дифа е тръгнал .. моя беше ремонтиран хем ,с подменени изцяло лагери ...
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
Nikito_nn написа:Аз лично преди време избрах тоз третия вариант, ама хубавото беше че имах възможност да го видя магарето и тампоните му като го купувах и съм доволен. Вече повече от година нямам ядове, така че щом ще я сменяш и ако имаш възможност да го видиш най добре вариант 3.
Не разбира се, по МОЙ план си го представям около 50-60лв макс магарето, и още там някъде за труд

Alexi написа:има и 4ти вариант ,не пипаш нищо караш си така ,няма да се счупи аз карах така над 30к и я продадох при мене го правеше само студена та не ми се вярва да е от тампони най вероятно нещо дифа е тръгнал .. моя беше ремонтиран хем ,с подменени изцяло лагери ...
Колега, сподели моля те стила ти на шофиране, понеже и на мен ми казаха че може да я карам така, но при условие че карам като баба и забравя да я пързалям докато не го оправя

ако е така, то по-добре да си купя голф, то за какво ми е бавареца ако ще го карам пенсионерската..

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
за стила ми можеш да се досетиш ако ти кажа ,че бях на 24 ,беше ми първата по сериозна кола като мощност и беше началото на 2000те години 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Junkie написа:
...ако е така, то по-добре да си купя голф....
Лелееее такива думи да не чувам, че другия път ше те анатемосам

Сега по темата, прегледай всичко преди да сменяш и най-вече дифа, ама според мен няма да е от него. Иначе магарето аз си го намерих за 20лв., ама смяната ми струавше около 90, ама при мен сменяха и кардана и може за това да са ми взели по скъпо. А и си провери каретата и висящия лагер, ако имаш и вибрации освен хрупането.
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
Nikito_nn написа:Junkie написа:
...ако е така, то по-добре да си купя голф....
Лелееее такива думи да не чувам, че другия път ше те анатемосам...чукни на дърво, плюй си трипъти в пазвата и се прекръсти
.
Сега по темата, прегледай всичко преди да сменяш и най-вече дифа, ама според мен няма да е от него. Иначе магарето аз си го намерих за 20лв., ама смяната ми струавше около 90, ама при мен сменяха и кардана и може за това да са ми взели по скъпо. А и си провери каретата и висящия лагер, ако имаш и вибрации освен хрупането.

Иначе, както казах проблема е локализиран, ще ми трябва и магаре, та ако някой има - моля предложения на ЛС!
Като разглобим да го сменяме ще се огледаме и за други мизерии, и без тва задницата не е ревизирана от дооооста време, ред и е и и се пада

ЕДИТ: Колата е готова, благодаря на всички отзовали се!

13 мнения
• Страница 1 от 1