Спирачки,накладки... Свирене?! Тропане на купето?! Гуми?!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Didaka_Madafaka
- Потребител
-
- Кара: E60
- Мечтае да кара: Lamborghini LP700-4
- Детайли за колата: BMW 525 d E60 M-Packet 2005 г.
Спирачки,накладки... Свирене?! Тропане на купето?! Гуми?!
Здравейте колеги, собственик съм на 525d E60 M-Paket 2005-та.. Предните 2 диска ми се виждат с ръб, но не чак толкова фрапиращ на пръв поглед.. а, накладките там са нови.. Със скорост над 120-130 км/ч, при натискане на спирачката, волана почва да бие ?!
Отзад са заминали накладките, но пък дисковете са нови, обратната схема на отпред.. Да ми помогнете, идея нямам в ремонтите.. Мисля да взема 2 винтилирани диска отпред на Zimmerman със керамични накладки на АТЕ и съответно да сменя и задните с такива, понеже са заминали.. горе доло около 400-450 евро цялата история, живея в München за тука като че ли е добре ? Има и едно тресене в купето, чува се от както смених зимните със летните гуми + джанти? Ходих, на баланс .. нямаха проблеми а, тресе нещо? И се чува яката като я изпъна по аутобана със над 130... Ужас... Ще съм ви благодарен за някое мнение по въпроса 

Re: Спирачки,накладки... Свирене?! Тропане на купето?! Гуми?!
криви са ти предните дискове- затова тресе като спираш.
ръба на дисковете винаги го има- дори при чисто нови оем дискове.
за тресенето със 130- чуваш или усещаш? и къде го усещаш? във волана или в седалката ти?
ръба на дисковете винаги го има- дори при чисто нови оем дискове.
за тресенето със 130- чуваш или усещаш? и къде го усещаш? във волана или в седалката ти?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Didaka_Madafaka
- Потребител
-
Чува се откъм отзад.. а, се усеща в цялото купе вкючително и на волана.. Но пък на гумите нищо им нямало.. 

- Didaka_Madafaka
- Потребител
-
На боард-компютъра показва за предните дискове още 7000 км. а, за задните още 9000... Предните ще ги сменям... Но това тресене на купето е отвратително
усеща се откъм отзадния край на колата бум-бум-бум и тресе цялата каросерия + волана , а на джантите нищо им нямало ?
Получи се след смяната на летните (джанти+гуми) със зимните .. А, баланс .. имат ?

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
А каква е целта на дупчените дискове? Както и на керамичните накладки..
Според мен излишни рубли на вятъра. На твойта 525-ца слагаш 4 стокови диска и 4 накладки (обикновено като се прави смяна на всички дискове и накладки хората съм чувал сменят и тези на ръчната) и си свиркаш. Цялата процедура в БГ се вмества в 1000лв. За мюнхен сигурно е повече.
Според мен излишни рубли на вятъра. На твойта 525-ца слагаш 4 стокови диска и 4 накладки (обикновено като се прави смяна на всички дискове и накладки хората съм чувал сменят и тези на ръчната) и си свиркаш. Цялата процедура в БГ се вмества в 1000лв. За мюнхен сигурно е повече.
- Didaka_Madafaka
- Потребител
-
Целта е да спира по-добре.. и тук горе доло, толкова ми стъпва само че дискове само отпред със пълния комплект накладки (отпред+отзад) А, и ми бие предницата като спирам със висока скорост над 120-130, ама бие ЯКАТА.. Незнам 3ащо, но не ми се струва да е от това че били криви дисковете... Как се криви един диск? Нито са ми задържали спирачките, накладките отпреде са нови .. как се е изкривил този диск, че да бие във волана чак? От 2 месеца и нещо отпред спирачките свирят, при спиране на светофар или друго подобно спиране .. А. за това тропане, лопане което се чува ( и усеща ) в купето каква може да е причината ? Доста е некомфортно и неприятно като вдигне над 120 почва лопането.. Сякаш са криви джантите отзад но не са ? 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Това стана като форум "лична драма". Хората ти казаха какво да провериш - криви дискове, баланс на джантите. Различни гумаджии са различно добри - ако едните казват че са ок джантите, иди при други. Ти обаче нищо не проверяваш, само продължаваш да се оплакваш.
И от всичките оплаквания така и не стана ясно при спиране ли "хлопа" задницата или като вдигнеш над 120 почва да "хлопа"?
И какво значи да ти "бие" волана? Тегли на една страна, или има някакви вибрации? 
И от всичките оплаквания така и не стана ясно при спиране ли "хлопа" задницата или като вдигнеш над 120 почва да "хлопа"?

