Тонирани стъкла
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Тонирани стъкла
Здравейте колеги!
Видях тея днина една А8 старата, фабрично тонирани стъкла.Най-интересното беше, че бяха тонирани по средата на двоиното стъкло. За нашите седмици има ли такива неща и възможно ли е да се сложат такива? Члена в закона го знаем всички, но ако са тонирани фарично жилетките не могат да ти направят проблем.
Видях тея днина една А8 старата, фабрично тонирани стъкла.Най-интересното беше, че бяха тонирани по средата на двоиното стъкло. За нашите седмици има ли такива неща и възможно ли е да се сложат такива? Члена в закона го знаем всички, но ако са тонирани фарично жилетките не могат да ти направят проблем.
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Re: Тонирани стъкла
Не могат да се сложат такива неща или са тъмни от завода(тонирани) или фолио.Освен това могат да ти правят проблем "лошите" дори от завода да са така.Мен са ме спирали многократно и са се заяждали,а имам документ,че са тъмни стъклата от завода и въпреки всичко в момента са надрани от идеоти,които ме спират и почват да ги жулят с ключ
- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
Даже и заводски да са, пак ще ти правят проблеми при регистрацията(минаването на преглед)...
Защото по същата "заводска" логика не би трябвало да правят проблем и на американските мигачи, ама не нали
В наредбата си е написано кои автомобили само могат да се движат със затъмнени прозорци...
Защото по същата "заводска" логика не би трябвало да правят проблем и на американските мигачи, ама не нали

В наредбата си е написано кои автомобили само могат да се движат със затъмнени прозорци...
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
speedtool написа:Не могат да се сложат такива неща или са тъмни от завода(тонирани) или фолио.Освен това могат да ти правят проблем "лошите" дори от завода да са така.Мен са ме спирали многократно и са се заяждали,а имам документ,че са тъмни стъклата от завода и въпреки всичко в момента са надрани от идеоти,които ме спират и почват да ги жулят с ключ
тя със стъклопакет ли е?
Да. Мен тва ми е идеята да не налепям някво фолио върху стъклата, а посредата между двете да се затъмни.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
St-George написа:Даже и заводски да са, пак ще ти правят проблеми при регистрацията(минаването на преглед)...
Защото по същата "заводска" логика не би трябвало да правят проблем и на американските мигачи, ама не нали![]()
би ли обяснил малко повече за американските мигачи? Какво имаш предвид и какви проблеми правят?
тези ли са? Не са ли позволени? Има ли го в закона?

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
Disasterr написа:Да. Мен тва ми е идеята да не налепям някво фолио върху стъклата, а посредата между двете да се затъмни.
Как ще го сложиш посредата между двете???? Как ще ги отвориш и после как ще ги залепиш пак? Ще прецакаш оригинален стъклопакетза това?
Не колега, въпроса ми е има ли каде да си поръчам такива стъкла. Мн ясно че няма да развалям оригиналните стъкла.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
хмммм ... интересно ми е дали че има такова нещо ... фабрично затъмнени стъкла за Е38 ... ОЕМ или афтърмаркет ... малко ме съмнява ... но може и пък и да има. Ако има такива и то стъклопакет ... цената им дали ще е поносима???
7BREYTON написа:St-George написа:Даже и заводски да са, пак ще ти правят проблеми при регистрацията(минаването на преглед)...
Защото по същата "заводска" логика не би трябвало да правят проблем и на американските мигачи, ама не нали![]()
би ли обяснил малко повече за американските мигачи? Какво имаш предвид и какви проблеми правят?
тези ли са? Не са ли позволени? Има ли го в закона?
червените мигачи на стоповете не са позволени и на технотест правят проблем
www.bmwпрофесори-bg.net
- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
Точно това визирах. На много автомобили американско изпълнение мигачите са в червен цвят (светят в червено). Европейската версия са си жълти. При регистрация в БГ от Технотест ги пращат да си купуваш жълти (да светят с жълта светлина)
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Хех :-) червено? Жълто си светят ела да видиш мойте и отпред и отзад.
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Дифашир написа:speedtool написа:Не могат да се сложат такива неща или са тъмни от завода(тонирани) или фолио.Освен това могат да ти правят проблем "лошите" дори от завода да са така.Мен са ме спирали многократно и са се заяждали,а имам документ,че са тъмни стъклата от завода и въпреки всичко в момента са надрани от идеоти,които ме спират и почват да ги жулят с ключ
тя със стъклопакет ли е?
Даже е леко бронирана,но иначе да стъклопакет е(има някакъв сертификат)
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
speedtool написа:Дифашир написа:speedtool написа:Не могат да се сложат такива неща или са тъмни от завода(тонирани) или фолио.Освен това могат да ти правят проблем "лошите" дори от завода да са така.Мен са ме спирали многократно и са се заяждали,а имам документ,че са тъмни стъклата от завода и въпреки всичко в момента са надрани от идеоти,които ме спират и почват да ги жулят с ключ
тя със стъклопакет ли е?
Даже е леко бронирана,но иначе да стъклопакет е(има някакъв сертификат)
Ми пусниго тоя сертификат да го начертаем и ние какво го стискаш там!

- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
- Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Странна ми се видя тази тема. Моята Е38 си е със затъмнени стъкла отзад; нямах ниаккви проблеми при регистрацията (никой не го спомена); и като са ме спирали вече 5-6 пъти никога не са го споменали. Освен това вече 3 пъти се разминавам без акт и без да платя също така, бъдейки в нарушение. Сигурно има връзка. Кои автомобили могат да се движат така по принцип : )
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3