Тонирани стъкла

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Тонирани стъкла

Мнение от Disasterr » 15 Ное 2011, 21:57

Здравейте колеги!
Видях тея днина една А8 старата, фабрично тонирани стъкла.Най-интересното беше, че бяха тонирани по средата на двоиното стъкло. За нашите седмици има ли такива неща и възможно ли е да се сложат такива? Члена в закона го знаем всички, но ако са тонирани фарично жилетките не могат да ти направят проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Re: Тонирани стъкла

Мнение от speedtool » 16 Ное 2011, 11:17

Не могат да се сложат такива неща или са тъмни от завода(тонирани) или фолио.Освен това могат да ти правят проблем "лошите" дори от завода да са така.Мен са ме спирали многократно и са се заяждали,а имам документ,че са тъмни стъклата от завода и въпреки всичко в момента са надрани от идеоти,които ме спират и почват да ги жулят с ключ
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B35

Мнение от St-George » 21 Ное 2011, 12:06

Даже и заводски да са, пак ще ти правят проблеми при регистрацията(минаването на преглед)...
Защото по същата "заводска" логика не би трябвало да правят проблем и на американските мигачи, ама не нали ;)
В наредбата си е написано кои автомобили само могат да се движат със затъмнени прозорци...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 22 Ное 2011, 10:16

speedtool написа:Не могат да се сложат такива неща или са тъмни от завода(тонирани) или фолио.Освен това могат да ти правят проблем "лошите" дори от завода да са така.Мен са ме спирали многократно и са се заяждали,а имам документ,че са тъмни стъклата от завода и въпреки всичко в момента са надрани от идеоти,които ме спират и почват да ги жулят с ключ

тя със стъклопакет ли е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 22 Ное 2011, 10:31

Да. Мен тва ми е идеята да не налепям някво фолио върху стъклата, а посредата между двете да се затъмни.

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 22 Ное 2011, 20:24

St-George написа:Даже и заводски да са, пак ще ти правят проблеми при регистрацията(минаването на преглед)...
Защото по същата "заводска" логика не би трябвало да правят проблем и на американските мигачи, ама не нали ;)
В наредбата си е написано кои автомобили само могат да се движат със затъмнени прозорци...

би ли обяснил малко повече за американските мигачи? Какво имаш предвид и какви проблеми правят?

тези ли са? Не са ли позволени? Има ли го в закона?

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7BREYTON » 22 Ное 2011, 20:26

Disasterr написа:Да. Мен тва ми е идеята да не налепям някво фолио върху стъклата, а посредата между двете да се затъмни.

Как ще го сложиш посредата между двете???? Как ще ги отвориш и после как ще ги залепиш пак? Ще прецакаш оригинален стъклопакетза това?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 22 Ное 2011, 21:17

Не колега, въпроса ми е има ли каде да си поръчам такива стъкла. Мн ясно че няма да развалям оригиналните стъкла.

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7BREYTON » 23 Ное 2011, 4:21

хмммм ... интересно ми е дали че има такова нещо ... фабрично затъмнени стъкла за Е38 ... ОЕМ или афтърмаркет ... малко ме съмнява ... но може и пък и да има. Ако има такива и то стъклопакет ... цената им дали ще е поносима???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 23 Ное 2011, 10:22

7BREYTON написа:
St-George написа:Даже и заводски да са, пак ще ти правят проблеми при регистрацията(минаването на преглед)...

би ли обяснил малко повече за американските мигачи? Какво имаш предвид и какви проблеми правят?

тези ли са? Не са ли позволени? Има ли го в закона?

Изображение

червените мигачи на стоповете не са позволени и на технотест правят проблем
www.bmwпрофесори-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B35

Мнение от St-George » 23 Ное 2011, 16:10

Точно това визирах. На много автомобили американско изпълнение мигачите са в червен цвят (светят в червено). Европейската версия са си жълти. При регистрация в БГ от Технотест ги пращат да си купуваш жълти (да светят с жълта светлина)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 23 Ное 2011, 17:38

Хех :-) червено? Жълто си светят ела да видиш мойте и отпред и отзад.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Мнение от speedtool » 25 Ное 2011, 0:28

Дифашир написа:
speedtool написа:Не могат да се сложат такива неща или са тъмни от завода(тонирани) или фолио.Освен това могат да ти правят проблем "лошите" дори от завода да са така.Мен са ме спирали многократно и са се заяждали,а имам документ,че са тъмни стъклата от завода и въпреки всичко в момента са надрани от идеоти,които ме спират и почват да ги жулят с ключ

тя със стъклопакет ли е?

Даже е леко бронирана,но иначе да стъклопакет е(има някакъв сертификат)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 25 Ное 2011, 0:39

speedtool написа:
Дифашир написа:

тя със стъклопакет ли е?

Даже е леко бронирана,но иначе да стъклопакет е(има някакъв сертификат)

Ми пусниго тоя сертификат да го начертаем и ние какво го стискаш там! :P :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99

Мнение от IceFire » 23 Дек 2011, 11:14

Странна ми се видя тази тема. Моята Е38 си е със затъмнени стъкла отзад; нямах ниаккви проблеми при регистрацията (никой не го спомена); и като са ме спирали вече 5-6 пъти никога не са го споменали. Освен това вече 3 пъти се разминавам без акт и без да платя също така, бъдейки в нарушение. Сигурно има връзка. Кои автомобили могат да се движат така по принцип : )
Изображение

Следваща

Назад към Е38