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Според мен колегата се притеснява да не смени едни дискове ей така без да има нужда и предпочита да види другите възможности.
При мен го имаше същия проблем колега и аз също имам един ръб в края на диска и както казва колегата освен на нов диск всичко друго има някакъв. колкото и да е той се износва, но това не означана на 100% крив диск. Аз също бях с нови накладки отпред и въпреки това ги смених и проблема се оправи колкото и да е странно.
При мен го имаше същия проблем колега и аз също имам един ръб в края на диска и както казва колегата освен на нов диск всичко друго има някакъв. колкото и да е той се износва, но това не означана на 100% крив диск. Аз също бях с нови накладки отпред и въпреки това ги смених и проблема се оправи колкото и да е странно.
Смени първо задните накладки . Така и така са ти за смяна !
- Didaka_Madafaka
- Потребител
-
da6ip написа:Това стана като форум "лична драма". Хората ти казаха какво да провериш - криви дискове, баланс на джантите. Различни гумаджии са различно добри - ако едните казват че са ок джантите, иди при други. Ти обаче нищо не проверяваш, само продължаваш да се оплакваш.
И от всичките оплаквания така и не стана ясно при спиране ли "хлопа" задницата или като вдигнеш над 120 почва да "хлопа"?И какво значи да ти "бие" волана? Тегли на една страна, или има някакви вибрации?
Началник, работя.. Нямам времето да се занимавам кой,знае колко със колата.. И не ми се дават излишни пари, както казва колегата.. Неразбирам.. Затова питам

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Тресенето при спиране принципно е най-вече от криви дискове, а тресенето при движение - от баланс.
Според мен най-евтино ще ти излезе първо да провериш баланса на 4-те гуми в друга гумаджийница, а след това да смениш задните накладки както каза колегата.
Според мен най-евтино ще ти излезе първо да провериш баланса на 4-те гуми в друга гумаджийница, а след това да смениш задните накладки както каза колегата.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Аз имах подобни проблеми като си купих колата. Смених си гумите по които имаше балони и всичко се оправи.
Tool - Fear Inoculum
Приятел, тук не сме врачки.
Възможностите за тресене на колата при движение са доста и трябва да се елиминират една по една:
1. Зле балансирани джанти
2. Криви джанти
3. Джанти, чийто централен отвор е по-широк от диаметъра на главината. Джантата се монтира, но поради луфта образно казано провисва надолу. В движение това води до вибрации. Джантите OEM ли са? Ако не, най-вероятно това е проблема. Решава се с т.нар. hubcentric rings или центриращи втулки.
4. Горните проблеми водят и до вибрации при спиране. Ако вибрацията при спиране е налице, а тази по време на движение изчезне, значи имаш криви дискове.
5. Дискове и накладки се сменят заедно, аз имам Zimermann с дупки и съм доволен.
Айде и умната!

1. Зле балансирани джанти
2. Криви джанти
3. Джанти, чийто централен отвор е по-широк от диаметъра на главината. Джантата се монтира, но поради луфта образно казано провисва надолу. В движение това води до вибрации. Джантите OEM ли са? Ако не, най-вероятно това е проблема. Решава се с т.нар. hubcentric rings или центриращи втулки.
4. Горните проблеми водят и до вибрации при спиране. Ако вибрацията при спиране е налице, а тази по време на движение изчезне, значи имаш криви дискове.
5. Дискове и накладки се сменят заедно, аз имам Zimermann с дупки и съм доволен.
Айде и умната!

ако нищо не помага, смени аутобана
по темата... колегите са ти отговорили перфектно.
тресенето при спиране може да е от дискове, джанти и гуми - и от трите взети заедно или поотделно.
тресенето по време на движение е от гуми и/или джанти.
ако проблема ти се появява и при спиране и в движение е най-вероятно е от гуми и/или джанти, тъй като споменаваш, че е станало след смяна със зимния комплект.
гумите ти рънфлат ли са?
зимния комплект джанти за Е60 ли са? да не би да имат нужда от втулки?

по темата... колегите са ти отговорили перфектно.
тресенето при спиране може да е от дискове, джанти и гуми - и от трите взети заедно или поотделно.
тресенето по време на движение е от гуми и/или джанти.
ако проблема ти се появява и при спиране и в движение е най-вероятно е от гуми и/или джанти, тъй като споменаваш, че е станало след смяна със зимния комплект.
гумите ти рънфлат ли са?
зимния комплект джанти за Е60 ли са? да не би да имат нужда от втулки?
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Didaka_Madafaka написа:Целта е да спира по-добре.. и тук горе доло, толкова ми стъпва само че дискове само отпред със пълния комплект накладки (отпред+отзад) А, и ми бие предницата като спирам със висока скорост над 120-130, ама бие ЯКАТА.. Незнам 3ащо, но не ми се струва да е от това че били криви дисковете... Как се криви един диск? Нито са ми задържали спирачките, накладките отпреде са нови .. как се е изкривил този диск, че да бие във волана чак? От 2 месеца и нещо отпред спирачките свирят, при спиране на светофар или друго подобно спиране .. А. за това тропане, лопане което се чува ( и усеща ) в купето каква може да е причината ? Доста е некомфортно и неприятно като вдигне над 120 почва лопането.. Сякаш са криви джантите отзад но не са ?
Колкото и странно да ти се струва аз смених дискове след няма и 1000 километра колата взе да тресе.Познай преден ляв диск беше вече крив.

15 мнения
• Страница 1 от 1